Tentes 2 Seconds

REF: 8492461, 8492687, 8357352, 8492483, 8357353

2 SECONDS-TENT

2023

De 2 Seconds-tent is een tijdloze klassieker voor kamperen die zich onderscheidt van andere doordat ze uiterst eenvoudig op te zetten is.
Bij vragen of problemen met jouw model helpen we je graag.

Op deze pagina vind je hulp voor eender welk model 2 Seconds-tent, met uitzondering van de 2 Seconds Easy

Eerste kampeertrips: onze tips

Wat moet ik controleren voor vertrek?

Om onaangename verrassingen te vermijden wanneer je je tent opzet, controleer je vooraf een paar dingen zodat je met een gerust hart kan vertrekken.

- Haal je tent uit de zak en laat ze goed luchten om eventuele vieze geurtjes te verwijderen, maak schoon indien nodig (zie ons onderhoudsadvies hieronder).
- Kijk je uitrusting na: zijn er geen tentstokken gebroken, zijn alle scheerlijnen in goede staat, zitten alle haringen erbij enz.
- Controleer het tentdoek en grondzeil op gaatjes
- Probeer de ritsen om te zien of ze werken zoals het moet

Waar zet ik mijn tent op?

Voordat je je tent opzet, moet je een goed plekje uitkiezen. Een paar tips om je te helpen de perfecte plek te vinden:

- Zoek een vlak en relatief vrij stuk grond (geen steentjes, takken ...) zodat je goed slaapt en beschadiging van je tent voorkomt
- Zet je tent niet te dicht bij water op, om een aantal redenen: vochtigheid, insecten, de kans dat het water stijgt…
- Probeer een plek te vinden die zoveel mogelijk beschut is tegen de wind, bijvoorbeeld dicht bij lage struiken.  Zorg er in ieder geval voor dat de wind niet op de ingang van je tent staat
- Kies bij fris weer een plek die 's ochtends zon krijgt zodat je het niet te koud krijgt.

Hoe weerbestendig is mijn tent?

Al onze tenten worden in het laboratorium getest op waterdichtheid: daar worden ze 3 uur lang blootgesteld aan 200 l water per uur en per vierkante meter. Daarna testen onze experts ze ook nog eens in echte omstandigheden in de praktijk.

Om de windbestendigheid van onze tenten na te gaan, testen we ze in een windtunnel, op een draaiplatform.

De specifieke gegevens over de weerbestendigheid van jouw tent vind je op de productfiche op de website van Decathlon.

Wat is de fresh & black technologie?

Dat is een tent die koeler en donkerder is zodat je beter slaapt! Fresh & Black is een technologie waar Decathlon het patent op heeft en die bestaat uit specifieke materialen die zonnestraling weerkaatsen en isoleren. Zo blijft het koeler in de tent. Vergeet niet 's avonds je tent te ventileren om optimaal van die technologie te profiteren!

Hoe condensatie voorkomen?

Diverse regenbuien in de loop van de dag, warme lucht die in de tent blijft hangen terwijl het buiten afkoelt, de warmte van je eigen lichaam ... allemaal dingen die ertoe kunnen leiden dat er zich condens vormt in je tent. Een paar tips om dat verschijnsel te vermijden:

- Zet de ventilatieopeningen van je tent zoveel mogelijk open, zelfs als het regent
- Span je tent goed strak op wanneer je ze opzet, om te vermijden dat het water zich verzamelt op plaatsen waar het doek doorhangt
- Zet je tent niet te dicht bij water op, maar kies een beschutte plek waar temperatuur en vochtigheid gereguleerd worden.

Zie je toch condensdruppels, dan kan je die zachtjes wegvegen met een doek. Ventileer je tent zoveel mogelijk. Zet de deur open zodat de binnenkant kan drogen.

Onderhoud van de 2 seconds-tent

Onderhoud van de 2 Seconds-tent

Correct gebruik

Zet je tent op met de voordeur dicht om te vermijden dat het tentdoek te veel uitrekt wanneer je de stokken rechtzet Span de scheerlijnen niet te hard aan, als er te veel spanning op het tentdoek staat zou het beschadigd kunnen raken. Stel je tent tot slot niet overmatig bloot aan zon want uv-straling kan voortijdige slijtage veroorzaken.

Reinigen

Maak je tent schoon met zuiver water of eventueel een sopje indien nodig, maar gebruik nooit schoonmaakproducten. Spoel je tent goed na als je klaar bent.

Drogen

Het is belangrijk dat je je tent na het reinigen goed laat drogen om schimmelvorming te vermijden. Als je er thuis de ruimte voor hebt, zet je je tent op en open je alle deuren zodat ze sneller kan drogen. Heb je daar geen plek voor, dan haal je alle delen uit elkaar en leg je ze goed open.
Vergeet niet om ook de tentzak goed te laten drogen.

Opbergen

Berg je tent op een droge plek op, bij kamertemperatuur. Vergeet de deur niet te sluiten zodat je de tent de volgende keer gemakkelijker kan opzetten.

Opnieuw waterdicht maken

Verschillende factoren kunnen de waterdichtheid van je tent aantasten, zoals langdurige blootstelling aan de zon, schuren tegen de buitentent of zelfs gewoon natuurlijke slijtage.
Daarom raden we aan om het tentdoek minstens eens per jaar in te spuiten met een waterdichtmakende spray.

ER ZIT EEN SCHEUR IN MIJN BUITEN- OF BINNENTENT

Je kan het gat gewoon dichten met een lapje of met tape. We raden aan om het lapje of de tape aan de binnenkant van je buiten- of binnentent te plakken, dan blijft het beter zitten.

2 Seconds-tent: instructies, afbreken, repareren, losse onderdelen

2 Seconds-tent: instructies, afbreken, repareren, losse onderdelen

We zijn ervan overtuigd dat de levenscyclus van een product niet eindigt zodra het schade heeft opgelopen. Daarom bieden we oplossingen om je product correct te gebruiken, te onderhouden en te repareren, zodat je de levensduur ervan verlengt. Hieronder vind u de link naar uw plaatselijke decathlon werkplaats. Hier helpen wij u graag verder met de reparatie en onderhoud van uw product.