8405261

REF: 8664452, 8526893

Elektrische stadsfiets met automatische Owuru versnelling LD 920E hoog frame

2023

Op deze pagina vind je montage-instructies, onderhouds- en reparatieadvies voor je fiets en, indien nodig, links naar alle reserveonderdelen die voor jouw product verkrijgbaar zijn.

EERSTE RIT MET MIJN FIETS

Ontvangen, uitgepakt en onderweg!

Hier vind je alle praktische vragen die je misschien hebt over het eerste gebruik van je fiets. Het is zover, je maakt je klaar om voor het eerst op je fiets te rijden! Voordat je vol overtuiging op je fiets stapt en het uitprobeert, zijn hier een paar dingen om te controleren ;)

Hier is de handleiding om aan de slag te gaan:

Moet je trappen om de elektrische hulp te starten?

Ja, de elektrische ondersteuning wordt alleen ingeschakeld als je de pedalen gebruikt!

Dankzij de cadanssensor in de gemotoriseerde eenheid wordt informatie over de trapsnelheid doorgegeven aan de boordcomputer, die vervolgens de motor activeert.

De mate van ondersteuning kan worden aangepast aan de gekozen ondersteuningsstand (1, 2 of 3). In stand 1 moet de trapkracht hoger zijn dan in stand 3 om dezelfde ondersteuningssnelheid te bereiken.

Het is daarom aan te raden om stand 3 te gebruiken bij het klimmen, omdat de trapkracht dan lager is.

Op welke spanning moet ik mijn banden oppompen?

De ideale aanbevolen druk is 3 bar.

Het inremmen van het remsysteem

Voordat u uw fiets voor de eerste keer gebruikt, is de capaciteit van de remmen verminderd omdat de remblokken en schijven nog niet gebruikt zijn. Daarom adviseren wij u om niet voortdurend koud te remmen, omdat dit kan leiden tot oververhitting en "verglazing" van de remblokken.

Om dit te voorkomen, raden we je aan om je remmen in te remmen. Dit moet gebeuren na ongeveer tien keer voorzichtig remmen per rem.

Waarschuwing: als er een dunne, gladde, glanzende laag zichtbaar is op je remblokken, zijn ze waarschijnlijk geglazuurd. Om dit te verhelpen en te voorkomen dat je ze weggooit, kun je ze ontglazuren door ze licht op te schuren met relatief fijn schuurpapier (p120). Vergeet niet om handschoenen en een masker te dragen wanneer je je remblokken schuurt.

Eenmaal klaar, zet je je pads terug in elkaar en kun je ze opnieuw inremmen.

IK ONDERHOUD MIJN FIETS

Regelmatig onderhoud is essentieel om de prestaties van je fiets op peil te houden en de levensduur te verlengen, dus hier vind je al ons onderhoudsadvies.

1. Controleer voor elke rit of de bandenspanning 3 bar is.

2. Smeer je ketting elke maand

3. Laad de accu minstens elke 3 maanden op.

4. Als je voor langere tijd weg bent, gaat je accu automatisch in de winterstalling. Hij ontwaakt automatisch wanneer je je fiets aanzet.

5. Bewaar de accu op een droge, gematigde plaats uit de buurt van direct zonlicht.

6. Laat uw remsysteem regelmatig onderhouden door een Decathlon-werkplaats. Wij raden aan om de remblokjes om de 1500 km te vervangen.

7. Was uw fiets met een fietsreiniger (gebruik geen hogedrukreiniger of afwasmiddel). Als U in de buurt van de zee woont of als het sneeuwt, is het aangeraden uw fiets één keer per maand te reinigen omwille van het zout.

IK HEB EEN PROBLEEM

Heb je problemen met je fiets?

Mijn batterij laadt niet op

1. De connectoren van de oplader en de batterij moeten schoon zijn. Er mag geen residu het contact tussen de lader en de batterij verstoren.

2. Controleer de aansluiting Batterij > Lader > Stopcontact. > Controleer of de gebruikte lader de originele is die door Decathlon werd geleverd. > Sluit de lader aan op de batterij en op een stopcontact.

Het opladen van een volledig ontladen batterij duurt 5 uur.

3. Het is mogelijk dat enkel de LED-indicatoren op de batterij defect zijn. Ga naar een van onze Decathlon-werkplaatsen voor herstelling.

Als het probleem aanhoudt, neem dan contact met ons op via de assistentieaanvraag of ga naar een van onze Decathlon-werkplaatsen

Mijn bereik is laag of afgenomen

1. Zorg voor goed gebruik en goede opslagpraktijken.

De actieradius van je fiets is afhankelijk van een aantal factoren:

> BELASTING VAN DE FIETS: De actieradius wordt kleiner als de fiets te zwaar beladen is.

> ROUTETYPE: De actieradius wordt beperkt op hellingen.

> bandenspanning: de actieradius is beter met banden die zijn opgepompt tot minimaal 3,5 bar en maximaal 5 bar.

> BUITENTEMPERATUUR: De actieradius wordt kleiner bij koud weer (tot -50%).

> DE GEBRUIKTE ASSISTANTIEMODUS: Het is raadzaam om de assistentiemodus te verlagen als de batterij bijna leeg is.

> TRAPTOERENTAL: Je moet trappen om verder te komen. Een elektrische fiets is in de eerste plaats een fiets, dus je moet je mechanische snelheid aanpassen aan je gebruik.


2. Een oude batterij kan aan prestaties inboeten, waardoor de actieradius afneemt. Vraag je Decathlon-werkplaats om een batterijcontrole.

Mijn elektrische ondersteuning wordt niet geactiveerd / loopt onregelmatig / valt uit

Let op: de LD 920 E is een ondersteunde fiets met een bekrachtigingssensor.

Als je stopt met trappen, wordt de ondersteuning uitgeschakeld.

Als je de inspanning te zwaar vindt, verhoog dan de ondersteuningsstand.

Het is ook normaal dat de ondersteuning na 25 km/u afslaat; dit is geen fout.

Als de elektrische ondersteuning ondanks alles niet start, schokkerig werkt of afslaat, volg dan de onderstaande instructies:

1. Controleer de acculading

2. Bij hoge temperaturen of na een lange rit kan het elektrische systeem oververhit raken. Laat de fiets een paar minuten afkoelen zonder hem te gebruiken voordat u de elektrische ondersteuning opnieuw start.


3. 3. Selecteer een andere ondersteuningsmodus dan nul Als de modus die op het bedieningspaneel wordt weergegeven modus 0 is, is het normaal dat er geen elektrische ondersteuning is. Selecteer een van de ondersteuningsmodi ECO / TOUR / TURBO. Zodra een modus is geselecteerd, trapt u terwijl u de pedalen stevig indrukt. Verhoog de ondersteuningsmodus (3 is de belangrijkste) als de trapkracht die u moet leveren om elektrische ondersteuning te krijgen te groot voor u is.

Als de elektrische ondersteuning nog steeds niet werkt, neem dan contact met ons op of ga naar een Decathlon-winkel.

Ik heb een foutcode in de DECATHLON MOBILITY-toepassing

4 - UNDER VOLTAGE PROTECTION: De batterijspanning is te laag. Laad de batterij op.

5 - OVER VOLTAGE PROTECTION: De accuspanning is niet geschikt voor dit systeem. Installeer de specifieke batterij voor uw elektrische fietssysteem.

6 - HALL EFFECT SENSOR FAULT: Controleer de aansluiting van de motorkabel. Start het elektrische fietssysteem opnieuw op. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met uw Decathlon-werkplaats.

7 - OVERverhittingsbeveiliging: De elektrische fiets bevindt zich niet binnen het toegestane temperatuurbereik. Schakel de elektrische fiets uit en laat de aandrijfeenheid afkoelen of opwarmen tot de toegestane temperatuur. Start het systeem opnieuw op. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met uw Decathlon-werkplaats.

8 - TEMPERATUURSENSORSTORING: De temperatuursensor is beschadigd. Neem contact op met uw Decathlon-werkplaats om het probleem te verhelpen. 9 - CURRENT SENSOR FAULT: De stroomsensor is beschadigd. Neem contact op met uw Decathlon-werkplaats om het probleem te verhelpen. 10/11 - BATTERIJBEHEERSYSTEEM COMMUNICATIESTORING: Communicatiefout met de batterij. Als het probleem aanhoudt, raden we aan contact op te nemen met uw Decathlon-werkplaats.

12 - PILOT ERROR - UNDER VOLTAGE: De batterijspanning is te laag. Laad de batterij op. 13 - DRIVER ERROR - EXCESSIVE TEMPERATURE: De elektrische fiets bevindt zich niet binnen het toegestane temperatuurbereik. Schakel de elektrische fiets uit en laat de aandrijfeenheid afkoelen of opwarmen tot de toegestane temperatuur. Start het systeem opnieuw op. Als het probleem aanhoudt, raden wij u aan contact op te nemen met uw Decathlon-werkplaats.

14 - DRIVER ERROR - OVERCURRENT: De stroom geleverd door de batterij is te hoog. Verminder de vraag en herstart het elektrische fietssysteem. Indien het probleem aanhoudt, raden wij u aan contact op te nemen met uw Decathlon-werkplaats.

15 - PILOT ERROR - UNDER VOLTAGE: De batterijspanning is te laag. Laad de batterij op. 16/17 18/19 20/21 - MOTOR FASE ERROR: Controleer de toestand van de motorconnector. Controleer of de motorstekker correct is aangesloten en of de pijlen zijn uitgelijnd. Controleer de toestand van de motorkabel. Controleer of de connectorpinnen beschadigd of verkeerd uitgelijnd zijn. Start het elektrische fietssysteem opnieuw op. Als het probleem aanhoudt, raden wij u aan contact op te nemen met uw Decathlon-werkplaats.

22/23 24 - MOTOR CONNECTOR ERROR 25 - COMPONENT PROTECTION: Detectie van een nieuw onderdeel dat niet bij het systeem van deze elektrische fiets hoort. Neem contact op met uw Decathlon-werkplaats om het te activeren.

26 - DEFAULT SYSTEM SETTINGS: Standaard systeeminstellingen vastgesteld. 27/28 - DATABASE ERROR: Fout in het foutendatabasesysteem. Start het elektrische fietssysteem opnieuw op. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met uw Decathlon-werkplaats. 29 - BATTERY VOLTAGE SENSOR FAULT: De batterijsensor is beschadigd. Start het elektrische fietssysteem opnieuw op. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met uw Decathlon-werkplaats. 30/31 - OVERCURRENT PROTECTION: De door de batterij geleverde stroom is te hoog. Als het systeem blokkeert, herstart dan het elektrische fietssysteem. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met uw Decathlon-werkplaats.

32 - FATAL COMMUNICATION ERROR: Fatale fout. Herstart het elektrische fiets-systeem. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met uw Decathlon-werkplaats.

33/35 - PROBLEEM MET DE SNELHEIDSENSOR: Fout met de snelheidssensor: de motor verbruikt stroom, maar de sensor ontvangt de snelheid niet. Controleer de snelheidssensor. Als het probleem aanhoudt, contacteer dan uw Decathlon werkplaats.

34 - ACCELERATION VOLTAGE ERROR: Neem contact op met uw Decathlon werkplaats.

129 - DEMONSTRATIEMODUS: Neem contact op met uw Decathlon-werkplaats. 193 195 - CELOVERTENTIE: Ontlaad de batterij en laad ze daarna op. Laat de batterij na het opladen nog 2 uur aangesloten op de oplader om de cellen in evenwicht te brengen.

194 196 - CELL ONDERVOLTING: Laad de batterij op en laat ze na het opladen nog 1 tot 2 uur aangesloten op de lader om de cellen in evenwicht te brengen. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met uw Decathlon werkplaats.

197 - OVER OPLADEN: Controleer of de oplader in goede staat is. Laat de batterij 2 uur staan. Indien het probleem aanhoudt, contacteer dan uw Decathlon werkplaats.

199 - SHORT-CIRCUIT: Controleer de laadpoort. Als het probleem aanhoudt, contacteer dan uw Decathlon-werkplaats.

201 - BATTERIJ UIT BALANS: Laat de batterij opladen tot de fout verdwijnt (ongeveer 3 uur). 202 - SHORT CIRCUIT LOCK: Sluit de lader aan. 203 - REVERSE CONNECTION: Controleer de laadpoort.

ONZE VERPLICHTINGEN

BTWIN garandeert je product, onder normale gebruiksomstandigheden, levenslang voor het frame, de vork, het stuur en de stuurpen, en 2 jaar voor de andere onderdelen (batterij, elektrische onderdelen en mechanische onderdelen met uitzondering van slijtageonderdelen) en het arbeidsloon vanaf de datum van aankoop.