CITY SPEED 500 ELOPS DECATHLON

Ref: 8549624, 8612319, 8550383, 8749510, 8563558

CITY SPEED 500

2019

De wens van stadsfietsers, ontdek onze snelle en wendbare single speed stadsfiets! Het uiterlijk van een fixie en het nut van een stadsfiets.

Op deze pagina vindt u de instructies, onderhouds- en reparatieadviezen voor uw fiets en, indien nodig, een link naar alle reserveonderdelen die voor uw product verkrijgbaar zijn.

Eerste gebruik

Hoe pas ik de hoogte van mijn zadel aan voor mijn eerste rit?

Voor je eerste rit moet je het zadel goed instellen.

Onze tip: monteer het zadel ter hoogte van de heup en draai de zadelpenklem vast met een 6mm inbussleutel (te vinden op alle multitools). Als je een preciezere afstelling wilt, zet je je hiel op het pedaal, je been moet gestrekt op het zadel zitten en daar ga je, je hoeft alleen nog maar te rijden ;)

Hoe krijg ik de juiste spanning voor mijn banden?

De ideale aanbevolen druk is 6 bar, Als je meer comfort wilt, kun je de bandenspanning verlagen tot 5 bar. Voor nog meer prestaties kun je de spanning verhogen tot 7 bar.

Vergeet niet om je banden elke 2 weken opnieuw op te blazen  .

Mijn fiets onderhouden

Elke 15 dagen: ik doe lucht in mijn banden

De ideale aanbevolen bandenspanning is 6 bar, als je meer comfort wilt, kun je de bandenspanning verlagen tot 5 bar. Voor nog betere prestaties kun je de spanning verhogen tot 7 bar.

Vergeet niet om je banden elke 2 weken opnieuw op te pompen.

Elk kwartaal: ik controleer de remmen

Remblokken zijn slijtageonderdelen. Afhankelijk van je gebruik, je gewicht en waar je rijdt, slijten ze meer of minder snel. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen.

Of zitten ze strak? Als je twijfelt, kun je het beste even langsgaan in de Decathlon werkplaats: een technicus zal het remsysteem van je stadsfiets afstellen voor optimale prestaties.

Mijn kettingspanning controleren

Als je ketting spanning verliest, aarzel dan niet om hem naar achteren te bewegen door de 2 moeren op de kettingspanner symmetrisch aan te draaien om het wiel parallel te houden.

Ik heb een probleem

Hoe vervang ik mijn wiel als ik een lekke band heb?

Als het het achterwiel is :

- haal je ketting van het kettingblad

- draai de wielmoeren los

- verwijder het wiel om de band en de binnenband te vervangen wanneer je het wiel terugplaatst, vergeet dan niet om de ketting opnieuw aan te spannen met 1 cm speling (door op de ketting te drukken).