COMPLEET BOARD 100 KINDEREN

REF: 8615097, 8652993, 8652994, 8670035

COMPLEET BOARD 100 KINDEREN

2022

Het COMPLETE SKATEBOARD 100 voor kinderen is ideaal voor 8- tot 12-jarigen die de basis van het skateboarden willen leren met een board dat is aangepast aan hun lichaamslengte.

Als je voor het eerst naar een skatepark wil, kan je maar beter meteen het juiste materiaal hebben! Het COMPLETE SKATEBOARD 100 is ontwikkeld om kinderen te helpen bij hun eerste tricks.

Technische gegevens en onderhoud

Hoe trucks afstellen?

Je trucks afstellen doe je altijd met de kingpin. Als je met je T-tool de kingpin iets meer aandraait, dan wordt je skateboard stugger. Hoe losser je de kingpin zet, hoe soepeler je board zal draaien.
Opgelet echter dat je de hanger niet te strak aandraait, zo zou je de ringen errond kunnen beschadigen.
Als je de kingpin te los zet, kan je wheel bites krijgen. Dat is wanneer bij een bocht de wielen in contact komen met het board en je onmiddellijk stilstaat.

SKATEBOARD TRUCKS
Hoe ervoor zorgen dat de wielen vlot draaien?

Net als bij de trucks gebruik je je T-tool om de bout rond de as (aan het eind van de truckas) iets losser te draaien zodat het wiel loskomt van de bout. Opgelet, draai maar een heel klein stukje losser zodat het wiel kan ronddraaien zonder los te komen van de truckas.

HOE ERVOOR ZORGEN DAT DE WIELEN VLOT DRAAIEN?
Wat als je board te zacht wordt?

Een skateboard deck heeft een beperkte levensduur. Door natuurlijke slijtage wordt het board na verloop van tijd en door de herhaalde impact zachter. Als je deck versleten is, raden we aan het te vervangen. Hiervoor haal je de trucks van je oude deck en zet je ze op een nieuw deck (met nieuwe grip).

Als je vaak skate, is het normaal dat je board snel verslijt.
Voor iemand die 4 uur per week skate, raden we bijvoorbeeld aan om zijn deck ongeveer om de 3 maanden te vervangen.

WAT ALS JE BOARD TE ZACHT WORDT?
Duurzaam hout

Ons hout heeft het FSC-certificaat (Forest Stewardship Council).

TECHNISCHE GEGEVENS EN ONDERHOUD
Hoe worden onze skateboards getest?

Al onze boards worden getest in het lab. Dankzij die tests kunnen we bevestigen dat ze voldoen aan de Europese normen voor skateboarden, en we doen ook slijtagetests. Die tests in het lab worden aangevuld met tests in de praktijk, soms aan de hand van metingen, soms op basis van de indrukken van testers die het product op de proef stellen.
Resultaat: een door en door getest product.