COMPLEET SKATEBOARD 500 AD

REF: 8542261, 8644584, 8653150

COMPLEET SKATEBOARD 500 AD

2022

Het complete skateboard 500 AD heeft een kwalitatief deck in 100% Canadese esdoorn voor een stevige pop. Brede, licht omhoog gaande nose en tail. Medium concave. Ideaal voor street en ramp. Het skateboard heeft Fury-trucks en wielen van 52 mm, 101A, die goed bestand zijn tegen flat spots.

Ons team van enthousiaste skaters ontwikkelde dit complete skateboard in esdoorn dat ideaal is om vorderingen te maken in streetskateboarden of op de halfpipe.

Technische gegevens en onderhoud:

Trucks afstellen

Om je trucks af te stellen, moet je de kingpin van je skateboard vinden. Door de kingpin iets vaster te draaien met een T-tool stuurt je skateboard iets stugger. Als je hem losser draait wordt je skateboard wendbaarder.
Maar let op dat je de hanger niet te hard aandraait want zo zou je de banden errond kunnen beschadigen.
Als je de kingpin te los zet, kan je wheel bites krijgen. Dat is wanneer bij een bocht het wiel in contact komt met het board waardoor je plots stilstaat.

SKATEBOARD TRUCKS
Zorgen dat de wielen vlot draaien

Net als bij de trucks gebruik je je T-tool om de bout rond de as (aan het eind van de truckas) iets losser te draaien zodat het wiel loskomt van de bout. Opgelet, draai maar een heel klein stukje losser zodat het wiel kan ronddraaien zonder los te komen van de truck.

ZORGEN DAT DE WIELEN VLOT DRAAIEN
Wat doen als je board zacht wordt

Een skateboard deck heeft een beperkte levensduur. Door natuurlijke slijtage wordt het board na verloop van tijd en door de herhaalde impact zachter. Als je deck te sterk versleten is, raden we aan om het te vervangen. Hiervoor haal je de trucks van je oude deck en zet je ze op een nieuw deck (met nieuwe grip).

Als je vaak skate, is het normaal dat je board snel verslijt.
Voor iemand die 4 uur per week skate, raden we bijvoorbeeld aan om zijn deck ongeveer om de 3 maanden te vervangen.

WAT DOEN ALS JE BOARD ZACHT WORDT
Duurzaam hout

Het hout dat we gebruiken heeft het FSC-certificaat (Forest Stewardship Council).

TECHNISCHE GEGEVENS EN ONDERHOUD
Hoe we onze producten testen

Al onze boards worden getest in het lab. Met die tests kunnen we bevestigen dat onze skateboards voldoen aan de Europese normen, maar we doen ook slijtagetests. Die tests in het lab worden aangevuld met tests in de praktijk, soms aan de hand van metingen, soms op basis van de indrukken van testers die het product op de proef stellen.
Resultaat: een door en door getest product.