Decathlon Basketball Play

Basketbal spelen en trainen op een nieuw manier

Om de app te downloaden, ga je naar de App Store of de Google Play Store of klik je op onderstaande link:

Hulp nodig?

Hier vind je antwoorden op de veelgestelde vragen.Als je het antwoord op jouw vraag of probleem niet kan vinden, vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in.

Sensor wil niet koppelen

- Zorg ervoor dat je de sensor geactiveerd hebt minder dan 3 minuten geleden, door een punt te scoren.- Zorg ervoor dat je dichtbij bij de sensor bent (binnen 12 meter).
- Zorg ervoor dat je Bluetooth en je locatie ingeschakeld zijn op je telefoon.
- Check of de sensor niet al is gekoppeld aan een andere telefoon.
- Zorg ervoor dat je de app in de meest recente versie gebruikt.
- De CR2032 batterij kan leeg zijn, dus die kun je vervangen.

Als geen van deze tips je helpen, kun je contact opnemen met ons via het contactformulier onderaan deze pagina.

De batterij loopt te snel leeg

Eén van de onderdelen van de sensor staat misschien nog aan. Check of alledrie de onderdelen niet vastzitten in het net en of ze allemaal goed werken. Als de sensor niet werkt, volg dan de handleiding om batterij te besparen tijdens het opbergen.

De elastieken zijn beschadigd of kapot

Je kunt de elastieken vervangen door nieuwe te bestellen via de Decathlon website.

Misschien is een onderdeel van de sensor kapot

Als je merkt dat de detectie van de sensor minder goed is, of als je problemen ervaart met het activeren van de sensor, kan het zijn dat je sensor kapot is.

Om dit op te lossen, kun je als eerst proberen om de sensor opnieuw te koppelen aan je telefoon.Als deze eerste stap niet goed lukt, kun je verder lezen bij "Sensor wil niet koppelen”.

Als de sensor gekoppeld is aan je telefoon, start je de "vrije modus" in de app.

Activeer de sensor door je hand ervoor te bewegen of er lichtjes op te tikken.Als de sensor aangeeft dat er een punt gescoord is, dan werkt de sensor.Als dit niet gebeurt na meerdere pogingen, dan betekent dat dat de sensor niet meer goed werkt.Tijdens deze testpogingen is het belangrijk dat je meer dan een seconde wacht tussen de tests, om de sensor te kunnen activeren.

Herhaal deze stappen voor elk van de drie onderdelen van de sensor.

Blijkt één van de onderdelen toch kapot? Geen zorgen! Je kunt de onderdelen opnieuw bestellen via de Decathlon-website.

Mijn spelstatistieken worden niet weergegeven op de spelerspagina.

Open de app, ga naar Instellingen en zorg ervoor dat het "Admin" profiel aangevinkt is.Als "Gast" is aangevinkt, worden je spelstatistieken niet opgeslagen op de spelerspagina.

Mijn Decathlon-account

Decathlon-account aanmaken

Je kunt een Decathlon-account aanmaken voor het gebruik van één van onze apps of van de Decathlon-website.
Als je nog geen Decathlon-account hebt, kan je die aanmaken in de Basketball Play app.Het enige wat je hoeft te doen, is het openen van de app of te klikken op de knop hieronder.

Ik kan niet inloggen in mijn account

Check eerst of je je e-mailadres en wachtwoord correct hebt ingevoerd.

Als het probleem aanhoudt, begin dan het loginproces opnieuw.Het kan dan aan je internetverbinding liggen.

Als dat niet helpt, kun je je wachtwoord herstellen door op "Wachtwoord vergeten" te tikken.

Als het probleem daarna nog steeds aanhoudt, neem dan contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina.

Vertrouwelijkheid van gegevens

Deze pagina beschrijft alles wat we doen om jouw persoonlijke gegevens te verwerken.

Verwijderen van je gegevens

Wil je je gegevens verwijderen? Dan kun je simpelweg je Decathlon-account verwijderen.Dit zorgt ervoor dat het account voor alle Decathlon-apps verwijderd wordt..

Let op: Als je je account verwijdert, zul je al je sportactiviteiten en aankoopgeschiedenis verliezen. Deze actie kan niet ongedaan gemaakt worden.

Waar vind ik mijn persoonlijke gegevens?

Je kunt je persoonlijke gegevens vinden bij de instellingen in de app. Tik op de "Mijn persoonlijke gegevens ophalen" knop om het naar je e-mail te laten versturen.

Decathlon Basketball Play

De sensor installeren

1. Begin met het downloaden van de app op je telefoon via de App Store of de Google Play store. Je vindt een QR-code op de verpakking om dit makkelijker te maken. Of zoek simpelweg in één van de stores naar "Decathlon Basketball Play".
2. Log in op de app met je Decathlon-account, of maak er één aan als je die nog niet hebt.
3. Volg de instructies in de app en installeer de sensor op de basketbalring zoals je ook een net zou installeren.
4. Maak de beschermende telefoonhouder vast aan de basketbalpaal om zo je telefoon te beschermen tijdes het spelen.
5. Koppel de sensor aan je telefoon en je kan gaan basketballen!

Decathlon Basketball Play

Je sensor koppelen

Scoor een punt of zwaai voor de sensor met je hand om de sensor te activeren. Het licht van de sensor zal aangaan en aanblijven voor drie minuten.

Als je de sensor voor het eerst aan het koppelen bent, of je het in je laatste speelsessie handmatig losgekoppeld hebt, kun je de sensor handmatig koppelen via de instellingen in de app.

Als je de sensor al eens eerder gebruikt hebt, en je het niet handmatig losgekoppeld hebt, zal de sensor automatisch koppelen aan je telefoon als het geactiveerd wordt.

Decathlon Basketball Play

Een spel starten

Om een spel te starten, tik je op een spel naar keuze op de "Spellen" pagina. Je kunt de instellingen aanpassen naar hoe jij dat wil en vervolgens tik je op "Go!" onderaan.
Je kunt geen spel starten als je sensor niet gekoppeled is.

Veiligheidsinstructies

De sensor installeren

- Wees voorzichtig tijdens het installeren van de sensor op de basketbalring.
- Het laten vallen van de sensor van de hoogte van een basketbalring (3,05 meter) kan ervoor zorgen dat het beschadigd raakt.

Installeren en gebruiken van de telefoonhouder

- Check of de beschermende telefoonhouder geen scheuren of andere beschadigingen heeft, voordat je jouw telefoon erin plaatst.
- Zorg ervoor dat het bevestigingssysteem van de telefoonhouder goed werkt voordat je jouw telefoon erin plaatst.
- Zorg ervoor dat het riempje van de telefoonhouder goed vastgemaakt is voordat je jouw telefoon erin plaatst.

De sensor gebruiken

- Probeer de sensor niet te veel te raken tijdens het basketballen.
- Trek de sensor niet naar beneden vanaf de onderkant, dit kan het beschadigen.
- Laat de sensor niet achter in een publieke ruimte (zoals een basketbalveld buiten) om diefstal of beschadigingen te voorkomen.
- Check regelmatig of de onderdelen van de sensor niet vastzitten in het net.

Opbergen

Wanneer je de sensor verwijdert van de basketbalring, doe dan het volgende om het correct op te bergen:
berg de sensor plat op (in de originele verpakking, bijvoorbeeld)
en check of geen van de onderdelen van de sensor nog aanstaan, aangezien dit de batterij leeg kan laten lopen.

Je spelersprofiel

Speelstatistieken

Jouw speelgegevens worden verzameld en weergegeven in de vorm van jouw speelstatistieken op de spelerspagina. Alleen voltooide spellen worden hier weergegeven.

Statistieken van de dynamische modus

Door de "dynamische modus" functie te activeren, kun je jouw schietnauwkeurigheid bekijken in verschillende posities op het veld.

Vaardigheidsbadges en spelerstitel

Verzamel vaardigheidsbadges door je speelstatistieken te verbeteren en upgrade zo je spelerstitel.

Activiteitenkalender

De activiteitenkalender laat je zien op welke dagen je gespeeld hebt in de afgelopen maanden.

Veelgestelde vragen

De sensor uitschakelen

Je kunt de sensor uitschakelen door het los te koppelen van je telefoon via de app.
De sensor zal uit zichzelf uitschakelen na 10 minuten inactiviteit (geen punten gescoord of gemist).

Wat detecteert de sensor?

De sensor detecteert drie verschillende schoten:
- Punten die gescoord worden via het bord of via de ring;
- Punten die gescoord worden zonder het bord of de ring te raken (de zogenaamde Swish);- Gemiste schoten, exclusief zogenaamde Air balls (ongeblokte schoten die het net, de ring of het bord algeheel missen).

Met welke basketbalringen is de sensor compatibel?

De sensor is compatibel met alle officiële basketbalringen (45 cm diameter) en junior basketbalringen (35 cm diameter).Bij beide soorten is de bevestiging in het net hetzelfde.

Kan je de sensor op de basketbalring geïnstalleerd laten, als je basketbalpaal buiten staat?

Ja, dit product is IPx4 gecertificeerd, wat betekent dat je het buiten kan laten in een basketbalring tijdens alle weersomstandigheden. Het is echter niet volledig waterdicht tijdens intense regenbuien of onderdompelingen in water.

Kun je de sensor gebruiken in een basketbalpaal zonder net?

Ja dat kan, aangezien de sensor vastgemaakt wordt aan de basketbalring met zes elastieken.

Wat is de levensduur van dit product?

De levensduur van de CR2032 batterij wordt geschat op ongeveer twee jaar, gebaseerd op 10 uur speeltijd per week door het jaar heen (gebaseerd op 200 gescoorde punten per uur)
De levensduur kan variëren op basis van de kwaliteit van de gebruikte CR2032 batterij en hoe de sensor opgeborgen wordt als het niet gebruikt wordt.
Ter info: de batterij wordt het best opgeborgen op kamertemperatuur (tussen 15 en 25°C).

Welke smartphones zijn compatibel met deze app?

De app is compatibel met Android 9 en iOS 16 en alle versies erna op beide besturingssystemen.

Welke smartphones passen in de telefoonhouder?

Alle smartphones tussen de 6 en 9 cm breed en 10 en 18,5 cm hoog passen in de meegeleverde beschermende telefoonhouder.

Hoeveel spelers kunnen er meedoen?

In de app kun je spellen vinden voor 2 of meer spelers, maar je kunt ook in je eentje spelen.

Je spelresultaten delen

Je kunt de resultaten van je spel delen met wie je wil.Gebruik hiervoor de deelfunctie in de app, waarmee je je data visueel kan delen met je vrienden.

Decathlon Basketball Play

Contact opnemen

Als je een probleem hebt met de app en je hebt je antwoorden hier niet gevonden, neem dan contact met ons op met dit contactformulier.Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen we je om details over je telefoon, de Android of iOS versie en de versie van de app toe te voegen.

Naleving

Reserveonderdelen

Ga naar de Decathlon website of klik op de links hieronder om de beschikbare reserveonderdelen te bestellen.