Hoe het snorkelmasker Easybreath 540 repareren?

REF: 8771666, 8735543, 8734320, 8734319, 8732687

EASYBREATH 540 FREETALK

2022

Welkom op de supportpagina van het Easybreath snorkelmasker 540.
Hier vind je al onze adviezen om het masker te gebruiken, te onderhouden en te repareren.

Eerste gebruik en montage

Voor een optimaal gebruik doe je je haren naar achteren zodat je voorhoofd goed vrij is en het masker perfect kan afsluiten. Opgelet, een baard kan ook een invloed hebben op de dichtheid van het masker. Om het masker op te zetten, plaats je eerst je kin erin. Als je het masker hebt opgezet, verstel je de bandjes door ze naar achteren te trekken en niet naar opzij. 

Controleer de Easybreath voor elk gebruik, in het bijzonder die van je kind:

- Pak de snorkel beet en beweeg hem van links naar rechts. Het balletje moet vlot en ongehinderd meebewegen
- Controleer of de dichting aanwezig is, in goede staat is en er correct op zit
- Ga na of alle ventielen aanwezig zijn, niet vervormd zijn en goed tegen hun basis aangedrukt zijn
- Ga na of de rand overal perfect aansluit op het glas
- Gebruik het masker nooit zonder de snorkel

Wat doen als het masker beslaat?

Bij condensvorming op het glas raden we aan de 4 stappen hierboven te doorlopen, het Easybreath masker opnieuw en correct op te zetten en na te gaan of de maat wel de juiste is voor jouiw gezicht. Als het probleem zich blijft voordoen, gebruik je het masker niet langer en ga je ermee naar een Decathlon-winkel in je buurt.

Onderhoud van de Easybreath

Tijdens het snorkelen komt het masker Easybreath voortdurend in contact met zout, zand en andere deeltjes in het water, dus moet je het af en toe een onderhoudsbeurt geven.

Hoe het snorkelmasker Easybreath 540 repareren?

SPOELEN

Het masker na elk gebruik minstens afspoelen met schoon water. Mogelijk zijn er zandkorrels in de snorkelaansluiting gekomen waardoor het lastiger wordt om de snorkel op zijn plaats te steken. Door goed te spoelen zou dat probleem snel opgelost moeten zijn.

SCHOONMAKEN

Indien mogelijk doe je een beetje vaatwasmiddel op het glas en maak je het met je vingers schoon, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Spoel daarna opnieuw met schoon water om alle vaatwasmiddelresten te verwijderen.

DROGEN

Leg het masker op een zachte handdoek of buiten (vermijd volle zon en hoge temperaturen) om goed te laten drogen (heel belangrijk).

OPBERGEN

Als je het masker EASYBREATH alleen in de zomer gebruikt, maak je het aan het einde van het seizoen goed schoon en berg je het netjes op. Zo voorkom je bacteriëngroei en schimmel.

Onderdelen

Je wil je snorkelmasker zelf repareren maar weet niet hoe dat moet? Hier vind je al onze filmpjes die je stap voor stap begeleiden bij reparaties: van de band, de ventielen, het afdekkapje en de snorkel van je Easybreath!

Ontdek hier alle apart verkrijgbare onderdelen voor je Easybreath. Bestel ze online en laat het gewenste onderdeel bij je thuis of bij een Decathlon-winkel in je buurt leveren zodat je je masker snel zelf kan repareren.

Hoe het snorkelmasker Easybreath repareren?

Reparatie in het atelier

Je hebt geen tijd om je Easybreath zelf te repareren, of wil er niet aan beginnen? Ontdek online onze reparatiedienst en -prijzen en breng het masker naar een Decathlon-winkel in je buurt.

Conformiteitsverklaring