Een opblaasbare slaapmat voor trekking onderhouden en repareren

Ref: 8493805, 8493395, 8493806, 8578994, 8582047

OPBLAASBARE SLAAPMAT VOOR TREKKING

We zijn ervan overtuigd dat de levenscyclus van een product niet eindigt zodra het schade heeft opgelopen. Daarom biedt Decathlon oplossingen voor het correct gebruiken, onderhouden en repareren van je product, om zo de levensduur te verlengen.

Zo kan je op en top vertrouwen op je slaapmat voor al je trektochten, om comfortabel te slapen na een lange wandeling. We antwoorden met plezier op al je vragen, bij eender welk probleem dat je ondervindt met een opblaasbare slaapmat.

Je opblaasbare slaapmat voor het eerst gebruiken

Je opblaasbare slaapmat voor trekking repareren 

HOE REPAREER JE EEN LEK IN JE OPBLAASBARE SLAAPMAT

Je hebt net opgemerkt dat je slaapmat lek is, maar je weet niet waar? Klopt, het is bijzonder lastig om met het blote oog een lek in je slaapmat te spotten, zeker wanneer het gaatje heel klein is.

lek op het slaapoppervlak van je opblaasbare slaapmat

Het lek zit in het slaapoppervlak van je mat

Maak een sopje, smeer je slaapmat ermee in en check of er zich luchtbelletjes vormen, zo kan je het lek lokaliseren. Vervolgens rest je enkel nog om een pleister over het gaatje te kleven.

lek in een naad van je slaapmat

Het lek bevindt zich aan een naad van je slaapmat.

Het gebeurt niet vaak, maar valt het toch voor, dan bestaan er speciale lijmen die je volgens welbepaalde instructies moet aanbrengen.

ventiellek in een slaapmat

Het lek bevindt zich aan het ventiel

Het kan zijn dat je de dop van de slaapmat niet goed hebt gesloten, waardoor er lucht kan ontsnappen. Let er dus zeker op dat de dop goed dicht is, om trage lekkage van lucht te vermijden. Is het ventiel echt stuk, dan doe je je slaapmat het best even binnen in de winkel.

EEN PLEISTER OP JE OPBLAASBARE SLAAPMAT KLEVEN

Zodra je het lek hebt gelokaliseerd, moet je je slaapmat enkel nog leeglaten en een pleister op het lek kleven. Het onderstaande filmpje toont hoe je deze reparatie uitvoert. Bij al onze slaapmatten zit een reparatiesetje. Heb je er geen meer, klik dan hier om onze reparatiemiddelen te ontdekken.

Je opblaasbare slaapmat voor trekking onderhouden

Hier zijn alle tips die je nodig hebt om je slaapmat optimaal te onderhouden. De sleutels voor een goed onderhoud van je slaapmat zijn juist wassen, opvouwen en bewaren.

Je OPBLAASBARE slaapmat voor TREKKING ONDERHOUDEN

Wassen

Wrijf heel zachtjes met een spons, die je drenkt in een sopje, om alle sporen van vuil te verwijderen. Laat je slaapmat niet drogen in de zon, droog ze af met een doek.

Opvouwen en oprollen

Volg al onze tips uit de vorige rubriek om je slaapmat juist op te vouwen en op te rollen.

Bewaren

Slaapmatten kunnen niet tegen hitte en vocht. Bewaar ze daarom in een droge ruimte, bij kamertemperatuur.
Als je daar plek voor hebt thuis, bewaar je ze best plat met het ventiel open.

Een opblaasbare slaapmat voor trekking onderhouden en repareren

Hulp nodig bij uw reparatie?

We zijn ervan overtuigd dat de levenscyclus van een product niet eindigt zodra het schade heeft opgelopen. Daarom bieden we oplossingen om je product correct te gebruiken, te onderhouden en te repareren, zodat je de levensduur ervan verlengt. Hieronder vind u de link naar uw plaatselijke decathlon werkplaats. Hier helpen wij u graag verder met de reparatie en onderhoud van uw product.