VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)

Ref: 8379381, 8605298, 8605297

ELEKTRISCHE FIETS ELOPS 900E HOOG EN LAAG FRAME

2017

Ref. 837938, 8605298, 8605297

Ons team van enthousiastelingen heeft deze elektrisch ondersteunde fiets (EAB) ontworpen om uw ritten door de stad gemakkelijker te maken: win aan comfort en rijd moeiteloos!

Krijg een helpende hand voor al je stedelijke ritten! Met zijn trapsensor en actieradius tot 70 km helpt deze VAE je zodra je een halve trap hebt gegeven.

JE STADSFIETS MONTEREN NA LEVERING AAN HUIS. IN DEZE VIDEO LATEN WE JE ZIEN HOE JE JE NIEUWE DECATHLON ELOPS STADSFIETS CORRECT MONTEERT.

Eerste gebruik

Praktische vragen

Op welke spanning moet ik mijn banden oppompen?

Bandenspanning is vooral belangrijk op een elektrische fiets. De wielen worden zwaar belast door de motor en het gewicht van de fiets.

Om het risico op lekrijden te minimaliseren en je actieradius te vergroten, moet je je banden oppompen tot tussen de 3,5 en 5 bar.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Hoe lang duurt het om mijn batterij op te laden?

Het duurt 6 uur om de batterij volledig op te laden nadat deze volledig is ontladen.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Hoe moet ik mijn batterij bewaren?

Bewaar de batterij op een koele (tussen +10°C en +25°C), droge plaats uit de buurt van direct zonlicht.

Bewaar de batterij niet in ontladen toestand (1 LED knippert) om diepe ontlading te voorkomen, waardoor de batterij defect kan raken.Vergeet niet de batterij minstens om de 3 maanden op te laden (zelfs als de batterij niet wordt gebruikt) om diepontlading en verandering van de capaciteit van de batterij te voorkomen.

Als u de batterij lange tijd (meer dan 3 maanden) niet gebruikt, moet u deze op stand-by zetten om het opslaan te vergemakkelijken en regelmatig opladen te voorkomen.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Moet ik wachten tot mijn batterij helemaal leeg is voordat ik hem kan opladen?

Nee, lithium-ioncelbatterijen hebben geen geheugeneffect, dus ze kunnen op elk moment worden opgeladen.Het is raadzaam om je batterij regelmatig op te laden om de goede prestaties te behouden.

Moet ik trappen om de elektrische ondersteuning te starten?

Ja, de ELOPS 900 electric is een elektrisch ondersteunde fiets.Deze ondersteuning wordt alleen geactiveerd als de gebruiker trapt (een gemotoriseerd ondersteuningssysteem zonder te trappen wordt beschouwd als een bromfiets, met veel meer beperkingen voor gebruik en veiligheid).Een trapsensor in de buurt van het crankstel geeft de informatie door aan de boordcomputer van de fiets, die vervolgens de motor activeert.De motor van de elektrische fiets schakelt onmiddellijk uit als je remt of stopt met trappen.

Als je weer gaat trappen, wordt de motor weer geactiveerd en word je weer voortbewogen door de elektrische ondersteuning van de fiets.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Laadt mijn batterij op terwijl ik rijd?

Nee, er is geen "dynamo-effect". Sommige systemen laden de batterij op tijdens het rijden of remmen, maar de efficiëntie is erg laag: je zou tientallen kilometers moeten rijden om 1 km extra ondersteuning te produceren.

Waar kan ik een tweede batterij kopen?

U kunt een nieuwe batterij verkrijgen in uw Decathlon-werkplaats.Neem contact op met uw werkplaats voor informatie over beschikbaarheid en levertijden.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Kan ik in de regen rijden? Zijn de onderdelen waterdicht?

De batterij is ontworpen voor gebruik in de regen, maar mag niet worden ondergedompeld of met een hogedrukspuit worden schoongespoeld.Hetzelfde geldt voor het display of andere elektrische onderdelen en kabels.

Wij raden u echter aan om uw fiets zo beschut mogelijk op te bergen.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Kan ik mijn oplader aangesloten laten op mijn batterij, zelfs als deze klaar is met opladen?

Ja, de lader en de batterij zijn ontworpen om 24 uur per dag te worden aangesloten.Als de batterij volledig is opgeladen, wordt de oplader uitgeschakeld maar blijft deze ingeschakeld.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Kan ik rijden als mijn batterij leeg is?

Dit is een elektrisch ondersteunde fiets. Het is dus perfect mogelijk om zonder ondersteuning te fietsen.Onder deze omstandigheden is het duidelijk dat het extra gewicht van het ondersteuningssysteem voelbaar is.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Wat moet ik doen als ik een probleem heb met mijn elektrische fiets?

In het tabblad "IK HEB EEN PROBLEEM" vindt u een rubriek met veelgestelde vragen om u te helpen bij het oplossen van eventuele problemen die u thuis met uw ELOPS 900 electric ondervindt.
U kunt ook terecht in een van onze Decathlon-ateliers om uw fiets te laten nakijken door onze fietsexperts.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Wat moet ik doen met mijn gebruikte batterij?

Als je batterij versleten is, breng hem dan terug naar je Decathlon-winkel, waar hij door een gespecialiseerde organisatie in ontvangst wordt genomen voor recyclage.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Wat gebeurt er als ik vergeet mijn fiets uit te schakelen?

De fiets schakelt zichzelf na een paar minuten uit als hij niet wordt gebruikt.

Hoe lang gaat mijn batterij mee?

Je batterij heeft een garantie van 2 jaar of 500 cycli (1 cyclus = 1 keer opladen + 1 keer volledig ontladen).

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Hoe lang gaat mijn batterij mee?

De actieradius van je elektrische fiets is afhankelijk van veel factoren:> DE BELASTING VAN DE FIETS: Het bereik wordt kleiner als de fiets te zwaar wordt belast.> OF COURSE TYPE: Bereik wordt verkleind op hellingen> VAN BANDDRUK:Range is beter met banden met een bandenspanning tussen 3,5 en 5 bar.> VANUIT DE TEMPERATUUR: Bereik wordt kleiner bij koud weer.> VAN DE GEBRUIKTE ASSISTANTIEMODUS:Het is raadzaam om de assistentiemodus in te schakelen als de batterij bijna leeg is.> UIT DE STAND VAN PEDALEREN: U moet trappen om verder te gaan.> VAN GOEDE OVEREENSTEMMING MET OPLAAD- EN BATTERIJOPSLAGVOORWAARDENVoor de ELOPS 900E ligt de gemiddelde actieradius tussen 40 en 70 km. Door deze beste praktijken te volgen, garandeert u een optimale actieradius voor uw elektrische fiets.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Welke kinderstoel is geschikt voor mijn fiets?

Je fiets is compatibel met de GROOVY kinderstoel die in ons Decathlon-netwerk wordt verkocht.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Welke drager is geschikt voor mijn elektrische fiets?

Je fiets is compatibel met de THULE Europower-fietsendrager die in ons Decathlon-netwerk wordt verkocht.

Deze fietsendrager met trekhaak is geschikt voor maximaal twee elektrische fietsen.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Wat is de voetgangersmodus?

De voetgangersmodus is een elektrisch hulpmiddel om je fiets te verplaatsen wanneer je ernaast loopt. Het kan erg handig zijn in bepaalde situaties, zoals bij het verlaten van een garage op een helling, enz.

In de meeloopmodus kun je je fiets moeiteloos voortduwen.

Om deze modus te activeren, schakelt u het bedieningsscherm in door de AAN/UIT-knop ingedrukt te houden. Houd vervolgens de "+" knop ingedrukt. De fiets begint dan te rijden met een constante snelheid van 6 km/u.

Gebruik deze modus niet tijdens het fietsen. Dit kan de gezondheid van de motor schaden.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Wat is de stand-by modus voor mijn batterij?

In de stand-by modus kan de batterij lange tijd (tot 1 jaar) worden opgeslagen zonder dat deze moet worden opgeladen en zonder dat de capaciteit wordt beïnvloed.Om de batterij in stand-by modus te zetten, drukt u 10 seconden op de batterijknop totdat de batterijleds uitgaan.Laad de batterij op in de oplader om hem weer te activeren.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Hoe lang kan ik mijn batterij bewaren zonder hem op te laden?

De batterij is uitgerust met een stand-by modus waarmee hij kan worden opgeslagen zonder regelmatig te worden opgeladen.

Eenmaal in stand-by kan de batterij veilig worden opgeslagen tot 1 jaar zonder opladen, zonder dat de capaciteit wordt aangetast.

Een batterij die wordt opgeslagen zonder op stand-by te worden gezet, moet ten minste elke 3 maanden worden opgeladen, anders wordt de capaciteit aangetast.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Hoe zet ik mijn dagteller op nul?

Om de dagteller (TRIP) te resetten, drukt u na het inschakelen van het display 10 seconden op de knop "-" op het bedieningsdisplay.

Hoe verander ik de eenheden (km/h < > mph)?

Om te wisselen van Km/u naar Mph of omgekeerd, voer je de parameters in door de knop "SET" ingedrukt te houden.

De eenheden worden geselecteerd in parameter SET 3.

Ik heb een probleem

Problemen met je fiets? Vind al onze veelgestelde vragen hier.

Ik heb mijn sleutel/slot verloren of gebroken

Uw slot kan worden vervangen in uw Décathlon-atelier, waar een nieuw slot wordt gemonteerd en u een nieuw sleutelpaar krijgt.


Neem contact op met uw Décathlon-atelier voor informatie over de beschikbaarheid en levertijden van dit onderdeel.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Mijn batterij laadt niet op

1. Controleer of er geen resten zijn die het opladen hinderen

De aansluitingen van de oplader en de batterij moeten schoon zijn en er mogen geen resten zijn die het contact tussen de oplader en de batterij belemmeren.2. Controleer de aansluiting Batterij > Oplader > Stopcontact

> Controleer of de gebruikte oplader de originele oplader is die door Décathlon is geleverd.

> Sluit de oplader aan op de batterij en op een stopcontact.Vaste oranje LED = de batterij wordt opgeladen.

Stabiele groene LED =  = de batterij wordt opgeladen.

LED knippert =Probleem tijdens opladenHet duurt 6 uur om een volledig ontladen batterij weer op te laden.Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact met ons op of bezoek een van onze Decathlon-werkplaatsen.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Mijn elektrische ondersteuning werkt onregelmatig

1. Controleer of de accu volledig is opgeladen.

Een bijna lege batterij kan dit schokkerige effect geven tijdens het rijden voordat hij helemaal leeg is.> Druk op de accuknop

> Controleer of er minstens één LED oplicht

> Als alle LED's uit zijn of de 1e LED of de 2e LED knippert, moet u de batterij opladen.

2. Controleer of de batterij schoon is, goed vastzit en vergrendeld is> Controleer of de batterij en de connectors van het batterijcompartiment schoon en in goede staat zijn.> De batterij moet zo ver mogelijk in de batterijhouder worden geplaatst.

Wanneer u de batterij in de huls plaatst, moet u een "klikgeluid" horen, wat bevestigt dat de batterij correct is geplaatst.Vergrendel vervolgens de batterij en verwijder de sleutel uit het slot.3. Controleer de aansluitingen van de trapsensor (dunste kabel).> Open hiervoor de klittenbandkabelafdekking achter het zadel en zoek de connector van de trapsensor (dunste kabel).

> Koppel het paar connectors los

> Controleer of de connectors van de trapsensor in goede staat zijn en correct zijn geplaatst. Plaats de connectors opnieuw indien nodig.

4.  Controleer of de pedaalsensor aan de linkerkant van de fiets, tegenover de trapas (linker crankzijde), niet tegen de trapasas is geschoven.Als het tegen de crank is geschoven, monteer het dan voorzichtig met de hand en druk het zo strak mogelijk tegen het frame.

Als hij niet op zijn plaats blijft zitten, breng dan een dot lijm aan op de achterkant van de sensor en druk hem tegen de framebox.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Mijn elektrische ondersteuning heeft het moeilijk

1. Controleer de bandenspanningDe bandenspanning is cruciaal voor de efficiëntie van elektrische assistentie. Zorg ervoor dat je banden voor elke rit zijn opgepompt tot tussen de 3,5 en 5 bar.

2. Overbelast de fiets niet.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Mijn elektrische ondersteuning start niet of valt uit

Elektrische ondersteuning start na enkele pedaalslagen en vereist dat een ondersteuningsmodus geactiveerd wordt.

Als de elektrische ondersteuning desondanks niet start, volgt u de onderstaande instructies:1. Controleer of de accu volledig is opgeladen. Controleer of de batterij volledig is opgeladen

> Druk op de batterijknop

> Controleer of ten minste één LED oplicht

> Als een LED knippert, laad de batterij dan op door deze in de oplader en het stopcontact te steken.2. Controleer of de batterij schoon en schoon is. Controleer of de batterij schoon is, goed vastzit en vergrendeld is> Controleer of de batterij en de connectors van het batterijcompartiment schoon en in goede staat zijn.

> De batterij moet zo ver mogelijk in de batterijhouder worden geplaatst.

Wanneer u de batterij in de huls plaatst, moet u een "klikgeluid" horen, wat bevestigt dat de batterij correct is geplaatst.

Vergrendel vervolgens de batterij en verwijder de sleutel uit het slot.

3. Controleer alle aansluitingen van de fiets: remmen, motor, console, trapsensor, controller (controller = centrale eenheid van de elektrische kit. Deze bevindt zich net na de accu, op de bagagedrager)

Om bij de meeste stekkers te komen, moet je de neopreenkappen die de elektrische kabels beschermen, openen of openschuiven. Alleen de motorconnectoren zijn niet beschermd.Hoe controleer ik de aansluitingen op mijn motor:

Er zijn twee soorten aansluitingen op uw fiets: zogenaamde "schroefconnectors" en zogenaamde "push-in"-connectors.Schroefverbindingen

Voor de "inschroef"-connector, herkenbaar aan de twee metalen ringen, moet je eerst de twee ringen losschroeven om de connector te openen. Zorg ervoor dat u de kleine plastic afdichting tussen de twee ringen niet verliest bij het openen.Controleer na het openen of elke connector schoon is en plaats de connector terug.

Plaats hiervoor de mannelijke en vrouwelijke connectors tegenover elkaar en zorg dat de indicatorpijlen uitgelijnd zijn voordat u ze indrukt.

Schroef de twee metalen ringen zo ver mogelijk vast om de connector vast te zetten."Push-in"connector.

De mannelijke connector wordt gewoon in de vrouwelijke connector gedrukt. Controleer of beide stekkers goed vastzitten en maak ze indien nodig vaster.

4. Test de elektrische ondersteuning. Test de elektrische ondersteuning

> Zet het scherm aan door op de AAN/UIT-knop te drukken

> Stap op de fiets en trap op de pedalen (er zijn meerdere pedaalslagen nodig om de elektrische ondersteuning in te schakelen).Als het probleem aanhoudt, neem dan contact met ons op via de assistentieaanvraag of bezoek een Decathlon-werkplaats.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Mijn bereik is laag of afgenomen

1. Zorg ervoor dat u de juiste gebruiks- en opslagpraktijken volgtDe actieradius van je elektrische fiets is afhankelijk van veel factoren:> DE BELASTING VAN DE FIETS:De actieradius wordt kleiner als de fiets te zwaar wordt belast.> VAN HET TYPE COURSE: De actieradius wordt verminderd op stijgende hellingen.> VAN BANDDRUK: De actieradius is beter met banden die zijn opgepompt tussen 3,5 en 5 bar.> VANUIT DE TEMPERATUUR: Bereik wordt kleiner bij koud weer (tot -50%)> VAN DE ASSISTANCE-MODUS GEBRUIKT:Het is raadzaam om de assistentiestand te verlagen als de batterij bijna leeg is.> UIT DE STAPPEN: U moet trappen om verder te gaan.> VAN GOED RESPECT VOOR HET OPLADEN EN OPSLAAN VAN DE BATTERIJVoor de ELOPS 900E ligt de gemiddelde actieradius tussen 40 en 70 km. Door deze goede praktijken te volgen, garandeert u een optimale actieradius van uw elektrische fiets.

2. Een verouderde accu kan minder goed presteren.De autonomie neemt dan af. Vraag uw Decathlon-werkplaats om een batterij-gezondheidscontrole.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Mijn bedieningsscherm licht niet op

Om het bedieningsscherm van de Elops 900E in te schakelen, drukt u lang op de toets "ON / OFF".

Als het bedieningsscherm desondanks niet oplicht, volgt u de onderstaande procedure:1. Controleer of de batterij volledig is opgeladen. Controleer of de batterij volledig is opgeladen

> Druk op de batterijknop

> Controleer of ten minste één LED oplicht

> Als een LED knippert, laad de batterij dan op door deze in de oplader en het stopcontact te steken.

2. Controleer de batterij. Controleer of de batterij schoon is, goed vastzit en vergrendeld is> Controleer of de batterij en de connectors van het batterijcompartiment schoon en in goede staat zijn.

> De batterij moet zo ver mogelijk in de batterijhouder worden geplaatst.

Wanneer u de batterij in de huls plaatst, moet u een "klikgeluid" horen, wat bevestigt dat de batterij correct is geplaatst.

Vergrendel vervolgens de batterij en verwijder de sleutel uit het slot.3. Controleer de aansluiting van de kabel die de bedieningsconsole met de controller verbindt (centrale eenheid van de fiets bevindt zich op de bagagedrager net achter de accu)> Open de kabelbeschermer met klittenband die zich tussen de bagagedrager en het zadel bevindt.> Zoek de connector van de accessoirekabel (die met de metalen knoppen).> Schroef de twee knoppen aan weerszijden van de zwarte pakking los om te controleren of de stekkers schoon zijn, in goede staat verkeren en goed vastzitten.> Controleer de staat en netheid van elke connector.> Plaats de connectors terug. Plaats hiervoor elke mannelijke en vrouwelijke connector tegenover elkaar en zorg ervoor dat de indicatorpijlen zijn uitgelijnd voordat u ze indrukt en vergeet de pakking tussen de twee knoppen niet.> Schroef de knoppen zo ver mogelijk in om de connector vast te zetten.

4. Controleer de aansluitingen van het bedieningsscherm. Controleer de aansluitingen van het bedieningsscherm> Schuif aan de voorkant van de fiets het neopreen kapje over het bedieningsscherm zodat het paar connectors zichtbaar wordt dat overeenkomt met het scherm (zwart).> Ga op dezelfde manier te werk als eerder om de connectors van de console te controleren.

5. Zet het scherm aan door ingedrukt te houden. Zet het scherm aan door de AAN/UIT-knop ingedrukt te houden.Als het probleem aanhoudt, neem dan contact met ons op via de ondersteuningsaanvraag of bezoek een Decathlon-werkplaats.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Mijn fiets is nieuw en mijn accu wil niet inschakelen

Nieuwe batterijen worden in stand-by bewaard om te voorkomen dat ze verslijten.

Wanneer u de batterij voor het eerst gebruikt, moet u deze aansluiten op de oplader en op een stopcontact om hem te activeren.

Gaat de batterij ondanks alles niet aan, neem dan contact met ons op via de hulpvraag of ga naar een Décathlon-werkplaats.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Een LED op mijn batterij knippert of er wordt geen LED weergegeven

> 1e LED knippert: De batterij is bijna leeg en moet worden opgeladen. Sluit de batterij aan op de oplader en op een stopcontact om hem op te laden.> 2e LED knippert: De accu is beveiligd tegen "onderspanning" als gevolg van verkeerd gebruik of een lange periode zonder opladen. Sluit de batterij zo snel mogelijk aan op de oplader en op een stopcontact om hem op te laden en uit de beveiliging te halen.> Als er nog een LED knippert of zelfs meerdere, is de batterij defect. Breng je accu terug naar een Decathlon-werkplaats voor een volledige accudiagnose.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Mijn elektrische ondersteuning schakelt niet uit als ik rem

De elektrische ondersteuning moet automatisch uitschakelen wanneer een van de remhendels wordt geactiveerd.

Als dit niet het geval is, controleer dan of de connectoren op beide remhendels in goede staat en correct geplaatst zijn.

> Schuif de twee neopreen kabelafdekkingen aan de voorzijde van de fiets naar beneden om de remconnectoren (gele connectoren) zichtbaar te maken.> Schroef de twee knoppen aan weerszijden van de zwarte verbinding los om te controleren of de connectors schoon, in goede staat en correct geplaatst zijn.> Controleer de staat en de reinheid van elke connector.> Vervang de connectors. Plaats hiervoor elke mannelijke en vrouwelijke connector tegenover elkaar en zorg ervoor dat de indicatorpijlen zijn uitgelijnd voordat u ze indrukt en vergeet de pakking tussen de twee knoppen niet.Draai de knoppen zo ver mogelijk aan om de connectors vast te zetten.Als het probleem aanhoudt, neem dan contact met ons op via de assistentieaanvraag of bezoek een Decathlon-werkplaats.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Mijn display geeft een foutmelding

Err 1 / Err 6 : CURRENT ANOMALY

Laad de batterij op. Volledig opladen duurt 6 uur.

Err 3 / Err 4 / Err 7 : MOTOR ANOMALY

> Lokaliseer de motorconnector

> Controleer of de motorstekker in goede staat is en goed vastzit. Duw hem indien nodig terug.

> Doe hetzelfde met de kabel die de motor verbindt met de controller (het brein van de fiets dat zich achter de accu bevindt).

Error 5: BRAKE SENSOR FAULTControleer of de connectors op beide remhendels in goede staat verkeren en goed zijn aangesloten.

> Schuif de twee neopreen kabelafdekkingen naar beneden om de remconnectors los te maken (geel).

> Schroef de twee knoppen aan weerszijden van de zwarte verbinding los om te controleren of de remconnectoren in goede staat en correct geplaatst zijn:

> Controleer de staat en netheid van elke connector.

Plaats hiertoe elke mannelijke en vrouwelijke connector zo dat ze tegenover elkaar liggen en zorg ervoor dat de indicatorpijlen uitgelijnd zijn voordat u ze indrukt.

Draai de twee knoppen vast om het paar connectors vast te zetten.

Doe hetzelfde voor de andere rem.

Er 8 / Err 9: COMMUNICATIEFOUT CONTROLLER EN CONTROL DISPLAY.Controller circuit:

> Open de kabelafdekking met klittenband achter het zadel

> Zoek de kabelconnector die het bedieningsscherm met de controller verbindt (degene met de metalen knoppen)

> Schroef de twee knoppen aan weerszijden van de zwarte verbinding los om te controleren of de connectors schoon zijn, in goede staat verkeren en correct zijn aangesloten.

Controleer de staat en netheid van elke connector.

Plaats hiervoor elke mannelijke en vrouwelijke connector tegenover elkaar en zorg ervoor dat de indicatorpijlen uitgelijnd zijn voordat je ze indrukt.

> Schroef de twee knoppen zo ver mogelijk in om het paar connectors vast te zetten.Aansluiting van het bedieningsscherm

Schuif de neopreen kabelbeschermer aan de kant van het bedieningsscherm naar beneden en zoek het paar schermconnectors (groen).

Schroef de twee knoppen aan weerszijden van de zwarte pakking los om te controleren of de schermconnectoren schoon, in goede staat en correct geplaatst zijn.

Controleer de staat en reinheid van elke connector.

Om dit te doen, plaatst u elke mannelijke en vrouwelijke connector zo dat ze tegenover elkaar liggen, waarbij u erop let dat u de indicatorpijlen uitlijnt voordat u ze indrukt.

Draai de twee knoppen zo ver mogelijk aan om het paar connectors vast te zetten.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Het oplaadniveau van mijn batterij geeft "0%" aan, ook al heb ik nog wat batterijcapaciteit over.

Controleer of de batterij correct is geplaatst en vergeet niet de batterij voor elk gebruik te vergrendelen.Een onvolledige plaatsing of een schok tijdens het gebruik (zonder de batterij te vergrendelen) veroorzaakt een slechte verbinding tussen de batterij en het elektronische systeem en maakt een volledige en correcte overdracht van gegevens, zoals de ladingstoestand van de batterij, onmogelijk.

De snelheidsmeter op mijn scherm blijft steken op nul, ook al werkt het ondersteuningssysteem naar behoren.

Als de connector beschadigd (verbogen stekker), vuil of slechts gedeeltelijk aangesloten is (omdat hij niet ver genoeg is ingeduwd), wordt de snelheidsinformatie die door de motor naar het regelscherm wordt gestuurd, niet correct weergegeven.Reinig of vervang de connector om de normale snelheidsweergave te herstellen.Als het probleem zich ondanks alles blijft voordoen, neem dan contact met ons op via support of ga naar een Decathlon-winkel voor diagnose en reparatie.

VELO ELECTRIQUE ELOPS 900E CADRE HAUT (2017)
Mijn versnellingen schakelen niet goed

De achternaaf is mogelijk onjuist afgesteld. Volg de onderstaande handleiding om de versnellingen correct in te stellen.

Comment régler le dérailleur nexus 3 vitesses sur son vélo

Ik onderhoud mijn product

Omdat regelmatig onderhoud noodzakelijk is om de prestaties van uw motorfiets te behouden en de levensduur te verlengen, vindt u hier al onze onderhoudstips.

1. Zorg er voor elke rit voor dat de bandenspanning tussen 3,5 en 5 bar is.

2. Laad de batterij minstens om de 3 maanden op.

3. Bij langdurige afwezigheid schakelt u de batterij over op de stand-bymodus.

4.Bewaar de batterij op een droge, gematigde plaats buiten direct zonlicht.

Onderdelen

Vind reserveonderdelen voor uw ELOPS 900 E - HIGH FRAME AND LOW FRAME in de werkplaats en op Decathlon.nl

Onze beloftes

BTWIN garandeert je product, onder normale gebruiksomstandigheden, levenslang voor het frame, de vork, het stuur en de stuurpen, 2 jaar voor de andere onderdelen (batterij, elektrische onderdelen en mechanische onderdelen met uitzondering van slijtageonderdelen) en het arbeidsloon vanaf de datum van aankoop.