ELOPS 520 CADRE HAUT BORDEAUX

REF: 8378494

ELOPS 520 HOOG FRAME BORDEAUX

2016

Ref. 8378494

Ontworpen voor dagelijks fietsen in de stad... en plezier hebben!

Comfortabele stadsfiets (Nederlandse fietsstijl), uitgerust (voorste platform) met antikantelveer om de fiets door bochten te begeleiden en meer stabiliteit te bieden wanneer hij stilstaat.

Eerste gebruik

Hoe pas ik de hoogte van mijn zadel en stuur aan voor mijn eerste rit?

Voordat je aan je eerste rit begint, is het essentieel dat je fiets goed is afgesteld (als dit niet in de winkel is gedaan) en dat de banden goed zijn opgepompt (zie vraag hieronder). Hiervoor heb je een inbussleutel nummer 6 nodig.

Alle uitleg in afbeeldingen:

Wat is de juiste bandenspanning voor mijn banden?

De ideale aanbevolen druk is 3,5 bar (comfort) of 4,5 bar (efficiëntie).Als je een voetpomp hebt met een manometer, kun je het oppompen heel gemakkelijk controleren. Zo niet, dan kun je dit controleren door de band tussen je vingers samen te knijpen: de band moet stevig zijn, maar je moet er nog een beetje in kunnen knijpen. Hoe harder de band, hoe beter je prestaties, maar hoe meer je de oneffenheden van de weg voelt. Aan de andere kant zal een te lage bandenspanning de velgen van je fiets beschadigen en sneller lek raken.LET OP: Ga niet onder de spanning 3,5 bar garandeert je een betere lekbestendigheid en een optimale comfort/prestatieverhouding.Wij adviseren u om uw banden elke maand opnieuw op te pompen...

ELOPS 520 CADRE HAUT BORDEAUX
Hoe gebruik ik een dynamo?

Volg de aanbevelingen in de onderstaande video om de dynamo correct te gebruiken zonder je band te beschadigen:

Hoe monteer ik het platform op mijn fiets?

Er is een draagsysteem voor je fiets ontwikkeld: een platform!

Hieronder vind je een video die laat zien hoe je dit accessoire (inbegrepen bij je fiets) monteert.

montage_plateforme_elops520hf

Welke kinderstoel is geschikt voor mijn fiets?

Het Groovy babyzitje van Polisport is eenvoudig en veilig te plaatsen op de bagagedrager van je klassieke stadsfiets.

Hij is geschikt voor kinderen van 12 maanden tot 4/5 jaar en weegt minder dan 22 kg.

Deze babydrager voldoet aan ISO11243, heeft een 3-punts veiligheidsgordel en verstelbare voetsteun.

Mijn stadsfiets onderhouden

Een keer per maand: ik doe lucht in mijn banden

Als je je stadsfiets elke dag gebruikt, vergeet dan niet elke week de staat van de banden te controleren en om elke maand de banden opnieuw op te pompen.

De ideale aanbevolen druk is 3,5 bar (comfort) of 4,5 bar (opbrengst).

Als je een voetpomp hebt met een manometer, kun je het oppompen heel gemakkelijk controleren. Zo niet, dan kunt u dit controleren door de band tussen uw vingers samen te knijpen: de band moet stevig zijn, maar u moet er nog iets meer druk op kunnen uitoefenen. Hoe harder de band, hoe beter je prestaties, maar hoe meer je de oneffenheden van de weg voelt. Aan de andere kant zal een te lage bandenspanning de velgen van je fiets beschadigen en sneller lek raken.

LET OP: Ga niet onder de 3,5 bar voor een betere lekbestendigheid en een optimale comfort/prestatieverhouding.

Een keer per maand: ik smeer mijn ketting en mijn slot in

Als je stadsfiets buiten slaapt, zullen de ketting en het slot sneller roesten. Het is dus belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en in te vetten.Hoe smeer ik mijn ketting in? Draai hem met het pedaal en "spuit" hem over de hele lengte als je schakelt.

Hoe smeer ik mijn slot in? Houd het slot rechtop en spuit het in het slot, steek de sleutel erin en draai het een paar keer rond. Veeg overtollig vet weg met een stukje papier.Een alles-in-één product is hier perfect voor!

Elke twee maanden: ik was mijn stadsfiets

In de stad wordt je fiets, behalve als het regent, niet zo vies als een mountainbike in het bos. Je hoeft hem dus niet te vaak te wassen.

Geef je fiets om de paar maanden een goede schrobbeurt: gebruik fietsshampoo en een emmer warm water en veeg het frame, stuur, spatborden, enz. schoon met een grote spons. Maar het is beter om je fiets niet af te spuiten: sommige onderdelen kunnen daar slecht tegen! Als je klaar bent, veeg je je stadsfiets af met een droge doek om roestvorming te voorkomen. Maak van de gelegenheid gebruik om de staat van de schroeven te controleren: zitten ze goed vast? Soms, als je op geplaveide straten rijdt, kunnen Elops een paar kleine schokken ondervinden en kunnen de schroeven beetje bij beetje loskomen.

Vergeet niet om je ketting aan het einde te smeren, na het wassen van je fiets.

Elk kwartaal: ik controleer de remmen

Remblokken zijn slijtageonderdelen. Afhankelijk van je gebruik, je gewicht en waar je rijdt, slijten ze meer of minder snel. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen.

Of zitten ze strak? Als je twijfelt, kun je het beste even langsgaan in de Decathlon werkplaats: een technicus zal het remsysteem van je stadsfiets afstellen voor optimale prestaties.

Ik heb een probleem

Ik heb een platte band of een lekke band

In een band zit een binnenband die lucht opslaat. Als je een platte band krijgt of als je band lek raakt, komt dat meestal doordat de binnenband beschadigd is. De herstelling is vrij eenvoudig, dus aarzel niet om onze videotutorial te bekijken.

Indien nodig kun je ook naar je Decathlon-werkplaats gaan.

Crevaison, pneu à plat : Comment changer la roue et/ou la chambre à air de son vélo ?

Mijn verlichting werkt niet

Als je verlichting niet werkt, kan dat een aantal oorzaken hebben:

1- Controleer of de dynamo goed tegen je band zit.

2- Controleer of de dynamo goed is aangesloten.

3- Controleer de elektrische aansluitingen (denk eraan dat als één lampje niet werkt, beide lampjes kortgesloten zijn).Kijk naar de foto's om te zien hoe je dit kunt controleren.

Als het nog steeds niet werkt, aarzel dan niet om advies te vragen aan de technici van je Decathlon-werkplaats, of vraag hieronder assistentie.

verification_eclairage_dynamo_velo_ville

Mijn fiets remt niet effectief genoeg

De remkwaliteit is afhankelijk van een aantal factoren.

Een slechte remkwaliteit kan worden gevoeld als lawaai tijdens het remmen of "zachte" remhendels wanneer je ze aantrekt.

Volg de onderstaande stappen om deze situatie te verhelpen:

1- Controleer de oriëntatie van de remblokjesZe moeten het profiel van de velg volgen zonder de band te raken en idealiter op 1 mm afstand van de velg geplaatst worden met een extra 0,5 mm aan de achterkant van het blokje (zodat de blokjes niet precies parallel aan de velg staan, want dat is wat het geluid veroorzaakt).

2- Stel je remmen af

3- Vervang je remblokjes als ze versleten zijnAfhankelijk van hoe vaak je je fiets gebruikt, moet je je remblokjes misschien vaker of minder vaak vervangen.Remblokjes hebben groeven waardoor ze water efficiënt kunnen afvoeren. Als deze groeven niet meer of nauwelijks zichtbaar zijn, is het tijd om je remblokjes te vervangen! Ga hiervoor naar het gedeelte "mijn product repareren en onderhouden" en volg de handleiding "hoe vervang ik mijn remblokken".

Mijn versnellingen schakelen niet goed

Als je versnellingen niet goed schakelen, kan dat aan een aantal factoren liggen:

1- Hebt u uw eerste gratis check-up gehad? Bij de aankoop van uw product biedt DECATHLON u tot 6 maanden na aankoop van uw product een gratis controle aan om de instellingen te controleren, inclusief het schakelen, dus denk eraan!

2- Uw versnellingskabel en/of ketting zijn versleten of verouderd. Indien beschadigd, moet u de kabel en/of ketting vervangen.

3- Je derailleurafstelling zelf moet bijgesteld wordenHelp jezelf met de bovenste (L) en onderste (H) aanslagschroeven om je versnelling bij te stellen, vooral als je ketting de neiging heeft om van de achterste tandwielen af te springen.

Als deze afstelling nog steeds geen effect heeft, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde DECATHLON werkplaats voor een meer gedetailleerde diagnose.

Mijn wiel maakt geluid

Als het geluid van het voorwiel komt, kan het veroorzaakt worden door..:

1- Remblokken die de velg raken. Zie het gedeelte "Mijn remkracht is niet effectief genoeg" om je remblokken goed af te stellen.

2- Het spatbord raakt de band.Wanneer het geluid van het achterwiel komt, kan dit veroorzaakt worden door..:

1- Remblokken die de velg raken. Zie het gedeelte "Mijn remkracht is niet effectief genoeg" om uw remblokken goed af te stellen.

WAARSCHUWING: Controleer voordat u de remblokken afstelt of het wiel goed is uitgelijnd. Gebruik hiervoor een steeksleutel van 15 mm om het achterwiel los te draaien en de centrering van het wiel ten opzichte van het frame af te stellen.

2- Bij het spatbord dat de band raakt (zie bovenstaande video)Als het geluid aanhoudt, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw dichtstbijzijnde Decathlon-werkplaats voor een meer gedetailleerde diagnose.

Onderdelen

Vind onderdelen voor uw ELOPS 520 - HOOG FRAME op Decathlon.nl

Handleiding

Gebruiksaanwijzing fiets - PDF-versie