ELOPS 520 LAAG FRAME MINT

REF: 8378613

ELOPS 520 LAAG FRAME MINT

2016

Ontworpen om dagelijks door de stad te fietsen... en er plezier aan te beleven!

Comfortabele stadsfiets (Nederlandse stijl), naargelang het model uitgerust met bagagedrager of fietsmand. Antirotatieveer om gemakkelijker mee te draaien in de bochten, en voor een betere stabiliteit bij het stilstaan.

Eerste gebruik

Wat moet ik afstellen voordat ik mijn eerste ritje maak?

Voordat je je eerste fietstocht maakt, moet je de fiets goed afstellen (als dat niet in de winkel gebeurde) en de banden goed oppompen (zie hieronder). Daarvoor heb je een inbussleutel nr. 6 nodig.

 

Bekijk aandachtig onderstaande video: 

Welke transportsystemen zijn compatibel met mijn fiets?

We hebben een draagsysteem ontwikkeld voor vooraan op je fiets (een bagagedrager voor dit model).

 

Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe je dit accessoire monteert (het zit al bij je fiets).

 

Wens je toch een fietsmand in de plaats van een bagagedrager? Dan kun je dit onderdeel rechtstreeks in je DECATHLON winkel aankopen, met referentie 8375474.

Wat is de juiste bandendruk?

De ideale, aanbevolen bandenspanning is ongeveer 3,5 bar.

 

Let op: Zorg ervoor dat je banden niet zachter staab dan deze spanning. Je zult minder snel lek rijden, en de verhouding comfort / rendement is optimaal bij deze druk.

ELOPS 520 LAAG FRAME MINT
Hoe gebruik je de dynamo?

Om de dynamo te gebruiken zonder je band te beschadigen volg je het beste de aanbevelingen van onderstaande video:

Handleiding en software

Ik heb een probleem!

Mijn versnellingen werken niet goed

Als je versnellingen niet goed werken, dan kan dat verschillende oorzaken hebben: 1- Heb je je eerste gratis nazicht laten uitvoeren? Bij de aankoop van je fiets biedt Decathlon je een controlenazicht, 6 maanden na de aankoop van je product om je afstellingen, waaronder je versnellingen, te laten nakijken. Denk daaraan! 2- De binnen- of buitenkabel van je transmissie is versleten of verweerd. Vervang de kabel en/of -bekleding indien nodig. 3- De afstelling van de derailleur zelf moet worden aangepast. Gebruik afstelschroeven bovenaan (L) en onderaan (H) om je versnellingen aan te passen, vooral als je ketting af en toe eens van tand verspringt achteraan. Is het probleem hiermee niet opgelost? Ga dan naar de dichtstbijzijnde Decathlon winkel voor een diepgaander onderzoek.

Welke transportsystemen zijn compatibel met mijn fiets?

We hebben een draagsysteem ontwikkeld voor vooraan op je fiets (een bagagedrager voor dit model). Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe je dit accessoire monteert (het zit al bij je fiets).Wens je toch een fietsmand in de plaats van een bagagedrager? Dan kun je dit onderdeel rechtstreeks in je DECATHLON winkel aankopen, met referentie 8375474. 

Wat is de juiste bandendruk?

De ideale, aanbevolen bandenspanning is ongeveer 3,5 bar. OPGELET: Zorg ervoor dat je banden niet zachter staan dan deze spanning. Je zult minder snel lek rijden, en de verhouding comfort / rendement is optimaal bij deze druk.

Hoe gebruik je de dynamo?

Om de dynamo te gebruiken zonder je band te beschadigen volg je het beste de aanbevelingen van onderstaande video:

Mijn wiel maakt lawaai

Als je voorwiel lawaai maakt, dan kan dat de volgende oorzaken hebben: 1- Je remblokjes raken je velg. Zie sectie 'De remmen van mijn fiets werken niet naar behoren' om je remblokjes goed af te stellen 2- Je spatbord raakt je band. Als je achterwiel lawaai maakt, dan kan dat de volgende oorzaken hebben: 1- Je remblokjes raken je velg. Zie sectie 'De remmen van mijn fiets werken niet naar behoren' om je remblokjes goed af te stellen OPGELET: Voordat je begint af te stellen moet je ervoor zorgen dat je wiel goed recht staat. Gebruik een platte sleutel van 15 om het achterwiel wat losser te zetten en zo het wiel rechter in het frame te krijgen. 2- Je spatbord raakt je band (zie het filmpje hieronder). Als het lawaai blijft duren, ga dan naar de dichtstbijzijnde Decathlon winkel voor een diepgaander onderzoek.

Wat moet ik afstellen voordat ik mijn eerste ritje maak?

Voordat je je eerste fietstocht maakt, moet je je fiets goed afstellen (als dat niet in de winkel gebeurde) en de banden goed oppompen (zie hieronder). Daarvoor heb je een inbussleutel nr. 6 nodig. Volg aandachtig het filmpje hieronder: 

De remmen van mijn fiets werken niet naar behoren

De remkwaliteit hangt af van verschillende parameters. Een slechte remkwaliteit uit zich in lawaai bij het remmen, of 'slappe' remgrepen als je ze wil gebruiken. Volg de onderstaande stappen om dit euvel op te lossen:1-Kijk je remblokjes na. Zij moeten het profiel van de velg volgen zonder de band te raken. Idealiter zitten ze op 1 mm afstand van de velg, met een extra 0,5 mm aan de achterkant van het remblokje (zodat de remblokjes niet perfect evenwijdig lopen met de velg, want dat is wat voor lawaai zorgt).2-Stel je remmen goed af3-Vervang je remblokjes als ze versleten zijn. Volgens de frequentie waarmee je fietst, kan het nodig zijn om je remblokjes vaker of minder vaak te vervangen. Er zitten kleine groefjes in de remblokjes om het water te laten weglopen. Als deze groefjes niet of niet meer goed zichtbaar zijn, is het tijd om je remblokjes te vervangen. Ga daarvoor naar de rubriek 'Mijn product onderhouden en herstellen' en volg de aanwijzing 'Hoe vervang ik mijn remblokjes'. Je vindt er ook een link om remblokjes op onze site te kopen. Je kunt natuurlijk ook steeds naar de dichtstbijzijnde Decathlon winkel gaan om de vervanging te laten doen.

Mijn verlichting werkt niet

Als je verlichting niet werkt, dan kan dat verschillende oorzaken hebben:1- Kijk na of je dynamo op de juiste manier tegen je band zit 2- Kijk na of je dynamo goed aangesloten is 3- Bekijk de video hieronder om de elektrische verbindingen te checken (als de verlichting niet werkt zit er kortsluiting in de bedrading): 4- Werkt je verlichting nog steeds niet? Neem dan contact op met onze helpdesk of ga naar de dichtstbijzijnde Decathlon winkel.