ELOPS 540 BLEU NOUVEAUTÉ VELO VILLE DECATHLON SITE SUPPORT

REF: 8556297, 8771599, 8548195

ELOPS 540 HOOG EN LAAG FRAME

2020

Op deze pagina vind je de gebruikershandleiding, het goedkeuringscertificaat, onderhouds- en reparatieadvies voor je fiets en, indien nodig, een link naar alle reserveonderdelen die voor je product verkrijgbaar zijn.

Mijn fiets onderhouden

Een keer per maand: ik doe lucht in mijn banden

Als je je stadsfiets elke dag gebruikt, vergeet dan niet om elke week de staat van de banden te controleren en om elke maand opnieuw opblazen.

De ideale aanbevolen druk is 3,5 bar (comfort) of 4,5 bar (opbrengst).

Als je een voetpomp met manometer hebt, kun je de bandendruk heel gemakkelijk controleren. Zo niet, dan kunt u dit controleren door de band tussen uw vingers samen te knijpen: de band moet stevig zijn, maar u moet er nog iets meer in kunnen knijpen. Hoe harder de band, hoe beter je prestaties, maar hoe meer je de oneffenheden van de weg voelt. Aan de andere kant zal een te lage bandenspanning de velgen van je fiets beschadigen en sneller lek raken.

LET OP: Ga niet onder de 3,5 bar voor een betere lekbestendigheid en een optimale comfort/prestatieverhouding.

Een keer per maand: ik smeer mijn ketting en mijn slot

Als je stadsfiets buiten staat, zullen de ketting en het slot sneller roesten. Het is dus belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en in te vetten.Hoe smeer ik mijn ketting in? Draai hem met het pedaal en "spuit" hem over de hele lengte als je schakelt.

Hoe smeer ik mijn slot in? Houd het slot rechtop en spuit het in het slot, steek de sleutel erin en draai het een paar keer rond. Veeg overtollig vet weg met een stukje papier.Een alles-in-één product is hier perfect voor!

Elke twee maanden: ik was mijn stadsfiets

In de stad wordt je fiets, behalve als het regent, niet zo vies als een mountainbike in het bos. Je hoeft hem dus niet te vaak te wassen.

Geef je fiets om de paar maanden een goede schrobbeurt: gebruik fietsshampoo en een emmer warm water en veeg het frame, stuur, spatborden, enz. schoon met een grote spons. Maar het is beter om je fiets niet af te spuiten: sommige onderdelen kunnen daar slecht tegen! Als je klaar bent, droog je je stadsfiets af met een droge doek om roestvorming te voorkomen. Maak van de gelegenheid gebruik om de staat van de schroeven te controleren: zitten ze goed vast? Soms krijgen Elops tijdens het rijden op kasseien een paar kleine schokken en kunnen de bouten beetje bij beetje loskomen.

Vergeet niet om je ketting aan het einde te smeren, na het wassen van je fiets.

Elk kwartaal: ik controleer de remmen

Remblokken zijn slijtageonderdelen. Afhankelijk van je gebruik, je gewicht en waar je rijdt, slijten ze meer of minder snel. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen.

Of zitten ze strak? Als je twijfelt, kun je het beste even langsgaan in de Decathlon werkplaats: een technicus zal het remsysteem van je stadsfiets afstellen voor optimale prestaties.

Ik heb een probleem

Ik heb een lekke band

In een band zit een binnenband die lucht opslaat. Als je een lekke band krijgt of als je band lek raakt, komt dat meestal doordat de binnenband beschadigd is. De herstelling is vrij eenvoudig, dus aarzel niet om onze videotutorial te bekijken.

Indien nodig kun je ook naar je Decathlon-werkplaats gaan.

Crevaison, pneu à plat : Comment changer la roue et/ou la chambre à air de son vélo ?

Mijn verlichting werkt niet

Als je verlichting niet werkt, kan dat een aantal oorzaken hebben:

1- Controleer of de dynamo goed tegen je band zit.

2- Controleer of de dynamo goed is aangesloten.

3- Controleer de elektrische aansluitingen (denk eraan dat als één lampje niet werkt, beide lampjes kortgesloten zijn).Kijk naar de foto's om te zien hoe je dit kunt controleren.

Als het nog steeds niet werkt, aarzel dan niet om advies te vragen aan de technici van je Decathlon-werkplaats, of vraag hieronder assistentie.

verification_eclairage_dynamo_velo_ville

Mijn fiets remt niet effectief genoeg

De remkwaliteit is afhankelijk van een aantal factoren.

Een slechte remkwaliteit kan worden gevoeld als lawaai tijdens het remmen of "zachte" remhendels wanneer je ze aantrekt.

Volg de onderstaande stappen om deze situatie te verhelpen:

1- Controleer de oriëntatie van de remblokjes, ze moeten het profiel van de velg volgen zonder de band te raken en idealiter op 1 mm afstand van de velg geplaatst worden met een extra 0,5 mm aan de achterkant van het blokje (zodat de blokjes niet precies parallel aan de velg staan, want dat is wat het geluid veroorzaakt).

2- Stel je remmen af

3- Vervang je remblokjes als ze versleten zijn. Afhankelijk van hoe vaak je je fiets gebruikt, moet je je remblokjes misschien vaker of minder vaak vervangen. Remblokjes hebben groeven waardoor ze water efficiënt kunnen afvoeren. Als deze groeven niet meer of nauwelijks zichtbaar zijn, is het tijd om je remblokjes te vervangen! Ga hiervoor naar het gedeelte "mijn product repareren en onderhouden" en volg de handleiding "hoe vervang ik mijn remblokken".

Mijn versnellingen schakelen niet goed

Deze fiets is uitgerust met versnellingen die geïntegreerd zijn in de naaf van het achterwiel (Nexus), wat als voordeel heeft dat het heel weinig onderhoud vereist en heel gemakkelijk af te stellen en te gebruiken is.

Maar wees voorzichtig, de versnellingen moeten worden geschakeld zonder te trappen om soepel schakelen te garanderen en het gevoel van kraken of plotselinge versnellingssprongen te voorkomen.

Als je merkt dat je niet goed schakelt, moet je de versnellingshendel misschien een beetje bijstellen.

ELOPS 540 CADRE BAS BLEU PETROLE

Mijn wiel maakt geluid

Als het geluid van het voorwiel komt, kan het veroorzaakt worden door..:

1- Remblokken die de velg raken. Zie het gedeelte "Mijn remkracht is niet effectief genoeg" om je remblokken goed af te stellen.

2- Het spatbord raakt de band.Wanneer het geluid van het achterwiel komt, kan dit veroorzaakt worden door..:

1- Remblokken die de velg raken. Zie het gedeelte "Mijn remkracht is niet effectief genoeg" om uw remblokken goed af te stellen.

WAARSCHUWING: Controleer voordat u de remblokken afstelt of het wiel goed is uitgelijnd. Gebruik hiervoor een steeksleutel van 15 mm om het achterwiel los te draaien en de centrering van het wiel ten opzichte van het frame af te stellen.

2- Bij het spatbord dat de band raakt (zie bovenstaande video)Als het geluid aanhoudt, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw dichtstbijzijnde Decathlon-werkplaats voor een meer gedetailleerde diagnose.

Handleidingen, conformiteitsverklaringen en reserveonderdelen

ELOPS 540 CADRE BAS BLEU PETROLE: notice, réparation
ELOPS 540 CADRE BAS BLEU PETROLE: notice, réparation
ELOPS 540 CADRE BAS BLEU PETROLE: notice, réparation