Forclaz WT100

REF: 8581515, 8759188

FORCLAZ WT100

2022

Forclaz heeft dit paar walkie-talkies ontworpen voor communicatie op korte afstand (5 km in niet-bebouwde gebieden) tijdens wandelingen of trektochten in de bergen.

Ons team in de Alpen heeft deze walkie-talkies ontworpen zodat je in groepen kunt communiceren zonder gebruik te maken van telecommunicatienetwerken. PMR 446 MHz compatibel. 8 kanalen, 121 subkanalen (CTCSS en DCS)

Belangrijk: impact van covid op batterijen

Als gevolg van de COVID-19-situatie zijn de leverings- en opslagtermijnen langer geworden. Hierdoor kunnen de NiMH-batterijen in de WT100-walkie-talkies bij aankoop bijna of zelfs volledig ontladen zijn (een natuurlijk verschijnsel dat samenhangt met de technologie van oplaadbare batterijen).
Daarom raden we je aan om, als je apparaat een abnormale batterijduur vertoont, je apparaat volledig op te laden en te ontladen (opladen tussen 8 en 16 uur) voordat je het opnieuw oplaadt.
Wij verontschuldigen ons voor het veroorzaakte ongemak en danken je voor je begrip.

Moeilijkheden bij het gebruik

Mijn walkie-talkie laadt niet meer op of heeft een korte batterijduur, wat moet ik doen?

In het geval van een korte batterijduur, kun je de staat en de levensduur van de oplaadbare batterijen controleren.

De technologie in oplaadbare batterijen kan leiden tot een kortere batterijduur als batterijen niet regelmatig worden opgeladen/gebruikt. Als je je product enkele maanden niet hebt gebruikt, voer dan 3 laad- en ontlaadcycli uit, zodat de batterijen weer een langere batterijduur krijgen (één laad-/ontlaadcyclus = laat het product 's nachts opladen en laat het vervolgens aanstaan tot het ontladen is).

Als het apparaat niet oplaadt, controleer dan of de kabel goed werkt. Het is een standaard micro-USB-kabel. Als hij met een ander apparaat werkt, moeten de oplaadbare batterijen worden vervangen.

Mijn riemclip is kapot of kwijt, wat moet ik doen?

Is je riemclip kapot of kwijt? Hieronder vind je het onderdeel.

Ik heb een probleem met de ptt-knop, wat moet ik doen?

Als het plastic deel kapot of kwijt is, moet het worden vervangen. Het is hieronder verkrijgbaar als onderdeel.

Als er niets gebeurt wanneer je op de knop drukt, neem dan contact op met de online ondersteuning of met een Decathlon-werkplaats om tot een oplossing te komen.

Gebruik van kanalen en subkanalen

Hoe werkt een subkanaal?

In grote lijnen wordt bij het selecteren van een subkanaal een radiosignaal gebruikt om je bericht te communiceren terwijl je aan het zenden bent. Elke walkie-talkie die naar hetzelfde kanaal én hetzelfde subkanaal luistert, kan dan je bericht horen en met jou communiceren.

Wat is het verschil tussen dcs en ctcss?

Deze acroniemen komen overeen met twee coderingstechnieken voor communicatiesubkanalen: in CTCSS is de sleutel analoog (onhoorbaar geluidssignaal) en biedt 38 combinaties-in DCS is de sleutel digitaal (binair signaal) en biedt 83 combinatiesDeze twee categorieën subkanalen zijn volledig onafhankelijk van elkaar.

Kan het dcs-subkanaal x communiceren met het ctcss-subkanaal x?

Nee - zoals hierboven uitgelegd.

In feite is een walkie-talkie in DCS-modus niet in staat om berichten te herkennen en te ontvangen die zijn verzonden met een CTCSS-codeersleutel en vice versa.

Waarom kan ik andere mensen horen op mijn walkie-talkie?

Walkie-talkies zijn zogenaamde ""vrije"" radiozenders/ontvangers. De frequenties zijn daarom gestandaardiseerd en genummerd (in kanalen en subkanalen). Als andere mensen hetzelfde kanaal of subkanaal al gebruiken, kun je luisteren en met hen communiceren.
Als je alleen met je groep wilt communiceren, hoef je alleen maar een ander vrij subkanaal te selecteren.

Ik gebruik een kanaal zonder subkanaal (subkanaal is ingesteld op 0). waarom kan ik andere mensen horen die een subkanaal gebruiken?

Als je geen subkanaal hebt ingesteld, zal je walkie-talkie niet proberen de sleutel te decoderen van gebruikers die een subkanaal hebben geselecteerd (DCS of CTCSS). Dit betekent dat je elke gebruiker kunt horen die hetzelfde kanaal gebruikt, ongeacht het geselecteerde subkanaal.
Belangrijk: omdat je echter geen subkanaal hebt ingesteld, kun je niet met hen praten.

Batterijen en voeding

Welk type batterij moet ik gebruiken voor mijn walkie-talkie?

Onze walkie-talkies zijn compatibel met alle types oplaadbare NimH 1,2 V AAA-batterijen. In geval van nood kun je ook alkalinebatterijen van 1,5 V gebruiken, maar pas op dat je de twee soorten batterijen niet door elkaar haalt en probeer nooit alkalinebatterijen in je walkie-talkie op te laden. Dit kan het apparaat beschadigen en valt niet onder onze garantie (onjuist gebruik van het product).

Hoe kan ik de batterijen van de walkie-talkie opladen (powerbank? oplader op zonne-energie? enz.)

De WT100-walkie-talkies kunnen via elke USB-poort worden opgeladen. Ze werken als een batterijlader en laden de batterijen die ze bevatten direct op wanneer ze via de meegeleverde kabel op een USB-voeding worden aangesloten. Je kunt ze dus aansluiten op elke oplader (auto, netstroom, zonnepaneel, computer) zolang deze oplader USB-compatibel is.

Wat voor soort usb-poort wordt gebruikt voor dit model?

De volgende walkie-talkies gebruiken allemaal een standaard micro-USB-poort: WT100 (ref. 8581515 en 8759188)- Onchannel 510 (ref: 8335339)- BGB 500 (ref: 8494241)- WT500 (ref: 8560563)- WT900 (ref:8560564). Je kunt ze dus met je eigen kabel opladen, op voorwaarde dat deze compatibel is met micro-USB.

Compatibiliteit

In welke landen kan ik mijn walkie-talkies gebruiken?

Het gebruik van je walkie-talkies is gereguleerd; je kunt ze vrij gebruiken in alle EU-landen, en in Rusland, Marokko, Tunesië, Turkije, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk en Singapore. Je mag ze niet in andere landen gebruiken.

Wat betekent de walkie-talkiestandaard prm446?

Je walkie-talkies zijn zendontvangers voor persoonlijk gebruik volgens PMR446. Ze zenden uit op de frequentieband van 446 Mhz. Deze bandfrequentie is vrij te gebruiken en kan zonder vergunning of toestemming worden gebruikt.

Hoeveel walkie-talkies kunnen tegelijkertijd met elkaar communiceren?

Meerdere walkie-talkies kunnen niet op dezelfde frequentie communiceren. De technologie die door walkie-talkies wordt gebruikt, heet: "Half duplex;" wanneer je begint te spreken, gebruikt de walkie-talkie de frequentie om het bericht uit te zenden en blokkeert hij het gebruik ervan door andere apparaten. Om te antwoorden moet je wachten tot de spreker klaar is en de frequentie vrijmaakt. Je kunt echter meerdere zenders tegelijk laten communiceren op verschillende frequenties.

Waarom werkt mijn walkie-talkie niet met walkie-talkies die 121 subkanalen hebben?

Om het gebruik van de DCS- en CTCSS-subkanalen te vereenvoudigen, hebben sommige fabrikanten 38 CTCSS-subkanalen (zie uitleg hierboven) ""toegevoegd" " en 83 DCS-codes, wat 121 subkanaalsleutels oplevert. Neem in dat geval aan dat de kanalen 1 tot 38 overeenkomen met de subkanalen 1 tot 38 in CTCSS en de kanalen 39 tot 121 met de kanalen 1 tot 83 in DCS. Bijvoorbeeld: kanaal 105 in dit type walkie-talkie komt overeen met DCS-subkanaal 67 van je Decathlon-walkie-talkie.

Kan ik een headset gebruiken met deze walkie-talkie?

In tegenstelling tot onze andere modellen (WT500 en WT900) heeft de WT100-walkie-talkie geen headsetaansluiting.

Wat is het verschil tussen een walkie-talkie voor de jacht en een walkie-talkie voor wandelen?

Een walkie-talkie voor de jacht gebruik je op een andere manier dan een walkie-talkie voor wandelen. Een jager moet heel stil en onopvallend zijn; je wilt bijvoorbeeld niet dat je walkie-talkie ongewenste geluiden maakt wanneer je je prooi besluipt. Daarom zendt de BGB500 (ontworpen voor de jacht) geen ander geluid uit dan de stem van de gebruiker, terwijl de WT100, WT500 en WT900 functies hebben zoals de Roger Beep en feedbackgeluid. De kleuren van de verschillende modellen zijn ook specifiek ontworpen voor jagen en wandelen.

Communicatiebereik

Ik heb moeite met communiceren in de stad. waarom?

In de stad worden de radiogolven van de walkie-talkie belemmerd door voertuigen en gebouwen. Deze interferentie vermindert de sterkte van het signaal en dus het bereik. Daarom is de aanbevolen afstand voor gebruik in stedelijke gebieden 300 m voor dit specifieke model.

Wat is het maximale bereik van een walkie-talkie?

Het bereik van een apparaat hangt af van zijn zendvermogen en van de aanwezigheid van obstakels die de golven tussen twee apparaten kunnen blokkeren. In het algemeen kun je het volgende bereik verwachten: Vlak open gebied: 5 km bereik
Heuvelachtig terrein: 1 km bereik
Stad: 300 m bereik.
Ter informatie: tijdens een praktijktest in goede weersomstandigheden is het ons gelukt om over een afstand van meer dan 13 km te zenden, tussen 2 bergpassen!

Waterbestendigheid

Zijn deze walkie-talkies waterbestendig?

De WT100 is niet waterbestendig; hij kan tegen een paar spatten, maar kan beschadigd raken bij gebruik in zware regen.

Gezondheid

Zijn radiogolven van mijn walkie-talkie slecht voor mijn gezondheid?

Zoals alle draadloze communicatieproducten zenden walkie-talkies radiogolven uit. De PMR446-norm legt echter een maximaal zendvermogen van 0,5 W op, het laagste ter wereld voor radiocommunicatiesystemen. Bovendien voldoet ons product aan de IEC 62209-norm die het maximale niveau van golfabsorptie voor draadloze communicatieapparatuur reguleert.

Wat zijn de sar-waarden (specifieke absorptiesnelheid):

De SAR-waarden zijn als volgt:

- Hoofd: 0,91 W/Kg
- Lichaam: 1,383 W/Kg

Onderhoud

Reinigen:
Het is raadzaam om het product te reinigen met een vochtige doek.

Opbergen:
Als je weet dat je product lange tijd niet zal worden gebruikt, kun je het beste de batterijen verwijderen voordat je het opbergt.

Forclaz WT100

Probleemoplossing

Hier vind je het controleblad voor de Forclaz WT100. Door de stappen in dit blad te volgen, kun je controleren of er een mogelijk probleem is met je product. Indien nodig vind je in het volgende gedeelte "Reparaties" de tutorials die zijn aangegeven voor de reparatie. Je kunt ook naar de werkplaatsen van je Decathlon-winkel komen.

Binnenkort beschikbaar

Reparaties

Voor reparaties zijn speciale vaardigheden vereist. Hieronder vind je de lijst met onderdelen.
Als je product niet gerepareerd kan worden, breng het dan naar een AEEA-inzamelpunt of naar een Decathlon-winkel voor een optimale recycling.

Onderdeel

Je kunt nieuwe batterijen voor je walkie-talkie kopen op de website van Decathlon.
Neem in geval van een defect contact op met ons ondersteuningsteam via de link onderaan de pagina: "contactformulier".

Instructies

  • Heb je de producthandleiding nodig? Klik op Downloaden.

Conformiteitsverklaring

  • Heb je de conformiteitsverklaring van het product nodig? Klik op Downloaden.

Zelf een tweedekans wt100 kopen 

Bij Decathlon is het onze missie om sport toegankelijk te maken op een duurzame manier. Een van de manieren waarop we dit doen is door goede producten die niet meer als nieuw verkocht kunnen worden aan te bieden met korting. Bijvoorbeeld omdat de verpakking mist of omdat het product beschadigd is geraakt tijdens het gebruik. Op deze pagina vind je al onze Tweede Kans producten: altijd met minimaal 30 dagen retourtermijn en 1 jaar garantie!