Unselected
WT 900

Ref: 8560564

FORCLAZ WT900

2020

Forclaz heeft dit paar waterdichte walkie-talkies ontworpen om vrij te communiceren over middellange afstand (10 km in een open gebied) tijdens je wandelingen en trektochten. Ons team gevestigd in de Alpen ontwierp deze walkie-talkies om te communiceren in een groep zonder gebruik te maken van de telecommunicatienetwerken. Compatibel met PMR 446 MHz. 16 kanalen and 121 subkanalen (CTCSS en DCS)

Unselected

Belangrijk: invloed van covid op batterijen

Als gevolg van de COVID-19-situatie zijn de leverings- en opslagtijden langer geworden. De NiMH-batterijen in de WT100-walkie-talkies kunnen hierdoor bij aankoop bijna of zelfs geheel ontladen zijn (een natuurlijk verschijnsel dat samenhangt met de technologie van oplaadbare batterijen).
Daarom raden we je aan om, als je walkie-talkies een abnormale batterijduur vertonen, je apparaat volledig op te laden en te ontladen (opladen tussen 8 en 16 uur) alvorens het opnieuw op te laden.
We verontschuldigen ons voor het veroorzaakte ongemak en danken je voor je begrip.

Unselected

Moeilijkheden bij het gebruik

Mijn oortje werkt niet meer, wat moet ik doen?

Als je oortje niet meer werkt, is het niet mogelijk het te repareren, maar je kunt dit onderdeel op onze site kopen. Bekijk het gedeelte "Onderdelen".

Mijn walkie-talkie laadt niet meer op of heeft een korte batterijduur, wat moet ik doen?

In geval van een korte batterijduur kun je de staat en de levensduur van de oplaadbare batterijen controleren.

De technologie die wordt gebruikt in oplaadbare batterijen, kan zorgen voor een kortere batterijduur als de batterijen niet regelmatig worden opgeladen/gebruikt. Als je je product een aantal maanden niet hebt gebruikt, voer dan 3 oplaad- en ontlaadcycli uit zodat de batterijen weer hun normale batterijduur krijgen (één laad-/ontlaadcyclus = laat het product een nacht opladen en laat het dan aanstaan tot het ontladen is).

Als het product niet oplaadt, controleer dan of de kabel goed werkt. Het is een standaard micro-USB-kabel. Als hij met een ander apparaat werkt, moeten de oplaadbare batterijen worden vervangen.

Ik heb een probleem met de on/off/volume-knop, wat moet ik doen?

Als je het plastic gedeelte bent kwijtgeraakt of hebt beschadigd, moet het worden vervangen. Dit is hieronder verkrijgbaar als onderdeel.

Als er niets gebeurt als je aan de knop draait of als hij draait zonder stoppen, neem dan contact op met de online-ondersteuning of ga naar een Decathlon-werkplaats om tot een oplossing te komen.

Mijn riemclip is gebroken of verloren, wat moet ik doen?

Is je riemclip gebroken of verloren? Je vindt hem hieronder als onderdeel.

Mijn beschermcover voor de oortelefoonaansluiting is gebroken of verloren, wat moet ik doen?

Dit onderdeel is verkrijgbaar, je vindt het in het gedeelte "Onderdelen".
Je vindt hier de montagevideo. Volg deze zorgvuldig, want bij een slechte montage dicht de cover mogelijk niet goed af.
Deze dienst is ook beschikbaar in de werkplaats.

Ik heb een probleem met de ptt-knop, wat moet ik doen?

Als je het plastic gedeelte bent kwijtgeraakt of hebt beschadigd, moet het worden vervangen. Dit is hieronder verkrijgbaar als onderdeel.

Als er niets gebeurt wanneer je op de knop drukt, neem dan contact op met de online ondersteuning of met een Decathlon-werkplaats om tot een oplossing te komen.

Unselected

Batterij en voeding

Wat voor batterijen kan ik gebruiken voor mijn walkie-talkies?

Onze walkie-talkies zijn compatibel met alle soorten oplaadbare NiMH 1,2 V AAA-batterijen. In geval van nood kun je ook alkalinebatterijen van 1,5 V gebruiken, maar pas op dat je de twee soorten batterijen niet door elkaar haalt en probeer nooit alkalinebatterijen op te laden in je walkie-talkie. Dit kan schade veroorzaken en valt niet onder onze commerciële garantie (abnormaal gebruik van het product).

Hoe kan ik de batterijen van mijn walkie-talkies opladen (powerbank? oplader op zonne-energie? enz...) ?

De walkie-talkies BGB 500, WT Trek 500 en 900 zijn oplaadbaar via USB. De batterijen worden opgeladen wanneer ze via de meegeleverde kabel op een USB-voeding worden aangesloten. Je kunt ze dus aansluiten op elke lader (auto, zonnepaneel, computer, enz...) zolang deze lader compatibel is met USB.

Welk type usb-poort wordt op dit model gebruikt?

De voedingspoort van onze volgende walkie-talkies:- Onchannel 510 (ref: 8335339)- BGB 500 (ref: 8494241)- WT Trek 500 (ref: 8560563)- WT Trek 900 (ref: 8560564)gebruiken de micro-USB-standaard. Je kunt dus je eigen kabel gebruiken om de batterij op te laden, zolang deze compatibel is met micro-USB.

Unselected

Gebruik van kanalen en subkanalen

Hoe werkt een subkanaal?

Kort gezegd: wanneer een subkanaal wordt geselecteerd, wordt er een radiosignaal aan de communicatie toegevoegd zolang je uitzendt. Elke walkie-talkie die naar hetzelfde kanaal én hetzelfde subkanaal luistert, kan je dan horen en met je communiceren.

Wat is het verschil tussen dcs en ctcss?

Deze acroniemen komen overeen met twee coderingstechnieken voor communicatiesubkanalen.- In CTCSS is de sleutel analoog (onhoorbaar geluidssignaal) en biedt 38 combinaties. In DCS is de sleutel digitaal (binair signaal) en biedt 83 combinaties. Dit zijn dus twee categorieën van volledig onafhankelijke subkanalen.

Kan kanaal x in dcs communiceren met kanaal x in ctcss?

Zoals hierboven uitgelegd, nee. In DCS kunnen de walkie-talkies niet communiceren met een CTCSS-codeersleutel en vice versa.

Waarom hoor ik andere mensen op mijn walkie-talkies?

Walkie-talkies zijn zogenaamde "vrije" radiozenders/ontvangers. De frequenties zijn daarom gestandaardiseerd en genummerd in kanalen en subkanalen. Als je een kanaal gebruikt (van 1 tot 8 voor de WT Trek 500 of van 1 tot 16 voor de WT Trek 900), kun je luisteren en communiceren met andere mensen.

Ik gebruik een kanaal maar zonder subkanaal (subkanaal ingesteld op 0). waarom kan ik andere mensen horen die een subkanaal hebben ingesteld?

Als er geen subkanaal is geprogrammeerd, probeert je walkie-talkie niet de sleutel te decoderen van gebruikers die een subkanaal (DCS of CTCSS) hebben geselecteerd. Je kunt dus luisteren naar elke gebruiker van hetzelfde kanaal, ongeacht het subkanaal.Let op: aangezien je geen geactiveerd subkanaal hebt, kun je niet tegen ze praten.

Unselected

Compatibiliteit

In welke landen kan ik mijn walkie-talkies gebruiken?

Het gebruik van je walkie-talkies is gereguleerd, je kunt ze vrij gebruiken in alle landen van de Europese Unie, maar ook in Rusland, Marokko, Tunesië, Turkije, Oekraïne, Groot-Brittannië en Singapore. Je mag ze niet gebruiken in andere landen.

Wat is de standaard voor walkie-talkies?

Je walkie-talkies zijn PMR446 (Private Mobile Radio). Ze zenden uit op de 446 Mhz-frequentieband. Het gebruik van deze frequentieband is vrij en kan plaatsvinden zonder vergunning of toestemming.

Hoeveel walkie-talkies kunnen tegelijkertijd met elkaar communiceren?

Nee, het is niet mogelijk om meerdere walkie-talkies tegelijkertijd op dezelfde frequentie te laten uitzenden. De technologie heet "Half duplex". Wanneer je een communicatie start, gebruikt de walkie-talkie de frequentie om het bericht uit te zenden en blokkeert het gebruik ervan door andere apparaten. Men moet dan wachten op het einde van de communicatie en het vrijgeven van de frequentie om te kunnen antwoorden. Het is echter mogelijk om meerdere zenders tegelijk op verschillende frequenties te hebben.

Mijn apparaat werkt niet met walkie-talkies met 121 subkanalen, waarom?

Om het gebruik van de DCS- en CTCSS-subkanalen te vereenvoudigen, hebben sommige fabrikanten de 38 CTCSS-subkanalen (zie uitleg hierboven) en de 83 DCS-sleutels "toegevoegd", wat 121 subkanaalsleutels oplevert. Wanneer dit het geval is, moet je er rekening mee houden dat de kanalen 1 tot 38 overeenkomen met een subkanaal 1 tot 38 in CTCSS en dat de kanalen 39 tot 121 overeenkomen met de kanalen 1 tot 83 in DCS. Bijv.: kanaal 105 van dit type walkie-talkie komt overeen met DCS-subkanaal 67 van je Decathlon-walkie-talkie.

Welk type oortjes kan ik gebruiken? kan ik ook andere oortjes gebruiken dan de oortjes die zijn meegeleverd?

De walkie-talkies van Decathlon zijn allemaal gemaakt met een specifieke 2,5 mm jack-aansluiting. In geval van verlies kun je de volgende artikelen rechtstreeks op onze website www.decathlon.fr kopen: Oortje (één stuk): ref - 8582511

Wat is het verschil tussen een walkie-talkie voor de jacht en voor wandelen?

De gebruiksbehoeften voor een walkie-talkie voor de jacht zijn anders dan die voor een walkie-talkie voor wandelen. Een jager wil niet opvallen en wil bijvoorbeeld niet dat een walkie-talkie geluid maakt tijdens het besluipen van een prooi. Daarom zendt de BGB 500 geen ander geluid uit dan de stem van de gebruikers, terwijl de WT Trek 500 en WT Trek 900 functies als Roger Beep of geluidsfeedback van instellingen bevatten. Ook de kleuren van de modellen voor jagen en wandelen zijn aangepast aan het gebruik.

Unselected

Zendbereik

Wat is het maximale bereik van een walkie-talkie?

Het bereik van een apparaat hangt af van het zendvermogen en van obstakels die de golven tussen twee apparaten kunnen blokkeren. Je kunt dus uitgaan van het volgende: Open gebieden: 10 km bereik. Heuvelachtig terrein: 5 km bereik. Stad / dicht bos: 1 km bereik. Ter informatie: tijdens een praktijktest met goede weersomstandigheden zijn we erin geslaagd om over meer dan 13 km afstand tussen 2 bergpassen te zenden!

Unselected

Stevigheid

Zijn walkie-talkies waterdicht?

Waarschuwing, het hangt af van je model! De WT Trek 500 is niet waterdicht, hij is bestand tegen enkele spatten, maar kan beschadigd raken als je hem in zware regen gebruikt. De WT Trek 900 is waterdicht tegen waterspatten, je kunt hem zonder problemen in de regen gebruiken, maar hij is niet waterdicht bij onderdompeling: je kunt hem dus niet schoonmaken door hem onder te dompelen in een rivier.

Wat is de ipx4-standaard?

De beschermingsindex (IPa) is een internationale norm van de International Electrotechnical Commission met betrekking tot afdichting. IPX4 betekent dat het product waterdicht is tegen opspattend water uit alle richtingen.

Unselected

Gezondheid

Zijn de radiogolven van mijn walkie-talkies gevaarlijk voor mijn gezondheid?

Zoals alle draadloze communicatieproducten zenden walkie-talkies golven uit. De PMR446-norm legt echter een zendvermogen op dat beperkt is tot 0,5 W, het laagste ter wereld voor radiocommunicatiesystemen. Bovendien voldoet ons product aan de IEC 62209-norm die het maximale absorptieniveau van de door een draadloos communicatieapparaat geproduceerde golven reguleert.

Sar

De SAR is :

- Hoofd: 0,978 W/kg
- Lichaam: 1,627 W/kg

Unselected

Onderhoud

Reinigen:
Het is aan te raden om het te reinigen met een vochtige doek.

Opbergen:
Als je weet dat je product lange tijd niet zal worden gebruikt, kun je het beste de batterijen verwijderen voordat je het opbergt.

Unselected
Forclaz WT900

Probleemoplossing

Hier vind je de Forclaz WT900.
Door de stappen in dit productblad te volgen, kun je nagaan of er mogelijk een probleem is met je product. Indien nodig, vind je in het volgende gedeelte "Reparaties" de voor de reparatie aangegeven tutorials. Je kunt ook terecht in de werkplaatsen van je Decathlon-winkel.

Binnenkort beschikbaar

Unselected

Reparaties

Voor reparaties zijn speciale vaardigheden vereist. Je vindt de lijst met onderdelen hieronder.
Als je product niet gerepareerd kan worden, breng het dan naar een AEEA-inzamelpunt of naar een Decathlon-winkel om de recycling te optimaliseren.

Unselected

Onderdelen

Mijn oplader is kapot of kwijt, hoe kan ik deze vervangen?

De WT Trek 500 en 900 (ref: 8560563 & 8560564) werken met elk type micro-USB-kabel. De Onchannel 510 en 710 (ref: 8335339 en 8335340) worden niet meer verkocht en hebben specifieke laders. In geval van verlies of defect van de lader of een kabel, neem je contact op met ons ondersteuningsteam via de link onderaan de pagina "Contactformulier'".

Unselected

Hier is de lijst met reserveonderdelen voor de Forclaz WT900:

- WALKIE-TALKIE-OORTJES PTT 2,5 MM:
Referentie: 8582511

- SET VAN 4 OPLAADBARE AAA-BATTERIJEN - NIMH 800 MAH:
Referentie: 8582510

Je kunt onderdelen (afhankelijk van de beschikbaarheid) bestellen op onze site decathlon.fr door op een van de onderstaande knoppen te klikken of contact opnemen met het klantenserviceteam van je gebruikelijke Decathlon-winkel.

Forclaz WT Trek 900
Forclaz WT Trek 900

Walkie-talkie-oortjes ptt 2,5 mm

Referentie: 8582511

Forclaz WT Trek 900

Set van 4 oplaadbare aaa-batterijen - nimh 800 mah

Referentie: 8582510

Unselected

Handleidingen

• Heb je de producthandleiding nodig? Klik op downloaden.

Unselected

Conformiteitsverklaring

• Zoek je de conformiteitsverklaring van het product? Klik op downloaden.

Unselected
Forclaz WT900

Wil je contact met ons opnemen? open het contactformulier