fro 500

Ref: 8604435

Geconnecteerde en zelfaandrijvende 3-in-1 roeitrainer voor fitness Woodrower

2023

Deze pagina is bedoeld om je te helpen bij het gebruik van je Woodrower.

Je vindt hier advies voor de montage, ingebruikname, onderhoud, probleemoplossing en reparatie van je roeier.

Deze roeier is 100% repareerbaar.
We hebben hem meer dan 100 uur getest met meer dan 145 testers en de roeier heeft 280.000 continue cycli doorstaan.

Eerste gebruik

Openklappen

Ontgrendel de roeier door op de veiligheidsknop (1) aan de voorkant van het toestel te drukken en pak vervolgens de handgreep (2) aan het uiteinde van de roeier vast om hem voorzichtig open te klappen.

Klik op de onderstaande knop om de video te bekijken.

Openklappen van de Woodrower
Aanpassen van de voetsteunen

De voetsteunen van je Woodrower zijn verstelbaar. Je kunt het volgende aanpassen:
- De hoogte van de voetplank: maak de vier schroeven (1) los waarmee de voetplank vastzit, stel de gewenste hoogte in en draai de schroeven weer vast zonder te veel kracht te zetten.
- De hoogte van de voet: kies de hoogte (2) die voor jou het meest comfortabel is. We bevelen aan om de band ter hoogte van het gewricht tussen de middenvoetsbeentjes en de teenkootjes (3) te plaatsen.

Klik op de onderstaande knop om de video te bekijken.

Aanpassen van de voetsteunen
Werking van de consoleknop

De consoleknop van je Woodrower gaat automatisch aan na enkele trekbewegingen..

Bij het opstarten verschijnt het Domyos-logo (1). Als de roeier een Bluetooth-signaal in de buurt detecteert, verschijnt het verbindingsmenu (2); bekijk hieronder de koppelingsmogelijkheden.

Druk op de knop om een sessie te starten en te beginnen met roeien. De trainingsgegevens worden elke 5 seconden één na één in een lus weergegeven (3). Als je een van deze waarden wilt vastzetten, druk je op de knop wanneer de betreffende waarde op het scherm verschijnt. Er verschijnt een groen slotpictogram (4) om aan te geven dat het scherm is vergrendeld.

DOMYOS WOODROWER: handleiding, reparatie

Bluetooth-koppeling

Je kunt je Woodrower via Bluetooth verbinden met een fitness-app en/of een hartslagmeter.

Trek aan de roeiriem zodat de consoleknop aangaat en het Domyos-logo verschijnt.

Als de roeier een Bluetooth-signaal in de buurt detecteert, verschijnt het verbindingsmenu (1). Er wordt automatisch verbinding gemaakt.
- Als je een app wilt verbinden, licht het APP-logo (2) in het verbindingsmenu op en verschijnt het Bluetooth-logo tijdens het roeien rechtsonder op het scherm.
- Als je een hartslagmeter wilt verbinden, licht het hartslaglogo (3) in het verbindingsmenu op en verschijnt er een groen hartje tijdens het roeien linksonder op het scherm.
- Als je zowel een app als een hartslagmeter wilt verbinden, lichten beide logo's (4) op in het verbindingsmenu en verschijnen ze tijdens het roeien onderaan het scherm aan beide zijden van de roeitijd.

Als je problemen hebt met de koppeling, neem dan contact op met de Domyos-ondersteuning via de knop onderaan deze pagina.

DOMYOS WOODROWER: handleiding, reparatie

Trekbeweging

1/ Startpositie: rechte rug en benen in een hoek van 90°.
2/ Duw met je benen.
3/ Leun met je rug naar achteren en trek vervolgens met je armen.
4/ Breng je armen, je rug en vervolgens je benen terug naar de beginpositie.

DOMYOS WOODROWER: handleiding, reparatie

Inklappen

Voordat je de roeier inklapt, moet je je telefoon/tablet uit de houder halen (1).

Ontgrendel eerst het vergrendelingssysteem (2).
Pak daarna de handgreep (3) ) aan de achterkant van de roeier om de roeier voorzichtig in te klappen.
De smartphonehouder klapt automatisch in wanneer je de zitting erop laat zakken.

Inklappen van de Woodrower
Verplaatsen

De Woodrower kan alleen worden verplaatst wanneer hij is ingeklapt.
Nadat je de roeier hebt ingeklapt, trek je de handgreep (1) volledig naar je toe, zodat je de roeier met beide handen kunt optillen met behulp van je benen (2).
Zorg ervoor dat je tijdens het verplaatsen je rug zo recht mogelijk houdt.

DOMYOS WOODROWER: handleiding, reparatie
Zelfaandrijving

De roeier is zelfaandrijvend, wat wil zeggen dat hij zelf de nodige elektriciteit voor zijn werking opwekt.
De console gaat aan na enkele trekbewegingen.
Voor een goede werking wordt aanbevolen om met een minimumfrequentie van 22 bewegingen per minuut te roeien.

Onderhoud van het product

Je toestel zorgt goed voor jou, dus moet jij er ook goed voor zorgen. Regelmatig onderhoud is cruciaal om ervoor te zorgen dat je toestel optimaal blijft functioneren en langer meegaat. Ontdek hier ons onderhoudsadvies.

Opbergadvies

Niet op een vochtige plaats opbergen.
Niet buiten laten staan.
Niet verticaal opbergen.

Onderhoudsadvies

Verwijder na elke training elk spoor van transpiratie van je toestel en neem geregeld het stof af met een zachte doek.

Kijk geregeld de stabiliteit van je roeier na en controleer ook of de schroeven en bouten goed vastzitten, zoals in de handleiding wordt uitgelegd.

Accu

De accu moet elke 4 maanden minimaal 20 minuten opgeladen worden.

Als je de roeier meer dan 4 maanden niet gebruikt, wordt aanbevolen om de accu los te koppelen.

Technische informatie:
- capaciteit: 1300 mAh,
- accumulator: NiMH,
- certificering: IEC 62133.

De accu moet worden opgeborgen tussen -20°C en 35°C.

Gebruiksbeperking

Maximaal gewicht van de gebruiker: 130 kg.
Niet met blote voeten gebruiken.
Uitsluitend voor thuisgebruik.
Voor oefeningen in de modus met de buikspierset en bank, raadpleeg de producthandleiding.

Problemen diagnosticeren

Werking van de roeier

Elektrisch schema

1/ Consoleknop
2/ Weerstandsmotor
3/ Moederbord console
4/ Vliegwielgenerator
5/ Moederbord
6/ USB-oplaadpoort
7/ USB-oplaadmodule
8/ Accu

Problemen diagnosticeren
Werking van de overbrenging

Wanneer je aan de trekstang trekt, wordt de riem (1) aangedreven.
Deze wordt geleid door de geleiderollen (2) en drijft op zijn beurt de veerset (3) aan.
Via de aandrijfriem (4) laat de veerset het vliegwiel (5) draaien.

DOMYOS WOODROWER: handleiding, reparatie
Werking van het weerstandssysteem

De weerstand van je roeier wordt aangestuurd door een motor.
Als je tijdens je training aan de consoleknop (1) draait om het weerstandsniveau aan te passen, gaat dit signaal via het moederbord van de console (2) naar de motor (3).
De motor activeert een mechanische kabel die de magneetplaat (4) beweegt.
Hoe dichter de magneetplaat bij het vliegwiel komt, hoe groter de weerstand tijdens het trekken.

Problemen diagnosticeren
Lijst met foutcodes

Er verschijnt een van volgende codes op de consoleknop:
E1: verbindingsprobleem tussen de knop en de besturingskaart. Controleer de aansluitkabel van de consoleknop (1) .
E2: Probleem met de motor. Controleer de aansluitkabel van de motor (2).

Om deze controle uit te voeren, moet je de bovenste houten behuizing verwijderen. In de onderstaande video zie je hoe je dit moet doen.
Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de Domyos-ondersteuning via de knop onderaan deze pagina.

Foutmelding

Ik heb een probleem met de verbinding.

De Bluetooth-verbinding is verbroken

Als je dit scherm ziet op de consoleknop van je roeier, betekent dit dat de verbinding met je app of hartslagmeter is verbroken.
Je moet de roeier herstarten om opnieuw verbinding te maken.
Houd de consoleknop 3 seconden ingedrukt om je roeier uit te schakelen en trek vervolgens aan de stang om de roeier weer aan te zetten.

DOMYOS WOODROWER: handleiding, reparatie
Ik heb een probleem met mijn cardiofitness-app

Werkt je toestel normaal, maar heb je problemen met de app? Klik op de knop "MIJN APP" en bekijk de oplossingen.

Ik hoor geluid tijdens het gebruik.

Het zadel van mijn roeier maakt geluid

Als je geluid hoort wanneer het zadel over de rail beweegt, controleer dan eerst of er niets is dat de wieltjes blokkeert.
Als er niets in de weg zit, kan het zijn dat een zadelwieltje beschadigd is. Neem contact op met de Domyos-ondersteuning via het formulier onderaan deze pagina om het te vervangen.

Ik hoor een krakend geluid wanneer ik aan de stang trek

Hoor je een krakend geluid als je aan de stang trekt?
Controleer eerst of het geluid niet afkomstig is van de geleiderollen. Als het geluid van binnenuit het product komt, kan de trekveer de oorzaak zijn.
Neem contact op met de Domyos-ondersteuning via het formulier onderaan deze pagina.

Ik heb een probleem

Mijn roeier beweegt tijdens het gebruik

Mijn roeier is niet stabiel

Is je roeier niet stabiel tijdens het gebruik?
Controleer eerst of de roeier op een vlakke ondergrond staat. Indien nodig kun je de hoogte van de verstelbare voeten (1) aanpassen.
Controleer ook of het vergrendelingssysteem (2) van de roeier aan beide kanten goed is vastgedraaid. Je kunt de instelling aanpassen door het systeem los te maken en de bevestigingshaak in of uit te draaien.

DOMYOS WOODROWER: handleiding, reparatie
Mijn roeier komt aan de voorkant omhoog

Komt het voorste deel van je roeier omhoog wanneer je aan de stang trekt?
Controleer eerst of de roeier op een vlakke ondergrond staat. Indien nodig kun je de hoogte van de verstelbare voeten (1) aanpassen.
Controleer ook of het vergrendelingssysteem (2) van de roeier aan beide kanten goed is vastgedraaid. Je kunt de instelling aanpassen door het systeem los te maken en de bevestigingshaak in of uit te draaien.

DOMYOS WOODROWER: handleiding, reparatie
Mijn roeier glijdt over de vloer

Glijdt je roeier tijdens het gebruik over de vloer?
Controleer eerst de instelling en de staat van de verstelbare voeten (1). Controleer vervolgens de slijtage van de draaibare voeten (2).
Als je abnormale slijtage vaststelt, kun je contact opnemen met de Domyos-ondersteuning via het formulier onderaan deze pagina.

DOMYOS WOODROWER: handleiding, reparatie
FRO 500

Assistentie nodig?

Is je probleem niet opgelost of heb je iets abnormaals opgemerkt tijdens de controles? Vraag dan ondersteuning en geef aan wat je gecontroleerd hebt. Ons team van technici geeft je zo snel mogelijk een antwoord. Geef zoveel mogelijk details en stuur foto's of een filmpje van het probleem (minder dan 20 MB). Zo kunnen we beter bepalen wat er mis is.

Bekijk de handleiding en de explosietekening

• HANDLEIDINGEN

Heb je de handleiding van je product nodig? Klik hier om deze te downloaden.

• Handleidingen

Heb je de explosietekening van het product nodig? Klik hier om deze te downloaden.

Bekijk de beschikbare onderdelen

Onderdelen nodig voor je product?

Je roeier laten onderhouden / repareren

DIENSTEN EN ADVIESPRIJZEN VAN DE WERKPLAATS BEKIJKEN

FRO 500

Onze beloftes

Domyos geeft bij normaal gebruik 5 jaar garantie op het frame en 2 jaar op onderdelen en werkuren, te rekenen vanaf de aankoopdatum (waarvan de kassabon als bewijs geldt).