Hoe onderhoud ik mijn loopband?

Hoe onderhoud ik mijn loopband?

Of je nu een doorgewinterde hardloper of wandelaar bent: je loopband is je beste trainingsmaatje, dus zorg er goed voor! Volg onze onderhoudsgids voor een optimale levensduur van je fitnessapparaten van Domyos.Of je nu een doorgewinterde hardloper of wandelaar bent: je loopband is je beste trainingsmaatje, dus zorg er goed voor! Volg onze onderhoudsgids voor een optimale levensduur van je fitnessapparaten van Domyos.

Hoe onderhoud ik mijn loopband?

Maak je loopband schoon in slechts 2 minuten!

Het is heel belangrijk om je loopband na iedere sessie schoon te maken. Zo zorg je dat je apparaat schoon is voor de volgende training, zodat je zin krijgt om weer te gaan sporten. Let op sporen van transpiratie, want deze zijn corrosief en brengen op lange termijn onherstelbare schade toe aan je apparaat.   

Hoe maak je je loopband schoon?

-Schakel je loopband uit en trek de stekker uit het stopcontact.

-Breng een kleine hoeveelheid milde allesreiniger aan op een doek van 100% katoen. Spuit het schoonmaakmiddel nooit direct op de loopband en gebruik geen ammoniak- of zuurhoudende schoonmaakmiddelen.

-Maak de console en het display schoon.

-Verwijder stof en eventuele vlekken van de leuningen, de randen, de voetsteunen, het frame en de motorkap. Veeg ook het platform langs de loopband af. Maak niet schoon onder de loopband.

Is je model voorzien van een hartslagmeter, vergeet deze dan niet te reinigen met water na iedere sessie

Controleer regelmatig de belangrijkste onderdelen van je loopband

Piept je loopband, of maakt hij geluid? Controleer dan de onderstaande afstellingen!

DE CENTRERING VAN DE LOOPBAND

Dit zorgt voor meer comfort tijdens het trainen en voorkomt lawaai veroorzaakt door wrijving van de band. Ook bescherm je de opstapjes aan weerszijden van de band tegen vroegtijdige slijtage door wrijving.

Hoe centreer je de band van de loopband?

Gebruik de inbussleutel die is meegeleverd met je loopband.

1. Schakel je loopband uit bij een lage snelheid (4 km/h).

2. Steek de inbussleutel in de schroef aan de kant waar de loopband scheef loopt.

3. Draai steeds een kwartslag met de klok mee (wacht telkens 30 seconden tussen iedere kwartslag), totdat de band weer de juiste positie heeft.

DE SPANNING VAN DE LOOPBAND

Houd de spanning van de loopband goed in de gaten, want de band is een slijtgevoelig onderdeel en gaat na verloop van tijd losser zitten. Bepaalde tekenen, zoals slippen, schokken of oververhitting van de motor, vormen hiervoor een waarschuwing. Als de band van je loopband te los zit, kun je niet veilig trainen. Een te strak gespannen band is daarentegen slecht voor de motor en de elektronica van het apparaat.

Hoe regel je de spanning van de loopband?

1 en 2. Draai de 2 afstelschroeven een halve slag met de klok mee (herhaal deze stap indien nodig, maar zorg dat je de band niet te strak spant).

3. De band is correct gespannen als je beide zijkanten 2 tot 3 cm kunt optillen.

DE LOOPBAND SMEREN

Door een smeermiddel te gebruiken, bescherm je de motor en zorg je dat deze langer meegaat. Het is een simpele handeling waarmee je wrijving tussen de loopplank en de band vermindert. Als de loopband niet goed is gesmeerd, kan de motor oververhit raken en meer energie verbruiken, waardoor de loopband los kan raken.

Het is belangrijk om deze handeling regelmatig uit te voeren (na iedere 200 gebruiksuren) om ervoor te zorgen dat je loopband langer meegaat. Om te controleren of het nodig is om de band te smeren, voel je met je hand onder de loopband. De band mag in het midden niet droog zijn.

Hoe smeer je de loopband?

1 & 2. Tweemaal sprayen aan de linker- en rechterkant van de loopband is voldoende.

3. Laat je loopband na het smeren 5 minuten lopen op 5 km/h zonder dat je erop staat.

Hoe onderhoud ik mijn loopband?

MAAK 24/7 GEBRUIK VAN ONZE KLANTENDIENST
Of je nu een expert bent of niet, je vindt alle antwoorden op je vragen omtrent het onderhoud en de reparatie van je fitnessmateriaal, de producthandleidingen en al onze tips op onze site. We bieden ook persoonlijke ondersteuning. Onze gespecialiseerde technici beantwoorden je vragen binnen 2 werkdagen.