HOPRIDER 900 CADRE BAS

REF: 8405485, 8405475

HOPRIDER 900; HOOG EN LAAG FRAME

2018

Ontworpen voor dagelijks gebruik in en buiten de stad. De fiets is geschikt voor ritten van meer dan 10 km.

De volledig uitgeruste, veelzijdige (27 versnellingen) stadsfiets om beklimmingen mee aan te pakken. Het aluminium frame maakt de fiets lichter, terwijl de verende voorvork en zadelpen voor echt comfort zorgen.

Quick start hoprider 900 - 
cadre haut et cadre bas

8405475

Eerste gebruik

Wat zijn de eerste aanpassingen die ik moet doen voor mijn eerste uitje?

Voordat je aan je eerste uitstapje begint, is het essentieel dat je motor goed is afgesteld (als dit niet in de winkel is gedaan) en dat je banden goed zijn opgepompt (zie het gedeelte hieronder). Hiervoor heb je een inbussleutel nummer 6 nodig.Volg hiervoor zorgvuldig de onderstaande video:

Wat is de juiste bandenspanning voor mijn banden?

De ideale aanbevolen druk is 3,5 bar.LET OP: Ga niet onder deze druk voor een betere lekbestendigheid en optimale comfort/prestatieverhouding.

HOPRIDER 900 CADRE BAS
Hoe gebruik ik een dynamo?

Volg de aanbevelingen in de onderstaande video om de dynamo correct te gebruiken zonder je band te beschadigen:

Welke draagsystemen zijn compatibel met mijn fiets?

Er is een draagsysteem voor je fiets ontwikkeld (een platform voor dit model).Hieronder vindt u de montagevideo voor dit accessoire (meegeleverd met uw fiets).Wilt u echter een mand in plaats van uw platform, dan kunt u dit onderdeel rechtstreeks kopen bij uw DECATHLON winkel met referentie 8375474.

Ik heb een probleem

Wat zijn de eerste aanpassingen die ik moet doen voor mijn eerste rit?

Voordat je aan je eerste uitstapje begint, is het essentieel dat je motor goed is afgesteld (als dat niet in de winkel is gebeurd) en dat je banden goed zijn opgepompt (zie het gedeelte hieronder). Hiervoor heb je een inbussleutel nummer 6 nodig. Volg hiervoor zorgvuldig de onderstaande video:

Welke draagsystemen zijn compatibel met mijn fiets?

Voor uw fiets is een draagsysteem vooraan ontwikkeld (een platform voor dit model). Hieronder vindt u de montagevideo van dit accessoire (meegeleverd met uw fiets). Als u echter een mand wilt in plaats van uw platform, kunt u dit onderdeel rechtstreeks in uw DECATHLON winkel kopen met de referentie 8375474.

Wat is de juiste bandenspanning voor mijn banden?

De ideale aanbevolen druk is 3,5 bar. LET OP: Ga niet onder deze druk om een betere weerstand tegen lekrijden en een optimale comfort/prestatieverhouding te garanderen.

Hoe gebruik ik een dynamo?

Volg de aanbevelingen in de onderstaande video om de dynamo correct te gebruiken zonder je band te beschadigen:

Mijn verlichting werkt niet

Als je verlichting niet werkt, zijn er verschillende mogelijke oorzaken:1 ? Controleer of de dynamo correct tegen uw band is geplaatst2- Controleer of de dynamo correct is aangesloten3- Bekijk de onderstaande video om de elektrische aansluitingen te controleren (denk eraan dat als één lampje niet werkt, beide lampjes kortgesloten zijn):4- Als het niet werkt, neem dan contact met ons op via assistentie of ga naar de dichtstbijzijnde DECATHLON winkel.

Mijn fiets remt niet effectief genoeg

De remkwaliteit is afhankelijk van een aantal factoren en een slechte remkwaliteit kan zich uiten in lawaai tijdens het remmen of "zachte" remhendels wanneer je ze aantrekt.Volg de onderstaande stappen om deze situatie te verhelpen:1- Controleer de oriëntatie van de remblokjesZe moeten het profiel van de velg volgen zonder de band te raken en idealiter op 1 mm afstand van de velg worden geplaatst met een extra ruimte van 0,5 mm aan de achterkant van het blokje (zodat de blokjes niet precies parallel aan de velg staan, want dat is wat het geluid veroorzaakt).2- Stel je remmen af3- Vervang je remblokjes als ze versleten zijn Afhankelijk van hoe vaak je je fiets gebruikt, moet je je remblokjes misschien vaker of minder vaak vervangen.Remblokjes hebben groeven waardoor ze water efficiënt kunnen afvoeren. Als deze groeven niet meer of nauwelijks zichtbaar zijn, is het tijd om je remblokjes te vervangen! Ga hiervoor naar de rubriek "mijn product repareren en onderhouden" en volg de handleiding "hoe vervang ik mijn remblokjes". Remblokjes zijn te koop op onze website via deze link, of je kunt naar de dichtstbijzijnde Decathlon-werkplaats gaan om ze te vervangen.

Mijn versnellingen schakelen niet goed

Als je versnellingen niet goed schakelen, kan dat te wijten zijn aan een aantal factoren:1- Heb je je eerste gratis inspectie gehad? DECATHLON biedt je namelijk tot 6 maanden na aankoop van je product een gratis inspectie aan om de instellingen te controleren, inclusief het schakelen van de versnellingen, dus denk eraan!2- Uw transmissiekabel en/of ketting zijn versleten of verouderd U moet dus de kabel en/of ketting vervangen als deze beschadigd zijn3- De afstelling van uw derailleur zelf moet worden bijgesteldHelp uzelf met de bovenste (L) en onderste (H) aanslagschroeven om uw versnelling bij te stellen, vooral als uw ketting de neiging heeft om van de achterste tandwielen af te springen.Als deze afstelling echter ineffectief blijft, neem dan contact op met uw dichtstbijzijnde DECATHLON werkplaats voor een meer gedetailleerde diagnose.

Mijn wiel maakt geluid

Wanneer het geluid van het voorwiel komt, kan dit veroorzaakt worden door:1- De remblokken raken de velgZie het gedeelte "Mijn remkracht is niet effectief genoeg" om uw remblokken goed af te stellen2- Het spatbord raakt de bandWanneer het geluid van het achterwiel komt, kan dit veroorzaakt worden door:1- De remblokken raken de velgZie het gedeelte "Mijn remmen is niet effectief genoeg" om uw remblokken goed af te stellen LET OP: Zorg ervoor dat het wiel goed is uitgelijnd voordat u uw remblokken afstelt. Gebruik hiervoor een 15 mm steeksleutel om het achterwiel los te draaien en pas de centrering van het wiel ten opzichte van het frame aan.2- Het spatbord raakt de band (zie video hierboven)Als dit geluid aanhoudt, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw dichtstbijzijnde Decathlon-werkplaats voor een meer gedetailleerde diagnose.

Handleiding

Vind onderdelen voor uw hoprider 900 -  hoog frame en laag frame in de werkplaats en op decathlon.nl