Kampeershelters met bogen van Arpenaz

REF: 8373958, 8554912, 8648391, 8295843, 8397099

KAMPEERSHELTERS MET BOGEN VAN ARPENAZ

2023

Heb je een shelter met bogen gekocht en heb je een vraag of loop je tegen een probleem aan met je model? Wij zijn er om je te helpen. Montage, instructies, onderdelen... Alle informatie om je product lang te laten meegaan.

Eerste avonturen: onze tips

Wat moet ik controleren voor ik vertrek?

Om onaangename verrassingen te voorkomen bij het opzetten van je shelter, is het een goed idee om enkele controles uit te voeren zodat je met een gerust hart kunt vertrekken.

- Haal je shelter uit de tentzak om deze te laten luchten en onaangename geurtjes te beperken, en maak de shelter indien nodig schoon (zie onze onderhoudstips hieronder).
- Ga de staat van je materiaal na: ga na of er geen tentboog kapot is, of de scheerlijnen geen gebreken vertonen, of er geen haringen ontbreken...
- Controleer het tentdoek en het grondzeil op gaten
- Ga na of de ritsen goed werken

Waar zet ik mijn shelter op?

Voor je je shelter gaat opzetten, moet je een geschikte plaats kiezen. We geven enkele tips om je te helpen de ideale plek te vinden:

Als je op een camping staat:
- Vermijd een plaats dicht bij de ingang, restaurants en campingfaciliteiten voor zoveel mogelijk rust.
- Let op de buren zodat je niet terechtkomt naast een zomerkamp of een groot gezin dat veel lawaai kan veroorzaken.
- Zorg voor een plek met voldoende ruimte buiten als je kinderen hebt, zodat ze stoom kunnen afblazen
- Ga na of er geen stenen, takken of andere voorwerpen liggen die je shelter kunnen beschadigen
- Geef de voorkeur aan een schaduwrijke plek als je in een erg warme periode kampeert

Als je gaat wildkamperen:
- Ga op zoek naar een vlak en relatief vrij terrein (geen stenen, takken, enz.) om goed te slapen en je shelter niet te beschadigen
- Installeer je niet te dicht bij water, om verschillende redenen: vocht, insecten, mogelijk stijgend waterpeil…
- Beperk blootstelling aan de wind en kies voor een relatief beschutte locatie, bijvoorbeeld in de buurt van struiken. Zet de ingang van je shelter altijd met de rug naar de wind
- Installeer je op een plek waar de zon 's morgens schijnt zodat het niet te kil is.

Hoe zet ik mijn shelter op?

Om het opzetten van je shelter te vergemakkelijken, is het belangrijk om de basis goed voor te bereiden. Spreid de shelter uit op de grond met de onderste haakjes om een glad oppervlak te verkrijgen. Zo kan de shelter direct op de juiste manier volume aannemen. Monteer ook de bogen eerst volledig voordat je ze in de hulzen steekt, zo verloopt alles sneller en efficiënter.

Span de scheerlijnen niet te strak aan en houd ze relatief los, zodat je shelter beter bestand is tegen windstoten.

De haringen moeten in een hoek van 45° tegenover de shelter worden geplaatst voor een goede verankering in de grond.

Hoe weerbestendig is mijn shelter?

Al onze shelters zijn getest in het laboratorium om hun waterdichtheid te valideren: een eerste test wordt uitgevoerd gedurende 3 uur onder 200 liter water per uur en per vierkante meter. De tweede test wordt uitgevoerd in reële omstandigheden door onze experts.

Op het gebied van windbestendigheid worden onze shelters ook getest in een windtunnel op een draaiend plateau.

Om de specifieke kenmerken van jouw sheltermodel te bekijken, kun je de productfiches raadplegen op de Decathlon-website.

Weerbestendigheidstests van kampeershelters met bogen

Hoe vermijd je condensvorming?

Regelmatige regen gedurende de dag, warme lucht die aanhoudt als de buitentemperatuur daalt, lichaamswarmte... dit zijn factoren die condensvorming in je shelter kunnen veroorzaken. Enkele tips om condensvorming te vermijden:

- Zet de ventilatieopeningen zo ver mogelijk open, ook als het regent
- Zet je shelter zo strak mogelijk op, plooien kunnen de vorming van waterdruppels bevorderen
- Zet je shelter niet te dicht bij water maar eerder op een beschutte plek waar de temperatuur en vochtigheid worden gereguleerd.

Om reeds aanwezige condens te verwijderen, veeg je de druppels voorzichtig af met een doek en ventileer je je shelter zoveel mogelijk. Open de deur en zet de shelter op een droge plaats om te drogen.

Ik onderhoud mijn kampeershelter met bogen

een kampeershelter met bogen onderhouden

Goed gebruiken

Voordat je de shelter opzet, laat je de deur gesloten om te voorkomen dat het tentdoek wordt uitgerekt wanneer je de bogen opzet. Span de scheerlijnen bovendien niet te strak aan, want als het doek te veel wordt uitgerekt, kan het beschadigd raken. Stel je shelter tot slot niet te veel bloot aan de zon want uv versnelt de slijtage.

Schoonmaken

Gebruik geen schoonmaakmiddelen om je shelter schoon te maken, gebruik liever schoon water en een sopje indien nodig. Spoel de zeep goed af als je klaar bent.

Drogen

Het is belangrijk om je shelter goed te laten drogen na elke schoonmaakbeurt om sporen van schimmel te voorkomen. Als je thuis voldoende ruimte hebt, zet de shelter dan volledig op en open alle deuren zodat het drogen sneller gaat. Heb je niet voldoende ruimte, maak dan alle onderdelen los en hang ze te drogen.
Vergeet tot slot niet om ook de onderkant van je shelter en de tentzak goed te laten drogen.

Opbergen

Bewaar je shelter op een droge plaats bij kamertemperatuur. Denk eraan om de ingang goed te sluiten om te voorkomen dat je shelter te veel wordt uitgerekt als je deze weer opzet.

Opnieuw waterdicht maken

Er zijn meerdere factoren die van invloed kunnen zijn op de waterdichtheid van je shelter, zoals blootstelling aan de zon, wrijving in de tentzak of gewoon normale slijtage.
Daarom adviseren wij om minimaal één keer per jaar een waterdichtmakende spray op het doek en het grondzeil aan te brengen.

Ik repareer mijn shelter zelf

Kies het model van je shelter en ontdek alle compatibele onderdelen om de reparaties zelf uit te kunnen voeren. Voor de reparatie van tentbogen is er een tekening beschikbaar zodat je het defecte onderdeel kunt zoeken en de juiste lengte kunt bepalen.

Arpenaz base m | 6 personen | 2018

Raadpleeg de technische tekening van je tent en kom de afmetingen van de tentbogen te weten door hier te klikken.

Shelter Arpenaz base M
Arpenaz base m | 6 personen | 2022

Raadpleeg de technische tekening van je tent en kom de afmetingen van de tentbogen te weten door hier te klikken.

ik repareer mijn shelter zelf
Arpenaz base l | 8 personen | 2018

Raadpleeg de technische tekening van je tent en kom de afmetingen van de tentbogen te weten door hier te klikken.

ik repareer mijn shelter zelf
Arpenaz base fresh - 10 personen | 2020

Raadpleeg de technische tekening van je tent en kom de afmetingen van de tentbogen te weten door hier te klikken.

Shelter Arpenaz base fresh
3M x 3m fresh | 2015

Raadpleeg de technische tekening van je tent en kom de afmetingen van de tentbogen te weten door hier te klikken.

ik repareer mijn shelter zelf

Ik laat mijn shelter repareren in de werkplaats

Profiteer van de expertise van onze medewerkers en maak online een afspraak om te profiteren van een van de volgende werkplaatsdiensten.

ER ZIT EEN SCHEUR IN HET DOEK VAN MIJN SHELTER

Je kunt gewoon een patch of plakker aanbrengen om het gat te dichten. Wij adviseren je deze aan de binnenkant van het doek aan te brengen voor een betere hechting.

Een tweedekans tent aanschaffen?

Bij Decathlon is het onze missie om sport toegankelijk te maken op een duurzame manier. Een van de manieren waarop we dit doen is door goede producten die niet meer als nieuw verkocht kunnen worden aan te bieden met korting. Bijvoorbeeld omdat de verpakking mist of omdat het product beschadigd is geraakt tijdens het gebruik. Op deze pagina vind je al onze Tweede Kans producten: altijd met minimaal 30 dagen retourtermijn en 1 jaar garantie!

De garantie van mijn shelter?

Kampeershelter met bogen: montage, reparatie, onderdelen

Hulp nodig bij uw reparatie

We zijn ervan overtuigd dat de levenscyclus van een product niet eindigt zodra het schade heeft opgelopen. Daarom bieden we oplossingen om je product correct te gebruiken, te onderhouden en te repareren, zodat je de levensduur ervan verlengt. Hieronder vind u de link naar uw plaatselijke decathlon werkplaats. Hier helpen wij u graag verder met de reparatie en onderhoud van uw product.