Kiprun 900 by Coros

Ref: 8589437

KIPRUN GPS 900 BY COROS

2023

De KIPRUN GPS 900 by Coros maakt verbinding met je telefoon via de Coros-app.
Klik hier of scan de QR-code die op het horloge wordt weergegeven bij het koppelingsverzoek om Coros te ontdekken en te downloaden

Problemen bij gebruik

Update van de horlogesoftware (firmware) via de app

We stellen updates ter beschikking om de ervaring te verbeteren, nieuwe functies toe te voegen of bugs op te lossen. Je wordt via de app geïnformeerd over de beschikbaarheid van een update. Om de update te starten, klik je op "Update" wanneer de pop-up in de app verschijnt of ga je naar het tabblad "Device" van de app en klik je op "Update".

Kiprun GPS 900 by Coros: handleiding, reparatie

Het lukt me niet om mijn horloge te verbinden met mijn telefoon, wat kan ik doen?

Tijdens de eerste verbinding tussen je telefoon en je horloge kan er een fout optreden.

Hier zijn een aantal stappen om het probleem te verhelpen:
- Controleer of de bluetooth op je telefoon aan staat
- Start je telefoon opnieuw op en probeer opnieuw te koppelen
- Verwijder en herinstalleer de Coros-app en probeer opnieuw te koppelen
- Reset het horloge

Kiprun GPS 900 by Coros

De synchronisatie werkt niet

Het kan gebeuren dat de synchronisatie niet meer werkt door een instabiele staat van het horloge of de telefoon.
Probeer in dat geval de app meerdere keren te vernieuwen (naar beneden schuiven).

Je kunt ook proberen je telefoon en het horloge opnieuw op te starten (druk 10 seconden op het draaiknopje) en ze vervolgens opnieuw te synchroniseren.

Als het nog steeds niet werkt, kun je het horloge opnieuw aan je telefoon koppelen (zie rubriek Koppeling)

Mijn geolokalisatie duurt te lang

De ontvangst van het gps-signaal is afhankelijk van de omgeving en kan lang duren. We hebben echter een functie ontwikkeld om die ontvangsttijd te optimaliseren.

Met die functie kan je het gps-signaal tijdens een work-out buiten sneller (in minder dan 30 seconden) ontvangen. Het werkt met een satellietpositioneringsbestand.

Die gegevens worden automatisch naar je horloge gedownload, maar je kunt ze ook handmatig downloaden door naar het tabblad "Device" te gaan en te klikken op "GPS Satellite Data"

Om het signaal sneller op te vangen, ga je bij voorkeur op een zo open mogelijke plaats staan ​​(niet binnenshuis) en beweeg je niet te veel (het is moeilijker om het signaal bewegend op te vangen).

Mijn hartslagsensor werkt niet goed.

Het GPS 900 By Coros-horloge heeft een optische sensor om de hartslag aan de pols te meten.

Let op het volgende om een ​​nauwkeurige meting van je hartslag te garanderen:
-  Draag het horloge met de wijzerplaat bovenop je pols
-  Plaats het horloge achter je bot, in contact met je huid (zie foto)
-  Pas het bandje zo aan dat het goed aansluit maar niet hindert
-  Zorg ervoor dat het horloge niet rond je pols kan draaien of bewegen

Het meten van de hartslag aan de pols gaat het beste bij sporten met repetitieve bewegingen zoals hardlopen of wandelen. Voor sporten zoals fitness of bodybuilding is het aan te raden een borstband te gebruiken.

Let op: sommige factoren kunnen de hartslagmeting alsnog verslechteren:
- De analyse van een bloedstroom (pulse) via een lichtstroom zal nooit zo snel gaan als het elektromagnetische signaal dat een hartslagband opvangt.
- Het horloge bevindt zich vrij ver van het hart, het duurt enige tijd voor het bloed naar je pols stroomt. Bij een onderbroken inspanning zal er vertraging zitten in de meting van het hartsignaal.
- Bij koud weer is het bloedvatenstelsel onderhevig aan een vernauwing van de bloedvaten, wat door je horloge kan worden geïnterpreteerd als een lage of hoge hartslag.
- De bloedvaten in je rechterarm en je linkerarm kunnen verschillen. Als de resultaten op één arm niet optimaal zijn, probeer dan de andere arm.
- Ook als je tatoeages in de horlogezone hebt, kan de hartslag niet worden gemeten.

Let op: raadpleeg de VOORZORGSMAATREGELEN VOOR GEBRUIK​ voordat je de hartslagmeter gebruikt.

Ik kan mijn work-outs niet delen met andere diensten (Strava, Decathlon ...)

Je kunt je work-outs automatisch delen met andere diensten dankzij een gateway.

Hiervoor moet je wel eerst een account hebben voor de betreffende dienst of er een aanmaken. Volg daarna de volgende stappen:

- In de Coros-app.
- Ga naar het tabblad "Profile"
- Klik op "Settings" en dan op "3rd Party Apps"
- Selecteer de dienst waarmee je je work-outs wil delen.
- Maak verbinding met je account (die van de geselecteerde dienst) en bevestig.
Het delen is dan geactiveerd.

Geblokkeerd product en resetten van het horloge

Als je geen reacties op het scherm ziet bij het drukken op de knoppen, is je product waarschijnlijk geblokkeerd. Een reset zou dit probleem moeten oplossen. Druk hiervoor 15 seconden op de draaiknop en laat het horloge zichzelf resetten.

Probleem met de Coros-app of de software van het horloge

Loop je tegen problemen aan met de software van je horloge of de Coros-app, dan kan je die direct melden in de Coros-App via "Contact Support" op het tabblad "Profile".

De batterij van mijn product raakt snel leeg

De batterijduur van je horloge is 35 uur in gps-modus, 80 uur in Ultra Max-modus of tot 30 dagen bij dagelijks gebruik.

Verschillende instellingen, gebruiken en factoren (temperatuur, hoogte) kunnen een invloed hebben op de batterijduur van het product.

Je kunt de volgende instellingen aanpassen om de batterijduur van je product te verbeteren:
- Backlight ("System" _> More Settings" -> "Gesture Backlight")
- Daily Heart Rate ("System" -> "Sensors" -> "Heart Rate Sensor")
Als je ervoor wilt zorgen dat je batterij bij dagelijks gebruik langer meegaat, zet je Gesture Backlight op OFF.

Bepaalde vormen van gebruik kunnen ook een invloed hebben op de batterijduur van het product:
- Aantal keer dat je op een knop drukt (trilling + backlight)
- Aantal meldingen
- Slaapopvolging
- Aantal alarmen

Ter informatie, de batterijduur van je horloge bedraagt bij het volgende gebruik 22 dagen: 10 drukken op de knop per dag, 8 uur slaap, dagelijkse hartslagopvolging om de tien minuten, 100 meldingen per dag, 5 oproepen, 2 alarmen per dag

Je kunt een schatting van de resterende batterijduur terugvinden in het 'Battery'-menu van de toolbox (houd vanuit de wijzerplaat de Back-knop even ingedrukt). Scrol voor meer details (schatting in elk van de standen en gedetailleerde informatie over je verbruik) met de draaiknop.

De weergegeven temperatuur klopt niet

De weergegeven temperatuur is de buitentemperatuur en niet je lichaamstemperatuur. Maar je lichaamstemperatuur kan de weergegeven waarde wel verstoren. Wil je een precieze meting van de buitentemperatuur (lucht of water), haal het horloge dan van je pols en laat het 10 minuten liggen.

De hoogtegegevens zijn niet accuraat

Je kunt de barometer kalibreren voor een nauwkeurige meting van de hoogte. Ga hiervoor naar "System" -> "Sensors" -> "Calibration" -> "Altitude". Als je de exacte hoogte weet, kan je die invoeren via "Enter Altitude". Zo niet, dan kan je de gps gebruiken, maar die zal waarschijnlijk minder nauwkeurig zijn.

Deze functie is niet beschikbaar tijdens een work-out, dus denk eraan dat je dit doet voor je vertrekt

Eerste gebruik

Eerste start / koppeling

Druk 2 seconden op de draaiknop.

De eerste keer dat je het horloge opstart, krijg je een QR-code te zien. Daarmee kan je de app downloaden als je die nog niet hebt.

Zodra de app is geïnstalleerd en je bent ingelogd, ga je naar het tabblad "Device" en klik je bovenaan op "Add New Device". Kies in de lijst voor GPS 900 en scan de QR-code die op het product wordt weergegeven met de Coros-app wanneer daarom wordt gevraagd.

Volg daarna de instructies en accepteer alle toegangsverzoeken voor een betere ervaring.

Aan het einde van het proces kun je je Decathlon-account koppelen om van al onze diensten te profiteren.

Om de QR-code te tonen op een ander moment dan bij de eerste keer opstarten en zo op ieder moment een apparaat te kunnen koppelen, ga je vanuit het horloge naar "System" en vervolgens naar "Pair Phone". Let op: als het horloge al aan een andere telefoon is gekoppeld, moet je een fabrieksreset van het horloge uitvoeren en het horloge uit de app verwijderen om het met een nieuwe telefoon te koppelen.

Gegevenssynchronisatie via USB-kabel is niet mogelijk.

Kiprun GPS 900 by Coros

Gebruik van de knoppen

- Je scrolt naar boven en naar beneden met het wieltje. Je kunt de draairichting in het horloge instellen: "System" -> "More Settings" -> "Digital Dial" -> "Dial Rotation"
- Met een knop op het draaiknopje kan je bevestigen, een work-out opstarten en pauzeren
- Met de andere knop (BACK) kan je teruggaan en een lap markeren bij een work-out. Met een lange druk op de back-knop krijg je toegang tot de toolbox met bepaalde functies (stopwatch, alarm, timer, nachtmodus, niet storen, wijzerplaat ...)

Je kunt de plaats van de knoppen (links of rechts op het horloge) aanpassen. Ga hiervoor naar "System" -> "More Settings" -> "Digital Dial" -> "Dial Location"

Je horloge opladen

Je kunt je horloge opladen met de meegeleverde USB-kabel via een computer of een USB-stopcontact.
De volledige oplaadtijd bedraagt ongeveer 2 uur.

Navigatie

Je horloge heeft verschillende schermen. Je kunt met de draaiknop vanaf het startscherm waarop de tijd wordt weergegeven door de verschillende schermen bladeren". Hier vind je:
- Het startscherm (je kunt via de "BACK"-knop instellen welke gegevens hier worden weergegeven)
- Slaap (als je de voorgaande nacht met het horloge om hebt geslapen)
- Hardloopprestatie
- Vermoeidheidsniveau
- Rust
- Dagelijkse activiteit
- Dagelijkse hartslag
- Hoogte
- Luchtdruk
- Temperatuur
- Zonsopgang en -ondergang
- Meldingen (wanneer ingesteld)

Bij de meeste schermen kan je met een druk op de draaiknop meer informatie krijgen. De gegevens voor hartslag, hoogte, luchtdruk en temperatuur worden elke 10 minuten geregistreerd

Een work-out starten

Om een work-out te starten, druk je in het startscherm op de draaiknop en scrol je door de sporten om je work-out te selecteren.
Druk op "Start" om je work-out te starten.
Wacht tot het signaal van de hartsensor en eventueel dat van de gps (voor work-outs buiten) in orde is (groen lampje knippert niet en pieptoon)

Kiprun GPS 900 by Coros

Een work-out stoppen

Druk op de draaiknop om te pauzeren, selecteer "Finish" en houd de draaiknop drie seconden ingedrukt om je work-out te stoppen.
Let op: als de automatische vergrendeling geactiveerd is, moet je 3 seconden op de draaiknop drukken om te pauzeren. Zie Geavanceerd gebruik voor het in-/uitschakelen van de automatische vergrendeling.

Geavanceerd gebruik

Toegang tot de toolbox

Je smartwatch heeft heel wat verschillende tools, zoals: Stopwatch, Timer, Schatting van batterijduur, HR-verzending, Niet Storen, Instellingen, Nachtmodus, Wijzerplaat, Alarm.
Je vindt deze door de BACK-knop ingedrukt te houden.

Als je tijdens een work-out lang op de BACK-knop drukt, krijg je toegang tot meer work-outinstellingen. Daarmee kan je bepaalde dingen regelen (waarschuwingen, automatisch pauzeren...) zonder je work-out te stoppen.

De weergave van je startscherm wijzigen

Je kunt de weergave van je startscherm (wijzerplaat) wijzigen

Je smartwatch komt standaard met vijf schermen. Je kunt die naar keuze instellen bij "Watch Face":
- door de "BACK"-knop ingedrukt te houden vanuit de wijzerplaat en dan te kiezen voor "Watch Fase"
- of door op de draaiknop te drukken vanuit de wijzerplaat en dan te kiezen voor "System", "More Settings" en "Watch Face & Theme Color"

Je kunt de kleur van elke wijzerplaat aanpassen door na selectie van de wijzerplaat te scrollen met de draaiknop.

Vanuit de app kan je deze vijf wijzerplaten vervangen door andere die je leuker vindt. Open hiervoor de Coros-app, ga naar het tabblad "Device" en klik op "Watchface". Kies een wijzerplaat en klik op een van de wijzerplaten die al op je horloge staan om die te vervangen. Klik op "Confirm to Add" om je keuze te bevestigen.

Kiprun GPS 900 by Coros

De work-outschermen wijzigen

Je kunt vanuit de Coros-app zelf per sport instellen welke gegevens je op de work-outschermen wilt zien. Ga hiervoor naar het tabblad "Device", klik op "Workout Data" en kies je sport.

Je kunt een scherm aanpassen door erop te klikken. Bovenin kan je kiezen hoeveel gegevens (2, 3, 4 of 6) je per scherm wilt zien. Vervolgens kan je de specifieke gegevens aanpassen door erop te klikken en de gegevens van je keuze te kiezen. Je kunt ook een pagina toevoegen door op een lege pagina te klikken. Heb je alle wijzigingen doorgevoerd, vergeet dan niet om rechtsboven op "Save" te klikken.

Extra instellingen (Achtergrondkleur, Grootte, Autoscroll, Meldingen) vind je op het horloge onder "System" -> "Workout Interface"

Kiprun GPS 900 by Coros

Een trainingssessie programmeren

Je kunt een trainingssessie programmeren vanuit de Coros-app, ofwel via het tabblad "Device", ofwel via het tabblad "Profile".
Ga naar "Workout" en klik op "Create Workout" om een nieuwe trainingssessie aan te maken.

Je kunt voor de opwarming en de cooling-down een duur, een afstand of een trainingsbelastingswaarde instellen of ervoor kiezen om ze handmatig met een druk op de "BACK"-knop te beëindigen door te kiezen voor "Open". Vervolgens kan je een ​​intensiteit kiezen op basis van je hartslag, je tempo, je vermogen of je cadans. Deze informatie is zichtbaar in een nieuw work-outscherm.

Ditzelfde geldt voor de "Run"-elementen met een extra mogelijkheid om een aantal reeksen en een rusttijd tussen deze reeksen toe te voegen

Je kunt verschillende elementen groeperen om er herhalingen van te maken met een druk op de "Grouping"-knop.

Wil je een element verwijderen, swipe dan naar links en klik op "Delete".

Om een bestaande training te wijzigen, klik je op het "Edit"-pictogram rechtsboven.

Je kunt ook rechtstreeks vanuit de smartwatch een trainingssessie opstarten door te kiezen voor "Run" en dan te klikken op "Interval Training". Hier kan je een enkele reeks zonder intensiteit instellen.

Kiprun GPS 900 by Coros

Een trainingsplan aanmaken

Je kunt een trainingsplan programmeren vanuit de Coros-app, ofwel via het tabblad "Device", ofwel via het tabblad "Profile".
Ga naar "Training Plans" en klik op "Create Plan" om een nieuw trainingsplan aan te maken.

Klik op de dag van de week in de "Calendar View" en voeg een bestaande trainingssessie toe of maak er een aan (Doelstelling en Intensiteit). Je kunt een sessie verplaatsen door deze ingedrukt te houden.
Je kunt een week kopiëren of verwijderen door deze naar de linkerkant van de telefoon te swipen.

Wanneer het trainingsplan is aangemaakt, klik je op "Start Training Plan" om een startdatum te kiezen.

Een work-out (of trainingsplan) naar het horloge sturen

Ga vanuit het tabblad "Device" naar "My Training" (of "My Training Plan"). Selecteer de training (of het plan) dat je naar je horloge wilt sturen en klik op "Add" (je kunt er meerdere tegelijk versturen.

Of ga vanuit het tabblad "Profile" naar "Workouts" of "Training Plans", klik op de training of het plan dat je naar je horloge wilt versturen en klik op "Sync with your watch" en kies vervolgens je horloge.

Om een trainingssessie (of een trainingsplan) op te starten, klik je vanuit de wijzerplaat op de draaiknop en scrol je naar 'Training" (of "Training Plan" ).

Je krijgt toegang tot extra instellingen zoals de keuze van het terrein voor hardlopen (baan of weg/pad) of weergave van de sessie.

De sessies van het trainingsplan worden op de betreffende dag net onder het startscherm weergegeven.

Fysieke gegevens (EvoLab)

EvoLab brengt verschillende algoritmen samen die een indicatie geven van je conditie, de impact van de trainingsbelasting, vermoeidheid en het prestatieniveau.

Om de gegevens zo betrouwbaar mogelijk te maken, moet je je eigen fysieke gegevens invoeren in relatie tot je niveau:
dat wil zeggen je uithoudingsvermogen, aerobe en anaerobe drempel per tempo en hartslag. Je kunt die in de Coros-app aanpassen door naar het tabblad "Profile" te gaan en vervolgens op je naam linksboven te klikken. Weet je deze gegevens niet, dan worden ze automatisch berekend, maar dat is zeker minder nauwkeurig.

De informatie van EvoLab is in het kort zichtbaar op het horloge en in de Coros-app. Deze wordt onderverdeeld in 3 categorieën:
- Prestaties met prestatieniveau, marathonniveau, V02Max, drempel…. hiermee kun je hardloopvoorspellingen opvragen (in tijd en tempo) over 5 km, 10 km, halve marathon en marathon.
- Vermoeidheid met vermoeidheidsniveau, fysieke conditie en impactbelasting waarmee je je volledige belasting kunt bepalen
- Recuperatie (alleen op het horloge) laat je weten wat voor soort training je kunt doen

Meer informatie over EvoLab vind je op de Coros-website (in het Engels)

Sessiemeldingen configureren

Om sessiemeldingen in te stellen (autolap, afstand, tempo, cadans, hartslag, voeding) selecteer je je work-out door vanuit de wijzerplaat te drukken op de draaiknop en vervolgens te scrollen naar "Settings" en "Activity Alerts". Hier kan je de meldingen naar wens activeren en uitschakelen.

Je kunt de automatische pauze ook vanuit dit menu activeren.

Een GPX-bestand naar je horloge downloaden

Je kunt GPX-bestanden aan het horloge toevoegen en de route stapsgewijs weergeven (route op een zwarte achtergrond) en het hoogteprofiel bekijken (zorg ervoor dat het GPX-bestand hoogtegegevens bevat) van de route.
Download hiervoor een GPX-bestand (bijvoorbeeld van de Decathlon Outdoor-website) naar je telefoon. Je kunt ook een GPX-bestand downloaden van een uitgevoerde work-out door in de Coros-app op het icoontje rechtsboven in het scherm van de activiteit te klikken.

Je hoeft dan alleen nog maar het GPX-bestand op je telefoon te openen met de Coros-app en rechtsboven op "Save" te klikken. Zo wordt de route toegevoegd aan je routebibliotheek.

Je kunt deze route vervolgens naar je horloge sturen door net na het toevoegen van de route te klikken op "Sync with your watch". Je kunt dit later ook via de routebibliotheek in de Coros-app doen ("Profile"-tabblad, dan "Navigation Routes Library" of via de instellingen voor je horloge vanuit de Coros-app ("Device'-tabblad -> Your watch -> "My Route" -> Import from library"

Als je een Strava premium-account hebt, kan je ook een Strava-route aan je horloge toevoegen. Synchroniseer je Strava-account (zie Delen van work-outs met andere diensten), en zet je route op Strava onder je favorieten. Wacht een minuutje tot de synchronisatie klaar is. Dan hoef je alleen nog maar de Coros-app te vernieuwen en de Strava-route verschijnt in je routebibliotheek.

Een GPX-bestand op je horloge weergeven

Zodra je een route aan het horloge hebt toegevoegd, kan je die volgen zonder een activiteit te starten (vanuit de toolbox: "Navigation" -> "Start Course").

Wil je een route tijdens een activiteit weergeven, selecteer dan je work-out en scrol voor je die opstart naar "Settings" - "Navi. Settings", kies je route en start de navigatie. Je kunt ook tijdens een al begonnen work-out een route kiezen (of veranderen) door de toolbox te openen (houd de back-knop ingedrukt vanuit een van de work-outschermen) en dan te gaan naar "Navi. Settings" -> "Course selection".

Als je een route hebt geselecteerd, verschijnen er twee nieuwe work-outschermen: de stapsgewijze navigatie en het hoogteprofiel. Je kunt op elk van deze schermen in- en uitzoomen door op de draaiknop te klikken en er dan aan te draaien. Druk op back of op de draaiknop om de schaal te resetten. Let op, je kunt vanuit deze twee activiteitenschermen de work-out niet pauzeren (je moet dus naar een ander scherm scrollen om je work-out te pauzeren of te stoppen)

Navigatie-instellingen

Vanuit het Navigatiemenu kan je verschillende dingen instellen, zoals Direction (van beginpunt naar eindpunt of andersom), Map Direction (rechtop of omgekeerd) en Deviate Alert (aan of uit)

Terug naar het beginpunt

Wanneer je een work-out met gps bent begonnen, kan je je vertrekpunt (hemelsbreed) en de reeds afgelegde route terugvinden. Hiervoor houd je de back-knop ingedrukt vanuit een van de work-outschermen om naar de toolbox te gaan en scrol je naar "Navi. Settings" en "Back to Start". Er verschijnt een nieuw work-outscherm met de terugroute

Krachttraining

Met de work-out Krachttraining kan je elk deel van je lichaam versterken. Je kunt een work-out opstarten en kiezen aan welk lichaamsdeel je wil werken. De herhalingen worden dan automatisch berekend (als je pols beweegt). Je kunt een pauze inlassen met een druk op de back-knop en een nieuwe reeks opstarten met opnieuw een druk op de back-knop. Je kunt het lichaamsdeel waar je aan werkt veranderen door een druk op de draaiknop en dan te kiezen voor "Next Parts". Een nieuwe reeks (zonder pauze) wordt dan opgestart.

Je kunt ook vanuit de Coros-app een training aanmaken (hetzelfde principe als bij andere sporten). Zo kan je vooraf reeksen vastleggen met specifieke oefeningen en doelstellingen instellen (in duur of in aantal herhalingen"). Je kunt ook herhalingen uitvoeren. Met deze modus voed je ook de Muscle Heatmap (te vinden in de Profile-app), waar je het aantal reeksen per lichaamsdeel kunt visualiseren

Lapregistratie

Tijdens een work-out kan je een lap registreren met een druk op de "BACK"-knop. Als je een afstandswaarschuwing hebt ingesteld, zal de lap resetten.
Je kunt in trainingsmodus geen handmatige laps registreren als automatische laps zijn ingeschakeld

Knoppen vergrendelen tijdens de work-out

Je kunt het vergrendelen van de knoppen tijdens de work-out activeren en uitschakelen op het horloge door naar "System" te gaan, dan "More Settings" en tot slot "Auto Lock".
Je kunt ervoor kiezen om het horloge te ontgrendelen met een lange druk op de draaiknop of door aan de knop te draaien.

De achtergrondverlichting instellen

De achtergrondverlichting van het scherm gaat aan als je op een knop drukt. Je kunt de achtergrondverlichting ook activeren bij elke polsbeweging. Om deze instelling aan te passen, ga je naar "System", vervolgens "More Settings" en "Gesture Backlight".
In "Auto"-modus is de achtergrondverlichting met een polsbeweging actief van 1 uur na zonsondergang tot 1 uur na zonsopgang de volgende dag.

Trillingen en geluiden aanpassen

Je kunt de instellingen voor geluid en trillingen van het horloge aanpassen in het menu "System" en vervolgens "More Settings"

Meldingen uitschakelen

Je kunt het ontvangen van meldingen op het horloge uitschakelen. Ga hiernaar naar de toolbox (een lange druk op de back-knop vanuit het wijzerplaatscherm) en scrol met de draaiknop naar "Do Not Disturb"

Je kunt er ook voor kiezen om meldingen van specifieke apps aan en uit te schakelen vanuit de Coros-app op het tabblad "Device" en dan "Notifications"

Veranderen van GNSS/gps-systeem

Je kunt de gebruikte gps-systemen voor je work-outs veranderen.
Ga hiervoor naar de toolbox (een lange druk op de back-knop vanuit het wijzerplaatscherm), naar "More Settings" en dan GPS Mode
Hier kan je kiezen welk satellietplaatsbepalingssysteem je wilt gebruiken

Een externe sensor koppelen

Je kunt een externe sensor aan je horloge koppelen. Ga hiervoor naar "System" en "Accessories". Klik op "Add Bluetooth" en wacht tot je horloge de sensor detecteert. Je kunt de volgende typen sensoren toevoegen: hartslagband, vermogenssensor voor fietsers, snelheidssensor, cadanssensor, pods.

Work-outgeschiedenis bekijken

Druk vanuit de wijzerplaat op je horloge op de draaiknop en scrol naar "History".

Nachtmodus

Vanuit de toolbox (een lange druk op de back-knop vanuit het wijzerplaatscherm) kan je de nachtmodus activeren. Die zorgt voor een continue zwakke achtergrondverlichting in het donker (gebaseerd op de tijden voor zonsondergang en zonsopgang).
Zo kan je ook 's nachts en in het donker trainen.

Ultra Max-modus

Als je een work-out met gps uitvoert, kan je vanuit de toolbox (een lange druk op de back-knop vanuit het wijzerplaatscherm) de Ultra Max-modus activeren. Met de Ultra Max-modus gaat de batterij van je horloge met gps tot 80 uur mee. In deze stand registreert je horloge elke 120 seconden 30 seconden, wat natuurlijk wel een invloed heeft op de nauwkeurigheid van je gegevens (afstand, hartslag, snelheid ...)

Training Hub

De Training Hub is een webinterface die via elke browser beschikbaar is. Hier kan je de verschillende EvoLab-gegevens verder analyseren. Het is ook handiger om via deze interface een trainingsplan op te stellen. Je kunt inloggen met dezelfde gegevens als in de app.

Stormwaarschuwing

Je kunt de stormwaarschuwing activeren via "System" -> "Sensors" -> "Barometer" -> "Storm Alert". Bij een daling van 4hPa in 3 uur krijg je een waarschuwing

Kiprun 900 by Coros

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik

Instructies voor een correct gebruik van het horloge.

Gebruik van het horloge KIPRUN GPS 900 BY COROS: dit apparaat is bedoeld voor sportief en recreatief gebruik. Het is geen apparaat voor medische opvolging. De informatie over dit apparaat of in dit boekje is uitsluitend bedoeld ter informatie en mag alleen worden gebruikt om een aandoening op te volgen nadat je je arts hebt geraadpleegd en zijn of haar toestemming hebt verkregen. Lichaamsbeweging kan risico's inhouden. Raadpleeg een arts voor je gaat sporten. Deze voorzorgsmaatregelen niet opvolgen kan levensbedreigend zijn.

Gebruik van de hartslagband: vanwege de mogelijke storingen veroorzaakt door het radiotransmissiesysteem, raden we dragers van pacemakers af om een ​​hartslagband te gebruiken.

Kiprun 900 by Coros

Onderhoud

Horloge reinigen: om het glas van je horloge schoon te houden, raden we aan het met een vochtige doek te reinigen.
Om de prestaties van de hartsensor te optimaliseren, maak je die bij voorkeur ook regelmatig schoon met een vochtige doek.
Je kunt de oplaadconnector ook reinigen met een droge tandenborstel.

Horloge opladen: je kunt je horloge opladen met de meegeleverde USB-kabel via een computer of een USB-stopcontact.

De volledige oplaadtijd bedraagt 2 uur.

Probleemoplossing (troubleshooting)

Hier vind je de handleiding van het horloge GPS900.
Volg de verschillende stappen van dit bestand om eventuele problemen met je product op te lossen. Indien nodig vind je in de volgende rubriek (REPARATIE) de tutorials voor de reparatie. Je kunt ook altijd naar een werkplaats in je DECATHLON-winkel gaan.

Klik op de onderstaande knop om dit bestand te downloaden:

Reparatie

Aan dit product is het mogelijk om de volgende reparaties uit te voeren.

Kan je product niet worden gerepareerd, breng het dan naar een verzamelpunt voor elektronisch afval of naar een DECATHLON-winkel. Zo kan het horloge optimaal worden gerecycled.

Bandje vervangen

Je kunt het bandje vervangen met twee T5 torx-schroevendraaiers.

Plaats een schroevendraaier op een van de schroeven (blokkeer die schroevendraaier met je hand) en draai de schroef aan het andere uiteinde los met de andere schroevendraaier.
Eenmaal los, kan je het staafje eruit halen en het bandje verwijderen.
Je hoeft alleen maar het nieuwe bandje aan te brengen, het metalen staafje erin te stoppen en het geheel weer in elkaar te schroeven met de schroevendraaiers (de ene om te blokkeren en de andere om te schroeven).

Pas op dat je het kleine schroefje niet kwijtraakt.

Kiprun 900 by Coros
Resetten

Als je problemen ondervindt (verbinding, trage werking …), kan een reset helpen.
Ga hiervoor naar het menu "System", "More Settings" en "Reset All"

Kiprun GPS 900 by Coros: handleiding, reparatie

Onderdelen

Hier is de lijst met onderdelen voor de Kiprun GPS 900 BY COROS:
(neem contact op met de technische dienst als ze niet beschikbaar zijn)

Diensten werkplaats

Wil je je product graag door ons laten repareren? Dit zijn de diensten die onze werkplaatsen voor je kunnen uitvoeren:

Kiprun GPS 900 by Coros

Tweedehandsverkoop

Aan de hand van het artikel in de rubriek "Probleemoplossing (troubleshooting)", kan je controleren of je product nog goed werkt.
Als je product ook door onze teams goed wordt bevonden, kan je het tweedehands verkopen en zo je oude producten weer in omloop brengen.

Klik voor meer informatie over de dienst DECATHLON Tweedehands op de knop hieronder.

Conformiteitsverklaring

Heb je de conformiteitsverklaring nodig? Klik hier om deze te downloaden.

Kiprun 900 by Coros

Technische ondersteuning

Wil je contact opnemen met onze technische ondersteuning?
Open het formulier met een klik op de knop.