leeftentXL

REF: 8358157

LEEFTENT AIR SECONDS BASE XL | 6 PERSONEN | 2018

2017

IS JE LEEFTENT BESCHADIGD? GOOI ZE NIET WEG!

Denk eraan dat de ecologische impact van een tent afdanken overeenkomt met meer dan 3000 km rijden met een wagen. Om deze impact te vermijden, zorgt Decathlon ervoor dat alle (leef)tenten te herstellen zijn zodat ze zich terug in perfecte staat bevinden!

Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe je jouw leeftent moet herstellen afhankelijk van het probleem.

Al onze leeftenten komen met garantie op eventuele fabricagefouten. Deze garantie omvat de herstelling van je leeftent, die je rechtstreeks naar het atelier van jouw Decathlon-winkel kan brengen. Bij schade buiten garantie, of wanneer ze beschadigd werd door een verkeerde handeling, kan je ze zeer gemakkelijk zelf herstellen (of tegen betaling laten herstellen in ons atelier).

Een boog herstellen

Om een boog te vervangen, moet je de beschadigde boog opzoeken op het volgende schema, het reserveonderdeel online of in ons atelier bestellen en de stappen volgen in de video.

De boog kan bestaan uit:

glasvezel of aluminium. In dit geval is de boog opgebouwd uit een tentstok met verbindingsstukken die aan elkaar verbonden zijn met een elastiek.

- een opblaasbare koker. In dit geval bestaat de boog uit een koker en een dop.

1/ Het schema van mijn leeftent

schema_sejourXL
LEEFTENT - AIR SECONDS BASE XL - 6 PERSONEN | 2018

Hulp nodig bij uw reparatie?

We zijn ervan overtuigd dat de levenscyclus van een product niet eindigt zodra het schade heeft opgelopen. Daarom bieden we oplossingen om je product correct te gebruiken, te onderhouden en te repareren, zodat je de levensduur ervan verlengt. Hieronder vind u de link naar uw plaatselijke decathlon werkplaats. Hier helpen wij u graag verder met de reparatie en onderhoud van uw product.

Debuitentent herstellen

1/ Reserveonderdelen

De buitentent is de buitenkant, het zichtbare deel van de tent (soms ook 'tentzeil' genoemd). Om ze te vervangen moet je de volgende video stap voor stap volgen en het onderdeel in de winkel of via internet bestellen.

hoe een buitentent herstellen

Nog een tip: met reparatietape kun je scheuren in de buitentent herstellen. Naargelang de kwaliteit van de tape die je gebruikt, kan deze herstelling meegaan voor de hele levensduur van de tent.~Opgelet: het is aanbevolen om de reparatietape langs de binnenzijde van de buitentent te plakken zodat hij beter zou blijven zitten.

hoe een tentzeil herstellen

Nog een tip: met tape kun je scheuren in je buitenzeil herstellen (buitentent). Afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte tape, kan deze herstelling nog de hele levensduur van de leeftent meegaan.~Opgelet: we raden aan om de tape aan de binnenkant van de buitentent te kleven voor een betere aanhechting.

De accessoires

Je vindt de accessoires op de website van Decathlon of in jouw Decathlon-winkel.