MT900 Trekking Tent: instructions, assembly, repair

REF: 8586318, 8586319, 8666970

MT900 ULTRALIGHT TREKKING TENT

2020

Heeft u een trekkingtent gekocht en heeft u een vraag of een probleem met uw model? Maak je geen zorgen, we zijn hier om je te ondersteunen.

Op deze pagina vindt u informatie over al onze MT900 UL-tenten, ongeacht het aantal personen.

Eerste gebruik: onze tips

Wat moet ik controleren voordat ik vertrek?

Om onaangename verrassingen bij het opzetten van uw tent te voorkomen, is het voor uw gemoedsrust goed om enkele controles uit te voeren voordat u van huis gaat.

- Haal uw tent uit de zak om hem te luchten en nare geurtjes te verminderen, en maak hem indien nodig schoon (zie ons onderhoudsadvies hieronder).
- Controleer de staat van uw uitrusting: zorg ervoor dat geen van de tentstokken kapot is, dat de scheerlijnen niet defect zijn, dat u geen haringen mist, enz.
- Inspecteer de stof en het grondzeil om te controleren of er geen gaten zijn
- Controleer de staat van de ritssluitingen om te zien of ze goed werken

Wilt u meer weten? Bekijk ons ​​toegewijde advies om je avontuur voor te bereiden
👇

Waar moet ik mijn tent opzetten?

Voordat u uw tent opzet, is het essentieel om een ​​geschikte plek te kiezen. Daarom hebben we enkele tips op een rij gezet om je te helpen de perfecte plek te vinden:

- Zoek een vlakke en relatief heldere ondergrond (geen stenen, takken...) om goed te kunnen slapen en je tent niet te beschadigen
- Vermijd om verschillende redenen een plaats te dicht bij een waterpunt: vochtigheid, insecten, het waterpeil kan stijgen, enz.
- Verminder de blootstelling aan de wind, zodat u geen last krijgt van windstoten en kies voor een relatief beschutte locatie, bijvoorbeeld op een veranda. dichtbij ondergroei.
- De ingang van de tent moet altijd van de heersende wind af gericht zijn
- Als het koud is, zoek dan een ruimte die blootgesteld is aan de ochtendzon om te voorkomen dat het te koud wordt.

Hoe zet ik mijn tent op de juiste manier op?

Om het opzetten van uw tent gemakkelijker te maken, is het belangrijk om de basis goed voor te bereiden. Strek de tent met de onderste haken uit op de grond, zodat een glad oppervlak ontstaat, zodat hij goed vorm kan krijgen. Bovendien monteert u de tentstokken volledig voordat u ze in de hoezen schuift, zodat het opzetten sneller en efficiënter gaat.

Rek de scheerlijnen niet te veel en laat ze relatief los, zodat de tent beter bestand is tegen windstoten.

De haringen moeten onder een hoek van 45° in de tegenovergestelde richting van de tent worden geplant om beter in de grond te blijven zitten.

Hoe waterdicht is mijn tent?

Al onze tenten worden in een laboratorium getest om hun waterdichtheid te valideren: een eerste test wordt uitgevoerd gedurende 3 uur onder 200 L water per uur en per vierkante meter. De tweede test wordt onder reële omstandigheden uitgevoerd door onze experts.

Wat betreft windweerstand worden onze tenten ook getest in een windtunnel op een draaitafel.

Om de specifieke kenmerken van uw tentmodel te bekijken, kunt u de productgegevensbladen raadplegen die beschikbaar zijn op de website van Decathlon.

Hoe voorkom ik condensatie?

Terugkerende regen gedurende de dag, warme lucht die aanhoudt als de buitentemperatuur daalt, lichaamswarmte… dit zijn factoren die condensatie in uw tent kunnen veroorzaken. Om dit fenomeen te voorkomen, volgen hier enkele adviezen:

- Zet de ventilatieopeningen van je tent zoveel mogelijk open, ook als het regent
- Vermijd plooien bij het opzetten van uw tent, aangezien deze de concentratie van waterdruppels bevorderen
- Zet uw tent niet te dicht bij een waterpunt op, maar op een beschutte plek waar temperatuur en luchtvochtigheid gereguleerd zijn.

Om de reeds aanwezige condens te verwijderen, veegt u de druppels voorzichtig af met een doek en ventileert u uw tent zoveel mogelijk. Open de deur en zet de tent op een droge plaats zodat deze opdroogt.

Ik onderhoud mijn tent

maintaining a MT900 Ultralight trekking tent

Correct gebruik

Voordat u uw tent opzet, laat u de voordeur gesloten om te voorkomen dat het tentdoek te veel uitrekt als u de stokken opzet. Trek de scheerlijnen niet te strak aan, want door te veel spanning op het tentdoek kan dit beschadigd raken. Laat de tent ten slotte niet te veel in de zon staan, omdat UV-licht voortijdige slijtage veroorzaakt.

Schoonmaken

Gebruik geen schoonmaakmiddelen om uw tent te wassen, maar indien nodig gewoon water of zeepsop. Zorg ervoor dat je het goed afspoelt als je klaar bent.

Drogen

Het is belangrijk om uw tent na het schoonmaken goed af te drogen om sporen van schimmel te voorkomen. Als je thuis ruimte hebt, zet hem dan  op, zet alle deuren open zodat hij sneller droogt. Als u daarentegen geen ruimte meer heeft, kunt u de stukken één voor één losmaken en op laten drogen.
Vergeet ten slotte niet om de hoes ook te drogen.

Bewaaradvies

Bewaar uw tent op een droge plaats op kamertemperatuur. Vergeet niet de voordeur dicht te doen, zodat je tent niet te strak staat als je hem weer opzet.

Waterdichtheid

Verschillende factoren kunnen de waterdichtheid van uw tent beïnvloeden, zoals blootstelling aan de zon, wrijving in de hoes of zelfs natuurlijke slijtage.
Daarom raden wij u aan om minimaal één keer per jaar een waterdichtmakende spray op het canvas aan te brengen.

Ik repareer mijn tent zelf

Kies het model van uw tent en vind alle compatibele reserveonderdelen, zodat u de reparaties zelf kunt uitvoeren. Om de stokken te repareren, is er een diagram waarmee u het defecte onderdeel kunt identificeren en de juiste lengte kunt achterhalen.

MT900 Ultralight 2P

Bekijk de technische tekening van uw tent door hier te klikken en ontdek welk reserveonderdeel bij uw behoefte past.

MT900 Ultralight 2P Tent -
MT900 Ultralight 3P

Bekijk de technische tekening van uw tent door hier te klikken en ontdek welk reserveonderdeel bij uw behoefte past.

Tent MT900 Ultralight 3P
MT900 Ultralight 4P

Bekijk de technische tekening van uw tent door hier te klikken en ontdek welk reserveonderdeel bij uw behoefte past.

Tent MT900 Ultralight 4P

Ik laat een tent in de werkplaats repareren

Profiteer van de expertise van onze medewerkers en maak online een afspraak om te profiteren van een van de volgende werkplaatsdiensten.

Er zit een scheur in mijn binnen of buitentent
U hoeft alleen maar een patch aan te brengen om het gat te repareren. Wij raden u aan om ze aan de binnenkant van uw buitentent of slaapkamer aan te brengen voor een betere hechting.

Ik verkoop mijn tent tweede hands

Gebruikt u uw tent niet meer en weet u niet wat u ermee moet doen? In plaats van het weg te gooien, aarzel dan niet om het tweedehands door te verkopen op het buy back platform van Decathlon! Vul online alle informatie over uw product in. Wij bieden u daarom de beste verkoopoplossingen, waarna u uw product in de winkel kunt afgeven om de procedure af te ronden.

Fresh & Black tent

Wat is fresh and black?

Weet jij wat Fresh & Black inhoud? Door de uitvinding van Quechua en Decathlon zorgt onze 4 laags tentdoek ervoor dat jij donkerder en koeler in je de tent kunt slapen.