VTT_20_pouces_decathlon_rouge_rockrider

REF: 8405038

Mountainbike kind 20 inch Rockrider ST 900 6-9 jaar

2020

We hebben deze mountainbike gemaakt voor kinderen van 6 tot 9 jaar (120 tot 135 cm) die zich willen vervolmaken in het mountainbiken.

Om gemakkelijk obstakels te overwinnen op oneffen terrein, beschikt deze MTB 20" over een geveerde voorvork. En met de 6 versnellingen is hij perfect geschikt voor glooiend terrein.

Lexicon

Reminstelknop

Er zijn twee afstelknoppen voor elke rem, die zich op de remhendels bevinden. Ze worden gebruikt om de spanning van de remkabel aan te passen. Zorg ervoor dat u de beste instelling vindt door aan deze knop te draaien. (Hoe meer dit wiel wordt aangedraaid, hoe meer de kabel wordt uitgerokken).

Derailleur afstelknop

Dit stelwiel bevindt zich aan de achterkant van de derailleur. Het wordt gebruikt om de derailleur kabel min of meer aan te spannen. Als de ketting moeite heeft met omhoog te gaan, is de kabel niet strak genoeg en moet deze verder worden vastgezet door het wiel los te draaien. Als de ketting moeite heeft om omlaag te gaan, is de kabel te strak en moet je het wiel aandraien. Het juiste compromis wordt vaak gevonden in een kwartslag.

Schijfrem

Deze MTB heeft mechanische schijfremmen aan de voor- en achterkant, voor krachtig remmen onder alle omstandigheden.

freins-a-disque
Schroef stuurpen

De twee schroeven draaien de stuurpen, op de buis van de MTB-vork, vast.

vis-de-potence

Eerste gebruik

Hoe de hoogte van het zadel instellen voor de eerste rit?

Het is belangrijk om de hoogte van de zadel aan te passen aan de morfologie van het kind. De minimale insteekmarkering voor de zitbuis en het stuur mag om veiligheidsredenen nooit zichtbaar zijn (pas op dat u deze minimale insteekmarkering niet overschrijdt). Om de juiste zithoogteverstelling te bepalen, zet u het kind op het zadel, zet u de crank rechtop en zet u de hiel op het pedaal: de zadelhoogte is correct als het been van het kind gestrekt is. Zittend in het zadel, controleert u ook of het kind met de toppen van zijn voeten de grond kan raken. 

Hoe ervoor zorgen dat de remmen goed afgesteld staan

Om de effectiviteit van uw remmen te testen, laat u de MTB rijden terwijl het kind het stuur vasthoudt. Bedien de rechter hendel voor de achterrem of de linker hendel voor de voorrem. Na deze actie moet het wiel aan de desbetreffende rem volledig stoppen. De remblokken mogen niet langs de zijkant van de velg wrijven. Als u merkt dat het remmen niet goed, kunt u het volgende doen: Er bevindt zich een wieltje voor de remhendel. Draai je de knop met de klok mee, dan wordt de rem meer aangetrokken (= sterker remmen). Als u het wiel linksom draait, komt de rem vrij (= minder remmen en grotere afstand van de remblokken). Het is belangrijk om regelmatig de juiste reminstelling te controleren.

Réglage-feins-VTT-enfant-decathlon

Op welke druk de banden van de 20 inch pompen?

De aanbevolen spanning staat altijd op de zijkant van elke fietsband. We raden u aan de banden op te pompen tot de aangegeven druk op de zijkant van de band. Dit kan variëren afhankelijk van het type band. Om te controleren of de band voldoende is opgepompt, plaatst u uw kind eenvoudig op de fiets. De juiste druk wordt gekenmerkt door een lichte verzakking van de band onder invloed van het gewicht van uw kind.

Compatibele accessoires

1. Spatborden voor en achter
Hoe de spatborden monteren?
comment-monter-les-garde-boues-VTT
2. De standaard
Hoe de standaard monteren?
monter-bequille
3.  De drinkbushouder: hoe te monteren op de mtb

Monter-le-porte-bidon-sur-VTT-enfant

Ik heb een klein probleem

Wat te doen bij een lekke band? hoe een binnenband vervangen?

Stop bij een lekke band onmiddellijk op een veilige plaats om beschadiging van de velg te voorkomen. Draai je fiets om op het zadel en het stuur. De remmen moeten worden losgemaakt om het wiel te kunnen verwijderen Knijp hiervoor de bovenkant van de V-remklauwen in en maak de kabel los. Voor het voorwiel verwijdert u het gewoon van de vork en vervangt u vervolgens de binnenband (zie verklarende video). Zet voor het achterwiel de derailleur in de positie van het kleinste tandwiel. Maak het wiel los en vervang de binnenband (zie tuto video). Als laatste redmiddel heeft u nog steeds de mogelijkheid om de anti puncture spray te gebruiken waarmee u lekke binnenbanden zonder gereedschap kunt repareren (niet geschikt voor gescheurde binnenbanden).

Comment changer une chambre à air de VTT enfant ?

Mijn versnellingen achteraan werken niet goed. wat doen?

Als de versnellingen van de MTB verkeerd werken, komt dit door een onjuiste geleiding van de achterderailleur op de tandwielen. Controleer de kabel en de uiteinden: Slecht gepositioneerde uiteinden van de buitenkabel kunnen het trekken van de derailleurkabel belemmeren en het schakelen verstoren. Als een huls-eindstuk niet correct is gepositioneerd, vervang het dan handmatig in de behuizing. Als de derailleur niet beweegt, zelfs niet na het gebruiken van de draaigreep, dan zijn de kabel en de buitenkabel waarschijnlijk vastgelopen. Vervanging van kabel en buitenkabel is noodzakelijk. De derailleurpad kan gebogen worden, vooral bij een botsing. Het is dan niet mogelijk om de versnellingen aan te passen en we raden je aan om naar de werkplaats van de Decathlon-winkel te gaan die het dichtst bij je in de buurt is dit op te lossen. Het is ook mogelijk dat de derailleur niet goed afgesteld is. Draai in dit geval de fiets om op het zadel en op het stuur om de pedalen te kunne laten draaien (of beter nog, plaats hem op een werkplaatsstandaard). Bedien de derailleurgreep om de ketting op het kleinste tandwiel te plaatsen. Het stelwiel bevindt zich aan de achterkant van de derailleur. Het maakt het mogelijk om aan te spannen (om de derailleur op te heffen) of om de derailleurkabel te lossen (om hem naar beneden te brengen). Pas de instelling draaiknop aan totdat de versnellingen correct schakelen.

De remhendel komt tegen het stuur. wat doen?

Voor een te losse remhendel die het stuur te gemakkelijk raakt, past u de spanning van de remkabel aan met behulp van het wieltje op de remhendel. Schroef het duimwiel en de borgmoer los totdat u een geschikte kabelspanning heeft voor een stevige maar niet te harde remhendel. Zodra de gewenste spanning is gevonden, draait u de borgmoer volledig tegen de remhendel om deze afstelling te vergrendelen.

Ik onderhoud de 20 inch mtb

Hoe de ketting van de mtb smeren?

U kunt een "All in One" -type product gebruiken om de kinderfiets schoon te maken, te smeren en te beschermen (product verkrijgbaar in Decathlon-winkels). Om de ketting van de kinder-mountainbike te smeren, draai u de ketting door middel van de pedalen en spuit u de ketting over 1 lengte in. Laat het vervolgens een paar minuten drogen. In het geval van een erg vuile ketting, gebruikt u best een borstel en / of een doek terwijl je de "All In One" gebruikt. Ons advies: vermijd contact met je remblokken, remblokken en het remoppervlak van je velg. Beschermt de fiets duurzaam: bij regelmatig gebruik voorkomt het de kans op corrosie.

Comment-graisser-la-chaine-du-VTT-24-pouces

Hoe de mtb te reinigen?

Als u merkt dat de fiets van het kind na verschillende ritten (modder, regen, stof ...) vuil is, aarzel dan niet om hem indien nodig een beetje schoon te maken. Als er stof op zit, kunt u het gewoon met een droge doek schoonmaken. Als het modder of iets meer hardnekkig vuil is, kun je het schoonmaken met een emmer heet water en een spons (of natte doek) met zeep of fietsshampoo. U kunt de vuile delen van de fiets (frame, vork, stuur, wiel) schoonmaken. WIST JE DAT? We raden ten zeerste af om de fiets van een kind met een hogedrukreiniger te kuisen: de functies van bepaalde componenten (headset, trapas ...) kunnen worden beschadigd en uw kind in gevaar brengen. Als je klaar bent, hoef je hem alleen maar af te vegen met een droge doek om roest te voorkomen. Vergeet niet om de bewegende delen van uw fiets opnieuw te smeren (ketting, balhoofd, ...)

Hoe de staat van de banden te controleren?

Voor elke rit is het essentieel om de staat van de fietsbanden te controleren. Als deze plat is, controleer dan of er geen schade is. Om dit te doen, blaast u het maximaal op. Als het snel leegloopt, moet het wiel worden verwijderd en vervolgens de band om de binnenband te vervangen of te repareren. Als deze langzaam leegloopt, controleer dan het oppervlak van de band op naalden of gebroken glas. Vervolgens moet u het wiel demonteren en hierna de band demonteren om de binnenband te vervangen of te repareren, waarbij u ervoor moet zorgen dat u de punt of het stuk glas van de band verwijdert. WIST JE DAT? Rubber heeft een levensduur die ook afhangt van de gebruiks- en opslagcondities. Als bij inspectie van de band scheuren zichtbaar zijn, raden we aan deze te vervangen door nieuwe banden.

Hoe bewaart u de fiets?

We raden u aan de fiets op een droge plaats op te bergen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen vocht aan de fiets kan. De levensduur van de kinderfiets is afhankelijk van gebruik, onderhoud en stalling. Hoe vochtiger en zouter de omstandigheden (zeelucht), des te meer zal de kinderfiets onderhevig zijn aan corrosie en de beperkte levensduur. Het is daarom belangrijk om het op een niet-vochtige plaats schoon en droog op te bergen. WIST JE DAT? Het wordt niet aanbevolen om fietsen op te hangen met een telescopische vork aan het voorwiel. Hang ze aan het achterwiel en de levensduur van je vork blijft behouden.

MTB ROCKRIDER 20 INCH 900 ROOD

Onze beloftes

ROCKRIDER geeft levenslange garantie op het frame, de stuurpen en het stuur (bij een normaal gebruik).

Voor de andere onderdelen bedraagt de garantie 2 jaar.

Tijdens de eerste ritten kunnen bepaalde onderdelen lichtjes bewegen. Daarom bieden we je gratis een herziening aan van je MTB binnen de 6 maanden na je aankoop.