MTB ROCKRIDER 560 ZWART

REF: 8364715

MTB ROCKRIDER 560 ZWART

2016

Ontworpen voor wie regelmatig, matig intensief aan mountainbiken doet en op zoek is naar een kick!

LICHT frame, ROCKSHOX voorvork, verlichte wielen en transmissie. ERGONOMISCHE handgrepen, zadel, zadelspanner en lock-out voor de vering. De 560 is dé comfortabele en efficiënte trekkingmountainbike, die aan al je verwachtingen voldoet.

Kan het probleem niet worden opgelost of verschijnt het niet in de lijst? klik op het ondersteuningsverzoek.

Eerste gebruik

Hoe moet ik mijn tektro-remmen onderhouden?
Hoe rem ik mijn nieuwe schijfremmen in?

Om het volledige potentieel van je remmen te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat je ze op voorhand inremt. Als je fiets uit de winkel komt, zijn de schijven en remplaatjes nog nieuw. Je kunt dan nog niet op volle kracht remmen.

 

Je remmen zijn volledig ingeremd als je tien keer per rem geremd hebt. Onder remmen verstaan we een snelle snelheidsvermindering van 25 tot 5 km/u, zonder dat je het wiel blokkeert en door slechts één rem per keer te gebruiken.

Tot welke druk pomp ik mijn banden op?

De ideale bandendruk wordt bepaald door het gewicht van de gebruiker.

 

Die bandendruk in functie van het gewicht van de gebruiker is de perfecte balans tussen rendement en een binnenband die niet knelt (wat soms tot lekken kan leiden).

 

Ben je op zoek naar meer grip? Verlaag de druk dan met 10% zonder dat je ooit onder de 2 bar gaat. Houd dan wel rekening met een verhoogd risico op lekken op een oneffen terrein.

MTB ROCKRIDER 560 ZWART
Is er een onderhoudshandleiding voor mijn crankstel sram?
Hoe kan ik de hoogte van mijn stuur afstellen?
Hoe stel ik mijn zadel af?
Hoe moet ik mijn vork onderhouden?

Een probleem?

Er zit een kleine slag in mijn wiel na de eerste ritjes

Als de wielen van je nieuwe fiets voor de eerste keer ronddraaien, moeten verschillende onderdelen zich nog wat 'zetten'.

 

Dat is onder meer het geval voor de spaken van je wiel die je hoort 'kraken'. Dat geluid wordt veroorzaakt door de residuele torsie van de montage.

 

Normaal gezien zal het wiel niet gerecht moeten worden. Is dat toch het geval? Geen probleem! Je kunt tijdens de eerste 6 maanden na je aankoop je fiets in één van onze Decathlon-ateliers laten nakijken om die lichte afwijking bij te stellen.

Ik kan achteraan moeilijk schakelen

Er zijn verschillende redenen waarom je mogelijk moeilijk kunt schakelen.

 

1- Controleer of de derailleurpad niet geplooid is.

 

Een geplooide derailleurpad kan ervoor zorgen dat je derailleur niet meer goed uitgelijnd is en dus niet meer correct kan werken. 

Zet je achter je fiets en controleer of de uitlijning overeenkomt met onderstaande afbeelding.

Als de pad geplooid is, ga je naar een Decathlon-atelier om hem te laten vervangen. 

 

2- Controleer hoe de hulzen van de buitenkabels geplaatst zijn

 

Indien de kabelhulzen slecht geplaatst zijn, kan de kabel van de derailleur minder goed trekken waardoor je moeilijker kunt schakelen.

Bij de achterderailleur moet je de positie van 4 kabelhulzen controleren. Als je merkt dat een kabelhuls slecht geplaatst is, plaats je ze met de hand terug in de houder.

 

3- Het is mogelijk dat de binnenkabel en de buitenkabels vastgelopen zijn

 

Als je het vooral moeilijk hebt om naar de kleinste verzetten terug te schakelen (afnemende versnellingen, van versnelling 1 tot 7) of als de derailleur zelfs niet beweegt nadat je de shifter gebruikt hebt, is het meer dan waarschijnlijk dat de binnenkabel en de buitenkabels vastgelopen zijn.

Ze moeten dan vervangen worden. Dat kan in een van onze Decathlon-ateliers. Als je regelmatig in vochtige en modderige omstandigheden gaat rijden of als je regelmatig met je mountainbike door grote waterplassen trekt, zul je je binnen- en buitenkabels vaker moeten vervangen. 

 

4- De achterderailleur afstellen

 

MTB ROCKRIDER 560 ZWART
Ik kan vooraan moeilijk schakelen

Er zijn verschillende redenen waarom je mogelijk moeilijk kunt schakelen.

 

1- Controleer hoe de hulzen van de buitenkabels geplaatst zijn

 

Indien de kabelhulzen slecht geplaatst zijn, kan de kabel van de derailleur minder goed trekken waardoor je moeilijker kunt schakelen. Als je merkt dat een kabelhuls slecht geplaatst is, plaats je ze met de hand terug in de houder, zoals op onderstaande tekening.

 

2- Het is mogelijk dat de binnen- en buitenkabels vastgelopen zijn

 

Als je vooral moeite ondervindt om naar de kleinste bladen te schakelen en als de derailleur zelfs niet beweegt nadat je de shifter gebruikt hebt, is het meer dan waarschijnlijk dat de binnenkabel en de buitenkabels vastgelopen zijn.

Ze moeten dan vervangen worden. Dat kan in een van onze Decathlon-ateliers of gewoon bij je thuis, door onderstaand instructiefilmpje te volgen.

Als je regelmatig in vochtige en modderige omstandigheden gaat rijden of als je regelmatig met je mountainbike door grote waterplassen trekt, zul je je binnen- en buitenkabels vaker moeten vervangen.

 

3- De voorderailleur afstellen

 

 

MTB ROCKRIDER 560 ZWART

Handleiding en software