Onderhoud en herstel je Trekking T2, T3 Ultralight tent en tent met tentstokken voor 2 of 3 personen

REF: 6539925, 6539976, 6541075, 6541067, 8300050

TREKKING T2, T3 ULTRALIGHT TENT EN TENT MET TENTSTOKKEN, 2, 3 PERSONEN

Heb je een trekkingtent gekocht en zit je met een vraag of probleem? Geen zorgen, we zijn er om je te helpen.

Deze pagina is geschikt voor onze T2 Ultralight of T3 Ultralight modellen en onze tenten met tentstokken voor 2 en 3 personen.

Voor het eerst op avontuur: ons advies

Wat moet je controleren voor vertrek?

Om onaangename verrassingen te voorkomen bij het opzetten van je tent, is het een goed idee om thuis alvast een paar zaken te controleren zodat je met een gerust hart kan vertrekken.

- Haal je tent uit de tentzak om ze te laten luchten en onaangename geurtjes te verminderen, en reinig ze indien nodig (zie ons onderhoudsadvies hieronder).
- Controleer de staat van je uitrusting: ga na of geen van de tentstokken gebroken is, of de scheerlijnen niet kapot zijn, of er geen tentharingen ontbreken enz.
- Controleer het tentdoek en grondzeil op gaten
- Ga na of alle ritssluitingen nog goed werken

Wat is de beste plek om je tent op te zetten?

Voordat je je tent opzet, is het van groot belang een geschikte plek te kiezen. Daarom hebben we enkele tips op een rijtje gezet om je te helpen de perfecte plek te vinden:

- Zoek een vlak en relatief vrij stuk grond (geen steentjes, takken ...) zodat je goed slaapt en beschadiging van je tent voorkomt
- Zet je tent niet te dicht bij water op, om een aantal redenen: vocht, insecten, mogelijk binnensijpelend water enz.
- Zorg voor een plek uit de wind zodat je tent niet uit elkaar geblazen wordt: zoek een relatief beschutte plek, zoals bij struikgewas.
- Zet je tent steeds op met de achterkant naar de wind
- Zoek een plekje met ochtendzon, om de kilte van de nacht snel te verdrijven.

Hoe zet ik mijn tent juist op?

Het is belangrijk dat je eerst het grondzeil goed legt. Pak je tent beet bij de lussen onderaan en leg het grondzeil goed open zodat je een mooi vlak oppervlak krijgt, dan kan je de tent makkelijker opzetten. Zet ook de tentstokken volledig in elkaar voordat je ze in de tent steekt, dat gaat sneller en efficiënter.

Span de scheerlijnen niet te strak aan, zorg dat ze nog wat speling hebben zodat je tent beter bestand is tegen plotse windstoten.

De haringen steek je in een hoek van 45° in de grond, weg van de tent.

Hoe weerbestendig is mijn tent?

Al onze tenten worden in het laboratorium getest op waterdichtheid: daar worden ze 3 uur lang blootgesteld aan 200 l water per uur en per vierkante meter. Daarna testen onze experts ze ook nog eens in echte omstandigheden in de praktijk.

Om de windbestendigheid van onze tenten na te gaan, testen we ze in een windtunnel, op een draaiplatform.

Wat is de fresh & black-technologie?

Dat is een tent die koeler en donkerder is zodat je beter slaapt! Fresh & Black is een technologie waar Decathlon het patent op heeft en die bestaat uit specifieke materialen die zonnestraling weerkaatsen en isoleren. Zo blijft het koeler in de tent. Vergeet niet 's avonds je tent te ventileren om optimaal van die technologie te profiteren!

Hoe voorkom je condensvorming?

Diverse regenbuien in de loop van de dag, warme lucht die in de tent blijft hangen terwijl het buiten afkoelt, de warmte van je eigen lichaam ... allemaal dingen die ertoe kunnen leiden dat er zich condens vormt in je tent. Een paar tips om dat verschijnsel te vermijden:

- Zet de ventilatieopeningen van je tent zoveel mogelijk open, zelfs als het regent
- Span je tent goed strak op wanneer je ze opzet, om te vermijden dat het water zich verzamelt op plaatsen waar het doek doorhangt
- Zet je tent niet te dicht bij water op, maar kies een beschutte plek waar temperatuur en vochtigheid gereguleerd worden.

Zie je toch condensdruppels, dan kan je die zachtjes wegvegen met een doek. Ventileer je tent zoveel mogelijk. Open de deur en zet je tent op een droge plek, zodat ze goed kan opdrogen.

Zorg dragen voor je trekkingtent

een ultralight trekking tent onderhouden

De tent op de juiste manier gebruiken

Zet je tent op met de voordeur dicht om te vermijden dat het tentdoek te veel uitrekt wanneer je de stokken rechtzet Span de scheerlijnen niet te hard aan, als er te veel spanning op het tentdoek staat zou het beschadigd kunnen raken. Stel je tent tot slot niet overmatig bloot aan zon want uv-straling kan voortijdige slijtage veroorzaken.

Schoonmaken

Maak je tent schoon met zuiver water of eventueel een sopje indien nodig, maar gebruik nooit schoonmaakproducten. Spoel je tent goed na als je klaar bent.

Drogen

Het is belangrijk dat je je tent na het reinigen goed laat drogen om schimmelvorming te vermijden. Als je er thuis de ruimte voor hebt, zet je je tent op en open je alle deuren zodat ze sneller kan drogen. Heb je niet veel plek, dan haal je de tent zoveel mogelijk uit elkaar en laat je alle onderdelen goed opengelegd drogen.
Vergeet niet om ook de tentzak goed te laten drogen.

Opbergen

Berg je tent op een droge plek op, bij kamertemperatuur. Vergeet de deur niet te sluiten zodat je de tent de volgende keer gemakkelijker kan opzetten.

Opnieuw waterdicht maken

Verschillende factoren kunnen de waterdichtheid van je tent aantasten, zoals langdurige blootstelling aan de zon, schuren tegen de buitentent of zelfs gewoon natuurlijke slijtage.
Daarom raden we aan om het tentdoek minstens eens per jaar in te spuiten met een waterdichtmakende spray.

Je tent zelf repareren

Kies het model van je tent en vind alle compatibele onderdelen zodat je de reparaties zelf kunt uitvoeren. Om de stokken te repareren, is er een schema dat je kunt gebruiken om het defecte onderdeel te vinden en de juiste lengte te achterhalen.

Tent t2 ultralight

Klik op de knop hieronder om alle geschikte reserveonderdelen voor jouw product te bekijken.

Tent T2 Ultralight
Tent t2 ultralight pro

Klik op de knop hieronder om alle geschikte reserveonderdelen voor jouw product te bekijken.

Tent T2 Ultralight Pro
Stokkentent forclaz - 2 personen

Klik op de knop hieronder om alle geschikte reserveonderdelen voor jouw product te bekijken.

Je tent zelf repareren
Tent t3 ultralight

Klik op de knop hieronder om alle geschikte reserveonderdelen voor jouw product te bekijken.

Tent T3 Ultralight
Tent t3 ultralight pro

Klik op de knop hieronder om alle geschikte reserveonderdelen voor jouw product te bekijken.

Tent T3 Ultralight Pro
Tent met tentstokken forclaz - 3 personen

Klik op de knop hieronder om alle geschikte reserveonderdelen voor jouw product te bekijken.

Tent met tentstokken Forclaz - 3 personen

ER ZIT EEN SCHEUR IN DE STOF VAN MIJN TENT

Plak er een patch of sticker over. Plak ze op de binnenkant van de stof, dan blijven ze beter zitten.

Zelf een tweedekans tent aanschaffen?

Bij Decathlon is het onze missie om sport toegankelijk te maken op een duurzame manier. Een van de manieren waarop we dit doen is door goede producten die niet meer als nieuw verkocht kunnen worden aan te bieden met korting. Bijvoorbeeld omdat de verpakking mist of omdat het product beschadigd is geraakt tijdens het gebruik. Op deze pagina vind je al onze Tweede Kans producten: altijd met minimaal 30 dagen retourtermijn en 1 jaar garantie!

Onderhoud en herstel je Trekking T2, T3 Ultralight tent en tent met tentstokken voor 2 of 3 personen

Hulp nodig bij uw reparatie?

We zijn ervan overtuigd dat de levenscyclus van een product niet eindigt zodra het schade heeft opgelopen. Daarom bieden we oplossingen om je product correct te gebruiken, te onderhouden en te repareren, zodat je de levensduur ervan verlengt. Hieronder vind u de link naar uw plaatselijke decathlon werkplaats. Hier helpen wij u graag verder met de reparatie en onderhoud van uw product.