Onderhoud en herstel je Trekking T2, T3 Ultralight tent en tent met tentstokken voor 2 of 3 personen

Ref: 6539925, 6539976, 6541075, 6541067, 8300050

TREKKING T2, T3 ULTRALIGHT TENT EN TENT MET TENTSTOKKEN, 2, 3 PERSONEN

Heb je een trekkingtent gekocht en zit je met een vraag of probleem? Geen zorgen, we zijn er om je te helpen.

Deze pagina is geschikt voor onze T2 Ultralight of T3 Ultralight modellen en onze tenten met tentstokken voor 2 en 3 personen.

Voor het eerst op avontuur: ons advies

Zorg dragen voor je trekkingtent

een ultralight trekking tent onderhouden

De tent op de juiste manier gebruiken

Zet je tent op met de voordeur dicht om te vermijden dat het tentdoek te veel uitrekt wanneer je de stokken rechtzet Span de scheerlijnen niet te hard aan, als er te veel spanning op het tentdoek staat zou het beschadigd kunnen raken. Stel je tent tot slot niet overmatig bloot aan zon want uv-straling kan voortijdige slijtage veroorzaken.

Schoonmaken

Maak je tent schoon met zuiver water of eventueel een sopje indien nodig, maar gebruik nooit schoonmaakproducten. Spoel je tent goed na als je klaar bent.

Drogen

Het is belangrijk dat je je tent na het reinigen goed laat drogen om schimmelvorming te vermijden. Als je er thuis de ruimte voor hebt, zet je je tent op en open je alle deuren zodat ze sneller kan drogen. Heb je niet veel plek, dan haal je de tent zoveel mogelijk uit elkaar en laat je alle onderdelen goed opengelegd drogen.
Vergeet niet om ook de tentzak goed te laten drogen.

Opbergen

Berg je tent op een droge plek op, bij kamertemperatuur. Vergeet de deur niet te sluiten zodat je de tent de volgende keer gemakkelijker kan opzetten.

Opnieuw waterdicht maken

Verschillende factoren kunnen de waterdichtheid van je tent aantasten, zoals langdurige blootstelling aan de zon, schuren tegen de buitentent of zelfs gewoon natuurlijke slijtage.
Daarom raden we aan om het tentdoek minstens eens per jaar in te spuiten met een waterdichtmakende spray.

Je tent zelf repareren

Kies het model van je tent en vind alle compatibele onderdelen zodat je de reparaties zelf kunt uitvoeren. Om de stokken te repareren, is er een schema dat je kunt gebruiken om het defecte onderdeel te vinden en de juiste lengte te achterhalen.

REPARATIEVIDEO'S:

in de volgende video's vind je alle uitleg die je nodig hebt om de verschillende reparaties uit te voeren.

ER ZIT EEN SCHEUR IN DE STOF VAN MIJN TENT

Plak er een patch of sticker over. Plak ze op de binnenkant van de stof, dan blijven ze beter zitten.

Zelf een tweedekans tent aanschaffen?

Bij Decathlon is het onze missie om sport toegankelijk te maken op een duurzame manier. Een van de manieren waarop we dit doen is door goede producten die niet meer als nieuw verkocht kunnen worden aan te bieden met korting. Bijvoorbeeld omdat de verpakking mist of omdat het product beschadigd is geraakt tijdens het gebruik. Op deze pagina vind je al onze Tweede Kans producten: altijd met minimaal 30 dagen retourtermijn en 1 jaar garantie!

Onderhoud en herstel je Trekking T2, T3 Ultralight tent en tent met tentstokken voor 2 of 3 personen

Hulp nodig bij uw reparatie?

We zijn ervan overtuigd dat de levenscyclus van een product niet eindigt zodra het schade heeft opgelopen. Daarom bieden we oplossingen om je product correct te gebruiken, te onderhouden en te repareren, zodat je de levensduur ervan verlengt. Hieronder vind u de link naar uw plaatselijke decathlon werkplaats. Hier helpen wij u graag verder met de reparatie en onderhoud van uw product.