Wandelstok FH500 voor fast trekking

REF: 8577739

TWEEDELIGE WANDELSTOK FH500 VOOR FAST TREKKING - WIT

2020

We zijn ervan overtuigd dat de levenscyclus van een product niet eindigt zodra het schade heeft opgelopen. Decathlon biedt dan ook oplossingen voor het correcte gebruik, onderhoud en herstel van je artikel, om de levenscyclus ervan te helpen verlengen.

De FH500 wandelstok, een pluimgewicht voor fast trekking, is stevig en duurzaam. Indien je toch een vraag of probleem hebt, dan is deze pagina iets voor jou.

Ingebruikname van een wandelstok fh500

Waarom wandelstokken gebruiken?

Wandelstokken voor trekking zijn erg populair vanwege hun talrijke voordelen. Ze zijn met name nuttig op de volgende drie vlakken:
- Prestatievermogen voor wie sneller en langduriger wil wandelen
- Veiligheid, voor meer evenwicht en minder valrisico
- Gezondheid, voor meer stabiliteit en minder gewrichtsbelasting

Waarom een wandelstok FH500 gebruiken?
Hoe gebruik je de wandelstokken?

De voorarm die de stok vasthoudt moet een rechte hoek maken met de bovenarm langs het lichaam.

Verder bepaal je zelf op welke manier je met de wandelstok wandelt. Of je nu een of twee wandelstokken gebruikt of kiest voor de afwisselende of gelijktijdige methode, wees vrij om zelf te bepalen wat voor jou de meest natuurlijke techniek is.

We raden aan om, tijdens het wandelen, de wandelstokken ver voor je uit of naast je neer te zetten, zodat je er niet over struikelt.

Het is belangrijk om rekening te houden met de hellingsgraad en je techniek eraan aan te passen:

- Bergop kan je de stok iets lager vasthouden zodat je hem niet de hele tijd opnieuw hoeft te verstellen.
- Bergaf kan je de handgreep gebruiken en, om minder risico te lopen op een val, de polsriem weghalen. De wandelstok dient om extra steun te bieden en is niet bedoeld om je volledige lichaamsgewicht te dragen.

Hoe gebruik je de wandelstokken FH500?
Hoe verstel je hem?

Het systeem werkt erg eenvoudig: Schroef het stokdeel los en breng het naar de juiste lengte. Schroef het daarna in wijzerzin weer vast. Let erop dat je de rode markering niet overschrijdt.

Je wandelstok FH500 verstellen
Hoe verstel je de polsriem?

Bij een goede positionering van de hand in de polsriem biedt deze laatste meer grip en maximaal comfort. Volg ons advies, of je polsriem nu sluit met een klem of met klittenband.

De polsriem van je wandelstok FH500 verstellen
Hoe beperk je de bijgeluiden van je wandelstokken op je pad?

Om het repetitieve en af en toe vervelende geluid te beperken, kan je rubberen doppen aan de punten van je stokken bevestigen. Deze beperken het geluidsniveau enigzins, maar zijn niet in staat om geluiden van andere stokdelen volledig weg te werken.

Waar bevestig je je wandelstokken aan een rugzak?

Indien je je stokken niet de hele trektocht gebruikt, zijn er veel mogelijkheden om ze aan je rugzak te bevestigen.

In het geval van de wandelstokken FH500 gebruik je de bevestigingspunten op je rugzak, zoals de elastieken, externe vakken of rijgsnoeren. Plaats ze strategisch zodat ze je bewegingen niet hinderen tijdens je trektocht.

Waar bevestig je je wandelstokken FH500 aan een rugzak?
Wanneer gebruik je tellers?

Het gebruik van tellers is geen vereiste en is meestal overbodig. Toch kunnen ze erg nuttig zijn om te voorkomen dat de punt van je stok vast raakt tussen rotsen, wat hem kan doen breken. Bovendien kunnen de lichtjes grotere wintertellers ervoor zorgen dat je stokken zichzelf niet diep in sneeuw of zand boren.

een wandelstok FH500 onderhouden

Zorg dragen voor je wandelstok fh500

Je wandelstokken hebben af en toe onderhoud nodig, opdat ze langer meegaan en doeltreffend blijven.

Een goed onderhouden wandelstok is een propere wandelstok! Denk eraan om zowel de buiten- als binnenkant grondig te reinigen. Leer hoe dat werkt via de onderstaande pagina.

Klap je wandelstokken in wanneer je ze niet gebruikt en ontkoppel de stops om hun klemkracht te bewaren.

Onderdelen

Je wandelstok fh500 laten herstellen

Je wil de punt van je wandelstok vervangen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of voel je je niet in staat om deze herstelling uit te voeren? Geen zorgen: onze werkplaats staat voor je klaar! Klik op de link naar de gewenste dienst en maak online een afspraak door het volgende nummer in te geven: 8032079.

Je wandelstok fh500 recycleren

Zie je geen andere uitkomst dan je stokken weg te gooien? Stop ze niet bij het huisvuil maar ga naar een recyclagepark zodat de materialen opnieuw kunnen dienen. De stokken zijn grotendeels uit aluminium opgebouwd en horen in de metaalafdeling, terwijl de tellers bij het plastic gaan.