Wandelstok Quechua SH500 All Season - rood

REF: 8384958

WANDELSTOK QUECHUA SH500 ALL SEASON - ROOD

2020

We zijn ervan overtuigd dat de levenscyclus van een product niet eindigt zodra het schade heeft opgelopen.
Daarom biedt Decathlon oplossingen voor het correct gebruiken, onderhouden en repareren van je product, om zo de levensduur te verlengen.

De veelzijdig inzetbare wandelstok SH500 met extra lange handgreep is sterk en duurzaam, maar mocht je toch een vraag hebben: We zijn er om je te ondersteunen.

Je wandelstok sh500 correct gebruiken

Waarom wandelstokken gebruiken?

Wandelstokken voor trekking zijn erg populair vanwege hun talrijke voordelen. Ze zijn met name nuttig op de volgende drie vlakken:
- Veiligheid: ze helpen je balans te bewaren en een val te voorkomen
- Betere prestaties voor diegenen die sneller en langduriger willen wandelen
- Gezondheid: ze ontlasten je rug en gewrichten en helpen je zo de goede houding te bewaren

Waarom wandelstokken gebruiken?
Hoe gebruik je wandelstokken?

De onderarm die de stok vasthoudt, moet een rechte hoek maken met de bovenarm die zich langs het rechtopstaande lichaam bevindt.

Verder bepaal je zelf op welke manier je met de wandelstok wandelt. Of je nu een of twee wandelstokken gebruikt of kiest voor de afwisselende of gelijktijdige methode, wees vrij om zelf te bepalen wat voor jou de meest natuurlijke techniek is.

We raden aan om, tijdens het wandelen, de wandelstokken ver voor je uit of naast je neer te zetten, zodat je er niet over struikelt.

Het is belangrijk om rekening te houden met de hellingsgraad en je techniek eraan aan te passen:

- Bergop kan je de stok iets lager vasthouden zodat je hem niet de hele tijd opnieuw hoeft te verstellen.
- Bergaf kan je de handgreep gebruiken en, om minder risico te lopen op een val, de polsriem weghalen. De wandelstok dient om extra steun te bieden en is niet bedoeld om je volledige lichaamsgewicht te dragen.

Waarom wandelstokken gebruiken?
Hoe verstel je je wandelstok sh500?

De externe stop is het meest gebruikte systeem om een wandelstok eenvoudig en precies in te stellen op de gewenste lengte. Open de hendel op de stop en breng het stokdeel naar de gewenste lengte. Sluit de hendel en je bent klaar. Ga niet voorbij aan de gemarkeerde rode lijn.

Als je de indruk hebt dat de stok loskomt en de stokdelen in elkaar glijden, aarzel dan niet om met het verstelwiel de externe stop aan te spannen.

Je wandelstok SH500 verstellen
Hoe verstel je de polsriem van je wandelstok?

Bij een goede positionering van de hand in de polsriem biedt deze laatste meer grip en comfort. Volg dan ook ons advies, of je polsriem nu sluit met een klem of met klittenband.

Hoe verstel je de polsriem van je wandelstok SH500
Hoe beperk je de bijgeluiden van je wandelstokken op de weg?

Om het repetitieve en af en toe vervelende geluid te beperken, kan je rubberen doppen aan de uiteinden van je stokken bevestigen. Deze beperken het geluidsniveau enigszins, maar zijn niet in staat om geluiden van andere stokdelen volledig weg te werken.

Waar bevestig je je stokken aan een rugzak?

Indien je je stokken niet de hele trektocht gebruikt, zijn er veel mogelijkheden om ze aan je rugzak te bevestigen.

In het geval van de wandelstokken SH500 (of in het algemeen stokken met minder dan drie delen), gebruik je de bevestigingspunten op je rugzak, zoals de elastieken, externe vakken of rijgsnoeren. Plaats ze strategisch zodat ze je bewegingen niet hinderen tijdens je trektocht.

Waar bevestig je je stokken aan een rugzak
Wanneer gebruik je tellers?

Het gebruik van tellers is geen vereiste en is meestal overbodig. Toch kunnen ze erg nuttig zijn om te voorkomen dat de uiteinden van je stokken vast raken tussen rotsen, wat je stok kan doen breken. Bovendien kunnen de lichtjes grotere wintertellers ervoor zorgen dat je stokken zichzelf niet diep in sneeuw of zand boren.

De SH500 wandelstok van Decathlon onderhouden, opbergen en reinigen

Je wandelstok sh500 onderhouden

Je wandelstokken hebben af en toe onderhoud nodig, opdat ze langer meegaan en doeltreffend blijven.

Het onderhoud komt grotendeels neer op je stokken proper houden! Denk eraan om zowel de buiten- als binnenkant grondig te reinigen. Leer hoe dat werkt via de onderstaande pagina.

Klap je wandelstokken in wanneer je ze niet gebruikt en ontkoppel de stops om hun klemkracht te bewaren.

Wandelstok sh500:
compatibele vervangonderdelen

Je wandelstok sh500 herstellen

Heb je niet het juiste gereedschap of voel je je niet in staat om een herstelling zelf uit te voeren? Geen probleem: onze werkplaats staat voor je klaar. Klik op de link naar de gewenste dienst en maak online een afspraak door het bijhorende nummer in te geven.

Je wandelstok sh500 recyclen

Zie je geen andere uitkomst dan je stokken weg te gooien?  Maak er dan een gewoonte van om ze niet bij het huisvuil te stoppen en ga naar een recyclagepark zodat de materialen opnieuw kunnen dienen. De stokken zijn grotendeels uit aluminium opgebouwd en horen in de metaalafdeling, terwijl de tellers bij het plastic gaan.