onderhoud en herstelling van de A200 eenvoudig te verstellen stok voor natuurwandelen

REF: 8493796, 8383417, 8383418, 8383419, 8677637

EENVOUDIG TE VERSTELLEN A200 STOK VOOR NATUURWANDELEN

2020

We geloven dat je een product niet hoeft weg te gooien als het is beschadigd. Daarom geeft Decathlon oplossingen voor een correct gebruik, onderhoud en herstelling van je product, om de levenscyclus ervan te verlengen.

Deze A200-wandelstok werd ontwikkeld om sterk en stevig te zijn, maar hij is echter niet immuun voor breuk en kan verslijten. Als dit het geval is, is dit artikel iets voor jou.

Het eerste gebruik van mijn a200-wandelstok

Waarom wandelstokken gebruiken?

Stokken zijn erg populair bij wandelaars omdat ze veel voordelen bieden. Ze hebben hoofdzakelijk drie verschillende functies:
- Veiligheid door het risico op vallen te verminderen en het evenwicht te verbeteren
- Betere prestaties voor zij die sneller of langer willen stappen
- Gezondheid door de houding te verbeteren en de belasting van de rug en de gewrichten te verlichten

Wandelaar met stokken
Hoe gebruik je wandelstokken?

Als je stilstaat moet je onderarm waarmee je de stok vasthoudt een rechte hoek vormen met je lichaam.

Elke wandelaar kan vrij kiezen hoe hij de wandelstokken gebruikt. Afwisselend of gelijktijdig met de benen de stok plaatsen, één of twee stokken gebruiken, je bent vrij om je techniek aan te passen zodat die zo natuurlijk mogelijk aanvoelt.

We raden aan om de punt van de stok voldoende ver of schuin voor je te plaatsen, zodat je er niet over struikelt tijdens het wandelen.

Het is belangrijk om rekening te houden met de hellingsgraad zodat je je techniek kunt aanpassen:

- Bij het klimmen, kun je het handvat iets lager vasthouden zodat je je stok niet constant hoeft te verstellen.
- Bij het afdalen, kun je de knop gebruiken en de polsband afdoen om het risico op vallen te verminderen. De stok is enkel ontwikkeld om ondersteuning te bieden, dus vermijd om er je volledige lichaamsgewicht op te laten rusten.

Hoe gebruik je de A200-wandelstokken?
Hoe verstel ik de stok?

De lengtes zijn vooraf ingesteld op het pushpin-systeem om een snelle en eenvoudige aanpassing mogelijk te maken.

Hiervoor duw je op de pen (pushpin), schuif je de schacht op de juiste lengte en wacht je tot de pen in het gat vastklikt. Zorg ervoor dat je nooit voorbij de rode stopstreep gaat.

Controleer voor je wandeling of de pushpin goed vastzit, zodat de stok niet losraakt.

Het verstellen van de A200-wandelstok
Hoe stel ik de polslus af?

De juiste positionering van je hand in de polslus is erg belangrijk om een betere grip en maximaal comfort te bieden. Of je polslus nu een klittenband of clipsysteem heeft, bekijk zeker ons advies.

Hoe verstel ik de polslus bij een A200-wandelstok?
Hoe kan ik het geluid dat mijn stokken maken op de weg verminderen?

Het geluid van herhaaldelijk contact met de grond kan vervelend zijn. Je hebt de mogelijkheid om rubberen beschermers op de punt van je stokken te plaatsen. Deze beschermers kunnen echter alleen helpen het geluid te verzachten en kunnen geluiden geproduceerd door andere delen van de stok niet volledig elimineren.

Waar aan mijn rugzak kan ik mijn wandelstokken hangen?

Rugzakken hebben veel plaatsen om je stokken op te bergen als je ze niet gebruikt tijdens het wandelen.

Voor deze A200-wandelstokken en voor stokken met meer dan 3 segmenten in het algemeen, kun je de bevestigingspunten op je rugzak, zoals elastieken, buitenzakken of compressieriemen gebruiken om ze veilig vast te maken. Doe dit doordacht, zodat ze niet in de weg zitten als je loopt.

Waar aan mijn rugzak kan ik mijn A200-wandelstokken hangen?
Wanneer moet ik tellers gebruiken?

Tellers zijn niet verplicht en je kunt prima zonder. Ze kunnen echter helpen voorkomen dat de punt van je stok vast komt te zitten in rotsen, waardoor je stok mogelijk breekt. Daarnaast kun je in de winter iets grotere tellers gebruiken zodat je niet wegzakt in de sneeuw of zelfs in het zand.

Onderhoud; opbergen en reinigen van mijn A200-wandelstok van Decathlon

Onderhoud van mijn a200-wandelstok

Af en toe moet je je wandelstokken onderhouden om hun levenscyclus te verlengen en ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven.

Een goed onderhouden stok is een schone stok! Denk eraan om hem zowel van buiten als van binnen goed schoon te maken. Op de pagina hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Wanneer je je stokken niet gebruikt, vouw je ze op en laat je het blokkeersysteem los zodat het zijn kracht behoudt.

A200-wandelstok:
onderdelen

Ik laat mijn wandelstok herstellen

Ik wil de punt van mijn wandelstok vervangen

Misschien heb je niet de juiste uitrusting of denk je dat je het niet zelf kunt herstellen? Geen probleem: onze ateliers doen het nodige. Klik op onderstaande link en maak een online afspraak met onze ateliers met vermelding van het volgende servicenummer: 8032079.

Ik recycleer mijn a200-wandelstok

Zie je echt geen andere mogelijkheid dan je wandelstokken weg te gooien? Gooi ze niet bij het afval, maar ga naar een recyclagepark zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt. De stok, die voornamelijk uit aluminium bestaat, gaat bij het metaal, terwijl de tellers bij het plastic gaan.

nettoyer-sa-popote-au-sable

Hoe je kookpan goed schoonmaken en onderhouden?

Of je nu kiest voor een eenvoudig exemplaar in aluminium, eentje met een antikleeflaag, of een exemplaar van geanodiseerd aluminium, je hebt steeds een kookpan nodig als je kampeert. Je draagt er dus best zorg voor, zodat je er lang van kunt genieten tijdens al je onvergetelijke avonturen in de bergen. Wij hebben dan ook enkele handige tips en trucjes voor je.