Onderhoud en herstelling van een MT 500-slaapzak

Ref: 8576293, 8576591, 8575966, 8556632, 8556634

ONDERHOUD EN HERSTELLING VAN EEN MT 500-SLAAPZAK

Heb je een van de MT 500-slaapzakken en heb je een vraag over het onderhoud of de herstelling ervan?

We geven je alle nodige informatie zodat je heel lang van je product kan genieten.

Eerste gebruik

Forclaz MT500-slaapzak

Hoe onderhoud je je mt 500-slaapzak?

Je slaapzak reinigen

Dit zijn de stappen die je moet volgen om je slaapzak goed schoon te maken:
- Stop je slaapzak in de trommel van de wasmachine.

- Doe er twee of drie tennisballen bij (gebruik nieuwe ballen of ballen die je vooraf met bleekmiddel hebt schoongemaakt). Deze ballen helpen om de slaapzak op te kloppen en het wasresultaat te verbeteren, zonder de slaapzak te beschadigen.

- Start een programma van 30°C zonder centrifugeren.

- Laat de slaapzak drogen aan de lucht.

Je slaapzak opbergen 

Dit advies geldt voor elk type slaapzak: het is het beste om hem niet samengedrukt op te bergen in de meegeleverde zak.
Door de slaapzak samengedrukt te bewaren in de opbergtas kan de vulling beschadigd raken, waardoor de vulkracht verloren gaat. Hoewel gewatteerde slaapzakken minder delicaat zijn, reageert een wattering, net als dons, niet goed op langdurig samendrukken.

Er zijn twee mogelijke oplossingen:
- ofwel gebruik je een opbergzak die groter is dan de compressiezak, om de vulkracht van je slaapzak te behouden,
- ofwel hang je je slaapzak als een broek over een kleerhanger.

De waterafstotende eigenschappen van je slaapzak herstellen

Na verloop van tijd kan de coating die je slaapzak waterafstotend maakt, minder effectief worden. Het is echter heel goed mogelijk om de waterafstotendheid te reactiveren met behulp van een waterafstotende spray.

Een scheurtje of gat in je slaapzak herstellen

Het kan gebeuren dat er een scheurtje in je slaapzak zit. Het is belangrijk om scheuren snel te herstellen met een patch, zodat de thermische isolatie van je slaapzak behouden blijft.

Kiezen voor herstellen is een collectieve daad om onze impact te verminderen door de levensduur van onze producten te verlengen.
Het atelier van je Decathlon-winkel kan een scheur in je slaapzak herstellen. Kijk onderaan welke diensten je dichtstbijzijnde winkel aanbiedt.
Let wel: niet alle winkels zijn uitgerust om de herstelling lokaal uit te voeren. In dat geval wordt je product naar een regionaal atelier gestuurd. Het zal dan wel langere tijd duren voordat je het kunt recupereren.

> Om de patch aan te brengen, passen onze ateliers een procedé van heatsealing toe.Het resultaat is een kwalitatieve herstelling die de levensduur van je slaapzak verlengt en ook de garantie behoudt. Als je echter beslist om je slaapzak zelf te repareren, vervalt de productgarantie.

Patching - Decathlon-atelier

Zelf een scheurtje of gaatje in je slaapzak herstellen

Tijdens een trekking kan het gebeuren dat er een scheurtje in je slaapzak komt. Het goede nieuws is dat dit hersteld kan worden! Je kunt het scheurtje inderdaad herstellen of patchen zodat het niet groter wordt en je slaapzak synthetische vezels of donsveren verliest.

- Wil je dat de reparatie onopvallend en zelfs mooi is?
Als de stof niet te dun is en je weet hoe je moet naaien, neem dan de tijd om het gat dicht te naaien met wat draad in een kleur die past bij die van de buitenstof van de slaapzak.
Let er bij het naaien op dat je niet door de andere kant van de slaapzak gaat. Dit zou een koudebrug creëren en de isolatie van je slaapzak verminderen.

- Heb je weinig tijd en ben je niet zo handig met naald en draad?
Dan is de zelfklevende herstelpatch je redding: knip een rechthoek met ronde hoeken die een of twee centimeter groter is dan de grootte van het gat; kleef deze op de schone, plat gelegde stof en klaar - je kunt weer op pad!