Zorg dragen voor en herstellen van een bergwandelstok met schokdemping

Ref: 8379457

BERGWANDELSTOK MET SCHOKDEMPING

2020

We geloven dat je een product niet hoeft weg te gooien als het is beschadigd. Daarom biedt Decathlon oplossingen om je te helpen je product correct te gebruiken, te onderhouden en te herstellen, wat de levensduur ervan verlengt.

Deze wandelstok met schokdemping werd ontwikkeld om compact en slijtvast te zijn. Als je echter een vraag hebt of een probleem tegenkomt, zijn we er om je te helpen.

Eerste gebruik van een wandelstok met schokdemping

Waarom wandelstokken gebruiken?

Stokken zijn erg populair bij wandelaars omdat ze veel voordelen bieden. Ze hebben hoofdzakelijk drie verschillende functies:
- Veiligheid door het risico op vallen te verminderen en het evenwicht te verbeteren
- Betere prestaties voor zij die sneller of langer willen stappen
- Gezondheid door de houding te verbeteren en de belasting van de rug en de gewrichten te verlichten

Waarom wandelstokken met schokdemping gebruiken?
Hoe gebruik je wandelstokken?

Als je stilstaat moet je onderarm waarmee je de wandelstok vasthoudt een rechte hoek vormen met je lichaam.

Iedereen kan zijn of haar favoriete manier van stappen met wandelstokken kiezen. Of je nu liever met één of twee stokken wandelt, de stokken en je benen afwisselt of ze tegelijkertijd gebruikt, voel je vrij om je techniek aan te passen zodat deze zo natuurlijk mogelijk aanvoelt.

We raden aan om de punt van de stok voldoende ver of schuin voor je te plaatsen, zodat je er niet over struikelt tijdens het wandelen.

Het is belangrijk om rekening te houden met de hellingsgraad zodat je je techniek kunt aanpassen:

Bij het klimmen kun je het handvat iets lager vasthouden zodat je je stok niet constant hoeft te verstellen.
Bij het afdalen kun je de knop gebruiken en de polsband afdoen om het risico op vallen te verminderen. De stok is enkel ontwikkeld om ondersteuning te bieden, dus vermijd om er je volledige lichaamsgewicht op te laten rusten.

Hoe gebruik je wandelstokken met schokdemping?
Hoe verstel ik een wandelstok?

Het verstelsysteem is eenvoudig: je hoeft alleen het betreffende segment los te schroeven en op de juiste lengte te schuiven en vervolgens met de klok mee vast te draaien. Zorg ervoor dat je niet verder gaat dan de rode stopstreep.

Hoe activeer ik de schokdemping?

Het bijzondere aan deze wandelstok is dat hij is uitgerust met een veermechanisme dat de impact kan opvangen als je stok de grond raakt. Als je echter wilt dat je wandelstok stijver is, kun je dit systeem deactiveren.

We geven een stapsgewijze handleiding voor het activeren of deactiveren van de schokdemping.

Hoe stel ik de polslus af?

De juiste positionering van je hand in de polslus is erg belangrijk om maximaal comfort en een optimale grip te garanderen. Dus, of je polslus nu een klittenband of clipsysteem heeft, bekijk zeker onze tips.

de polslus afstellen van een wandelstok met schokdemping
Hoe kan ik het geluid dat mijn stokken maken op de weg verminderen?

Het geluid van herhaaldelijk contact met de grond kan vervelend zijn. Je hebt de mogelijkheid om rubberen beschermers op de punt van je stokken te plaatsen. Deze beschermers kunnen echter alleen helpen het geluid te verminderen en kunnen geluiden geproduceerd door andere delen van de stok niet volledig elimineren.

Waar aan mijn rugzak kan ik mijn wandelstokken hangen?

Er zijn rugzakken met speciale secties om je stokken op te bergen als je ze niet gebruikt bij het wandelen.

Voor wandelstokken met schokdemping en stokken met minder dan 3 segmenten, kun je bevestigingspunten van je rugzak zoals elastieken, buitenzakken of compressieriemen gebruiken om ze veilig vast te maken. Doe dit doordacht, zodat ze niet in de weg zitten als je loopt.

Waar aan mijn rugzak kan ik mijn stokken met schokdemping hangen?
Wanneer moet ik tellers gebruiken?

Tellers zijn niet verplicht en je kunt prima zonder. Ze kunnen echter helpen voorkomen dat de punt van je stok vast komt te zitten in rotsen, waardoor je stok mogelijk breekt. Daarnaast kun je in de winter iets grotere tellers gebruiken zodat je niet wegzakt in de sneeuw of zelfs in het zand.

Ik draag zorg voor mijn wandelstokken met schokdemping

Af en toe moet je je wandelstokken onderhouden om hun levensduur te verlengen en ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven.

Een goed verzorgde stok is een schone stok! Denk eraan om hem zowel van buiten als van binnen goed schoon te maken. Op de volgende pagina laten we je precies zien wat je moet doen.

Wanneer je je stokken niet gebruikt, vouw je ze op en laat je de vergrendelaars losgedraaid zodat ze hun kracht behouden.

Wandelstok met schokdemping:
onderdelen

Ik laat mijn wandelstok met schokdemping herstellen

Ik wil de punt van mijn wandelstok vervangen

Misschien heb je niet de juiste uitrusting of heb je geen zin om hem zelf te herstellen? Geen probleem: onze ateliers doen het nodige. Klik op onderstaande link en boek een online afspraak met vermelding van het volgende servicenummer: 8032079.

Ik recycleer mijn wandelstok met schokdemping

Is je enige optie echt om je wandelstokken weg te gooien? Maak er een gewoonte van om ze te recycleren in plaats van ze weg te gooien en ga naar een recyclagepark zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt. De stok, die voornamelijk uit aluminium bestaat, gaat bij het metaal, terwijl de tellers bij het plastic gaan.