Je daktent zelf repareren
Hieronder vind je alle onderdelen en accessoires voor je tent zodat je diverse reparaties zelf kan doen. Klik hier voor het schema met reserve onderdelen.
REF: 8642422
2023
De daktent is een geweldige innovatie: je installeert ze gewoon op het dak van je auto zodat je overal en altijd kan kamperen. Heb je een vraag of een probleem met je tent of heeft ze schade opgelopen? We zijn er om je te helpen!
Decathlon geeft de garantie dat al zijn tenten repareerbaar zijn en na reparatie weer in perfecte staat zijn! Op deze pagina begeleiden we je stap voor stap bij het uitvoeren van diverse reparaties aan je tent.
Hieronder vind je alle onderdelen en accessoires voor je tent zodat je diverse reparaties zelf kan doen. Klik hier voor het schema met reserve onderdelen.
Afdekzeil
Buitentent
Binnentent
Bevestigingskit
Uitneembare schoenenzak
Download zo snel mogelijk de Decathlon Camp-app en ontdek alle instructiefilmpjes over hoe je je tent moet opzetten en afbreken.
Controleer of de tent mooi in het midden van je auto staat, zowel aan de zijkanten als voor en achter.
Test ook of je de koffer van je auto nog veilig kan openen voordat je de tent vastschroeft.
Volg goed de instructies zodat je zeker bent dat de tent correct is bevestigd en vergeet de onderlegringen niet.
De plaat waarmee de tent op de dakdragers is bevestigd moet lichtjes vervormd zijn door de spanning.
Afmetingen afdekzeil: 146 x 123 x 35 cm
Binnenafmetingen tent: (B) 140 x (L) 240 x (H) 106 cm
De matras meet 140 x 235 x 5 cm en heeft een densiteit van 26 kg/m3
De daktent zelf weegt 45 kg, de ladder weegt nog eens 7 kg.
De ladder kan een gewicht dragen tot max. 130 kg.
De tent is bedoeld voor 2 personen en voor een maximumgewicht van 200 kg.
Ze is ook geschikt voor 2 volwassenen en een baby.
We raden aan niet harder te rijden dan 130 km/u.
Diverse regenbuien in de loop van de dag, warme lucht die in de tent blijft hangen terwijl het buiten afkoelt, de warmte van je eigen lichaam ... allemaal dingen die ertoe kunnen leiden dat er zich condens vormt in je tent. Een paar tips om dat verschijnsel te vermijden:
- Zet de ventilatieopeningen van je tent zoveel mogelijk open, zelfs als het regent
- Span je tent goed strak op wanneer je ze opzet, om te vermijden dat het water zich verzamelt op plaatsen waar het doek doorhangt
- Zet je tent niet te dicht bij water op, maar kies een beschutte plek waar temperatuur en vochtigheid gereguleerd worden.
Zie je toch condensdruppels, dan kan je die zachtjes wegvegen met een doek. Ventileer je tent zoveel mogelijk. Open de deur en zet de tent op een droge plaats, zodat ze kan drogen.
Je kan je daktent ook uitrusten met een onderlaag om een extra luchtstroom te creëren.
Dat is een tent die koeler en donkerder is zodat je beter slaapt! Fresh & Black is een technologie waar Decathlon het patent op heeft en die bestaat uit specifieke materialen die zonnestraling weerkaatsen en isoleren. Zo blijft het koeler in de tent. Vergeet niet 's avonds je tent te ventileren om optimaal van die technologie te profiteren!
Schoonmaken
Maak je tent schoon met zuiver water of eventueel een sopje indien nodig, maar gebruik nooit schoonmaakproducten. Spoel je tent goed na als je klaar bent.
Drogen
Het is belangrijk dat je je tent na het reinigen goed laat drogen om schimmelvorming te vermijden.
Als je er thuis de ruimte voor hebt, zet je je tent op en open je alle deuren zodat ze sneller kan drogen.
Vergeet niet ook het afdekzeil te laten drogen.
Opbergen
Berg je tent op een droge plek op, bij kamertemperatuur. Vergeet de deur niet te sluiten zodat je de tent de volgende keer gemakkelijker kan opzetten.
Opnieuw waterdicht maken
Verschillende factoren kunnen de waterdichtheid van je tent aantasten, zoals langdurige blootstelling aan de zon, schuren van de afdekhoes of zelfs gewoon natuurlijke slijtage.
Daarom raden we aan om het tentdoek minstens eens per jaar in te spuiten met een waterdichtmakende spray.
5 Jaar garantie
Waterdicht maken
Waterkolom (Schmerber):
Buitentent > 2000 mm.
Windbestendigheid
Bestand tegen wind tot 60 km/u
(getest in een windtunnel)
REPARATIEVIDEO'S:
in de volgende video's vind je alle uitleg die je nodig hebt om de verschillende reparaties uit te voeren.
ER ZIT EEN SCHEUR IN MIJN BUITENTENT OF BINNENTENT
Je hoeft alleen maar een patch of plakker aan te brengen om het gat te dichten. We raden je aan de plakker aan de binnenkant van je buiten- of binnentent aan te brengen voor een betere hechting.
Reparatieplakkers
Rol reparatietape
Je kan uiteraard op een camping gaan staan, maar je kan ook in het wild kamperen, op plaatsen waar dat niet verboden is. Via apps zoals HomeCamper kan je heel voordelig kamperen bij particulieren in de tuin.
Als je tot slot echt in de "vrije natuur" wil kamperen, moet je altijd nagaan of je niet op een privéterrein of in een natuurreservaat staat, en of je niemand stoort. "
Allereerst moet je nagaan of je op die plek wel mag kamperen, of je niemand stoort en of je geen gevaar vormt voor anderen.
Maak nooit vuur op de grond, het risico is te groot. Gebruik liever een kooktoestelletje op gas dat je op een tafel plaatst.
Gebruik geen gewone douche- of afwasproducten, die vervuilen de natuur.
Neem tot slot al je afval mee als je weer vertrekt (en raap zelfs het afval van anderen op als je het echt helemaal goed wil doen!)