Tente de Trekking MT900 : notices, montage, réparation

REF: 8492462, 8556121, 8556122, 8556125, 8556123

Trekkingtenten MT900

2020

Heb je een trekkingtent gekocht en zit je met een vraag of probleem? Geen zorgen, we zijn er om je te helpen.

Deze informatie is van toepassing op al onze tenten MT900, ongeacht de capaciteit.

Onderhoud van je trekkingtent 

onderhoud van een trekkingtent 100/500/900

De tent op de juiste manier gebruiken

Zet je tent op met de voordeur dicht om te vermijden dat het tentdoek te veel uitrekt wanneer je de stokken rechtzet Span de scheerlijnen niet te hard aan, als er te veel spanning op het tentdoek staat zou het beschadigd kunnen raken. Stel je tent tot slot niet overmatig bloot aan zon want uv-straling kan voortijdige slijtage veroorzaken.

Schoonmaken

Maak je tent schoon met zuiver water of eventueel een sopje indien nodig, maar gebruik nooit schoonmaakproducten. Spoel je tent goed na als je klaar bent.

Drogen

Het is belangrijk dat je je tent na het reinigen goed laat drogen om schimmelvorming te vermijden. Als je er thuis de ruimte voor hebt, zet je je tent op en open je alle deuren zodat ze sneller kan drogen. Heb je niet veel plek, dan haal je de tent zoveel mogelijk uit elkaar en laat je alle onderdelen goed opengelegd drogen.
Vergeet niet om ook de tentzak goed te laten drogen.

Opbergen

Berg je tent op een droge plek op, bij kamertemperatuur. Vergeet de deur niet te sluiten zodat je de tent de volgende keer gemakkelijker kan opzetten.

Opnieuw waterdicht maken

Verschillende factoren kunnen de waterdichtheid van je tent aantasten, zoals langdurige blootstelling aan de zon, schuren tegen de buitentent of zelfs gewoon natuurlijke slijtage.
Daarom raden we aan om het tentdoek minstens eens per jaar in te spuiten met een waterdichtmakende spray.

Je tent zelf repareren

Kies het model van je tent en vind alle compatibele onderdelen zodat je de reparaties zelf kunt uitvoeren. Om de stokken te repareren, is er een schema dat je kunt gebruiken om het defecte onderdeel te vinden en de juiste lengte te achterhalen.

MT900 1p

Bekijk de technische tekening van je tent hier zodat je kan zien welke onderdelen je precies nodig hebt.

Tente MT900 1P - notices, montage, réparation
MT900 2p

Bekijk de technische tekening van je tent hier zodat je kan zien welke onderdelen je precies nodig hebt.

Tente MT900 2P - notices, montage, réparation
MT900 3p

Bekijk de technische tekening van je tent hier zodat je kan zien welke onderdelen je precies nodig hebt.

Tente MT900 3P - notices, montage, réparation

Ik laat mijn tent in de werkplaats repareren

Profiteer van de expertise van onze medewerkers en maak online een afspraak om gebruik te maken van een van de volgende werkplaatsdiensten.

Voor het eerst op avontuur: ons advies

Wat moet je controleren voor vertrek?

Om onaangename verrassingen te voorkomen bij het opzetten van je tent, is het een goed idee om thuis alvast een paar zaken te controleren zodat je met een gerust hart kan vertrekken.

- Haal je tent uit de tentzak om ze te laten luchten en onaangename geurtjes te verminderen, en reinig ze indien nodig (zie ons onderhoudsadvies hieronder).
- Controleer de staat van je uitrusting: ga na of geen van de tentstokken gebroken is, of de scheerlijnen niet kapot zijn, of er geen tentharingen ontbreken enz.
- Controleer het tentdoek en grondzeil op gaten
- Ga na of alle ritssluitingen nog goed werken

Wat is de beste plek om je tent op te zetten?

Voordat je je tent opzet, is het van groot belang een geschikte plek te kiezen. Daarom hebben we enkele tips op een rijtje gezet om je te helpen de perfecte plek te vinden:

- Zoek een vlak en relatief vrij stuk grond (geen steentjes, takken ...) zodat je goed slaapt en beschadiging van je tent voorkomt
- Zet je tent niet te dicht bij water op, om een aantal redenen: vochtigheid, insecten, het waterpeil dat kan stijgen enz.
- Beperk de blootstelling aan de wind zodat je tent niet plots kan wegwaaien en kies een relatief beschutte plek, bijvoorbeeld dicht bij struiken.
- Zorg ervoor dat de deur van je tent niet in de windrichting staat
- Kies bij koud weer een plek die ochtendzon krijgt om te voorkomen dat je het te koud krijgt.

Hoe je tent opzetten?

Het is belangrijk dat je eerst de onderkant goed legt. Leg de bodem goed open op de grond zodat je een glad oppervlak krijgt en de tent zijn correcte vorm kan aannemen. Steek bovendien de tentstokken volledig in elkaar voordat je ze in de tunnels schuift, dan gaat het opzetten een stuk sneller en efficiënter.

Span de scheerlijnen niet te hard aan, zorg dat ze wat speling hebben zodat je tent beter bestand is tegen plotse windvlagen.

De haringen steek je in een hoek van 45° in de grond, weg van de tent.

Hoe weerbestendig is mijn tent?

Al onze tenten worden in het laboratorium getest op waterdichtheid: daar worden ze 3 uur lang blootgesteld aan 200 l water per uur en per vierkante meter. Daarna testen onze experts ze ook nog eens in echte omstandigheden in de praktijk.

Om de windbestendigheid van onze tenten na te gaan, testen we ze in een windtunnel, op een draaiplatform.

Raadpleeg de productfiches op de Decathlon-website om de specifieke kenmerken van je tentmodel te bekijken.

Wat is de fresh & black-technologie?

Dat is een tent die koeler en donkerder is zodat je beter slaapt! Fresh & Black is een technologie waar Decathlon het patent op heeft en die bestaat uit specifieke materialen die zonnestraling weerkaatsen en isoleren. Zo blijft het koeler in de tent. Vergeet niet 's avonds je tent te ventileren om optimaal van die technologie te profiteren!

Hoe voorkom je condensvorming?

Diverse regenbuien in de loop van de dag, warme lucht die in de tent blijft hangen terwijl het buiten afkoelt, de warmte van je eigen lichaam ... allemaal dingen die ertoe kunnen leiden dat er zich condens vormt in je tent. Een paar tips om dat verschijnsel te vermijden:

- Zet de ventilatieopeningen van je tent zoveel mogelijk open, zelfs als het regent
- Span je tent goed strak op wanneer je ze opzet, om te vermijden dat het water zich verzamelt op plaatsen waar het doek doorhangt
- Zet je tent niet te dicht bij water op, maar kies een beschutte plek waar temperatuur en vochtigheid gereguleerd worden.

Zie je toch condensdruppels, dan kan je die zachtjes wegvegen met een doek. Ventileer je tent zoveel mogelijk. Open de deur en zet de tent op een droge plaats zodat ze kan drogen.

Onderhoud en reparatie van een trekkingtent MT100, MT500 of MT900

Tweedekans trekking tent

Bij Decathlon is het onze missie om sport toegankelijk te maken op een duurzame manier. Een van de manieren waarop we dit doen is door goede producten die niet meer als nieuw verkocht kunnen worden aan te bieden met korting. Bijvoorbeeld omdat de verpakking mist of omdat het product beschadigd is geraakt tijdens het gebruik. Op deze pagina vind je al onze Tweede Kans producten: altijd met minimaal 30 dagen retourtermijn en 1 jaar garantie!

Onderhoud en reparatie van een trekkingtent MT100, MT500 of MT900