onderhoud en reparatie Eenvoudige, nauwkeurige afstelling van de stok MH500 voor bergwandelen

REF: 8492574, 8492573, 8640550, 8640551

EENVOUDIGE, NAUWKEURIGE AFSTELLING VAN DE STOKKEN MH500 & MT500 VOOR BERGWANDELEN

2020

We zijn ervan overtuigd dat de levenscyclus van een product niet eindigt zodra het schade heeft opgelopen. Daarom biedt Decathlon oplossingen om je product correct te gebruiken, te onderhouden en te repareren zodat je de levensduur ervan verlengt.

De wandelstok MH500 is licht, makkelijk te gebruiken en gemaakt om lang mee te gaan. Zit je toch met een vraag of probleem? Dan is deze pagina voor jou bedoeld.

Je wandelstok mh500 op de juiste manier gebruiken

Waarom wandelstokken gebruiken?

Wandelstokken zijn erg populair bij wandelaars omdat ze heel wat voordelen bieden. Met stokken lopen bewijst zijn nut op drie manieren:
- Het is veiliger doordat stokken vermijden dat je valt en je balans verbeteren
- Je presteert beter doordat je sneller kan lopen en langer kan doorgaan
- Je loopt gezonder doordat je houding beter is en je rug en gewrichten ontlast worden

Waarom MH500 wandelstokken gebruiken?
Hoe wandelstokken gebruiken?

Als je stil staat met je bovenarm strak langs het lichaam moet de onderarm van de arm waarmee je de stok vasthoudt een rechte hoek vormen met de bovenarm.

Je kiest zelf hoe je de wandelstokken gebruikt tijdens het lopen. Alternerend of gelijktijdig met je voeten, met één of twee stokken, je bent vrij om te kiezen wat voor jou het meest natuurlijk aanvoelt.

We raden aan om de punten van je stokken zo voor je uit of naast je te plaatsen dat je tijdens het lopen niet over je stokken kan struikelen.

Het is belangrijk dat je rekening houdt met de hellingsgraad en het gebruik van je stokken hieraan aanpast:

- Gaat het bergop dan houd je de stok iets lager vast bij de greep zodat je de stokken niet de hele tijd hoeft te verstellen.
- In afdalingen kan je de knop gebruiken en de strap afhalen om te voorkomen dat je valt. De stok dient alleen ter ondersteuning, ga er dus niet met je hele lichaamsgewicht op leunen.

Hoe MH500 wandelstokken gebruiken?
Hoe verstel je de wandelstok mh500?

Blokkeersystemen aan de buitenkant komen het vaakst voor en laten toe om je stok heel eenvoudig en nauwkeurig op de gewenste lengte in te stellen.

Je opent gewoon het hendeltje van het blokkeersysteem en trekt aan het onderste deel van de stok tot de push-pin in het gaatje klikt, daarna schuif je het bovenste deel op de gewenste lengte en sluit je het hendeltje weer. Let op dat je niet over de rode stoplijn gaat.

Als je voelt dat er wat speling op je wandelstok zit en de delen in elkaar lijken te schuiven, draai je het blokkeersysteem wat meer aan met de verstelknop.

Hoe verstel je de strap van je wandelstok?

Het is belangrijk dat de strap op de juiste manier om je hand ligt omdat je zo een betere grip hebt en het comfort optimaal is. Lees hier ons advies voor straps met klittenband of met clip.

Hoe verstel je de strap van je MH500 wandelstok?
Hoe kan je ervoor zorgen dat je wandelstokken minder lawaai maken?

Omdat het tikkende geluid van je stokken op de grond soms vervelend kan zijn, kan je rubberen punten op de uiteinden plaatsen. Die dempen echter alleen het geluid op de grond maar maken de andere delen van je stok niet geluidloos.

Hoe maak je de wandelstokken vast op je rugzak?

Wandelrugzakken bieden heel wat mogelijkheden om je stokken te bevestigen wanneer je ze niet gebruikt tijdens het lopen.

Voor deze wandelstok MH500 en algemeen voor alle stokken met minder dan 3 delen gebruik je de bevestigingspunten op je rugzak, zoals elastieken, zakken aan de buitenkant of compressieriemen om ze stevig vast te maken. Let erop dat de stokken je niet kunnen hinderen tijdens het lopen.

Hoe maak je de wandelstokken MH500 vast op je rugzak?
Wanneer heb je tellers nodig?

Tellers zijn geen must en je kan ook zonder. Maar ze zijn wel heel nuttig om te voorkomen dat de punt van je stok klem komt te zitten tussen stenen en mogelijk je stok zelfs breekt. De iets grotere wintertellers voorkomen bovendien dat je wegzakt in sneeuw, of zelfs in zand.

Onderhoud, opbergen en reinigen van een MH500 wandelstok van Decathlon

Zorg dragen voor je mh500 wandelstok

Je moet van tijd tot tijd wat aandacht besteden aan je wandelstokken zodat ze lang meegaan en doeltreffend blijven.

Een goed onderhouden stok is een schone stok! Maak zowel de buiten- als binnenkant goed schoon. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Als je de stokken niet gebruikt, vouw je ze op en zet je de blokkeersysteem open zodat ze hun klemkracht behouden.

Mh500 wandelstok:
onderdelen

Je wandelstok mh500 laten repareren

Heb je het juiste gereedschap niet of zie je het niet zitten om reparaties zelf te doen? Geen probleem: ons atelier doet het met plezier voor jou!

Recyclage van je wandelstok mh500

Zijn je wandelstokken stuk en écht niet meer te repareren? Gooi ze niet weg met het huisvuil maar breng ze naar een milieupark voor recyclage. De stok is voornamelijk van aluminium en mag bij het metaalafval, de tellers horen bij het plastic.