ONrhythm 410 Progress

REF: 8246479, 8349302

ONRHYTHM 410 PROGRESS

2016

-

Eerste ingebruikneming

Kan ik de hartslagmeter met een pacemaker?

Wij raden mensen met een pacemaker af om een hartslagmeter te gebruiken. De radiotransmissie kan het signaal verstoren.

Hoe visualiseer ik mijn sessies
Hoe gebruik ik de intervalmodus
Hoe stel ik mijn persoonlijke instellingen in

Nauwkeurigheid

Hoe wordt mijn hartslag gemeten?

Je hartslag wordt gemeten met behulp van een band rond de borst. Deze band bestaat uit twee electroden en een zender.
Elke hartslag genereert een zeer zwak elektronisch veld. De elektroden vangen dit op en verzenden het signaal via de zender in de band naar je horloge.

Wat is mijn maximale hartslag?

Om zo goed mogelijk de hartslag te bepalen waarop je moet trainen, moet je eerst je maximale hartslag weten.
Je maximale hartslag (HRmax) is het maximale ritme waarop een menselijk hart idealiter mag kloppen. Deze waarde is afhankelijk van je leeftijd, en kan geschat worden op basis van de volgende formule: HRmax = 220 - leeftijd.
Om te weten wat je persoonlijke maximale hartslag precies is, raden we je aan om een maximale hartslagtest te laten uitvoeren door een arts.

Als de waarde van je HRmax is bepaald, kun je de werkzone bepalen. Deze zone is afhankelijk van je doelstelling.

WARMING-UP / COOLING-DOWN.
50 tot 60% van je HRM.
De blauwe zone komt overeen met een gemiddelde inspanning. Ideaal aan het begin van een sessie om rustig op te warmen en aan het einde van de sessie voor een actieve cooling-down om de afvoer van de afvalstoffen die je spieren tijdens het sporten aanmaken te stimuleren.

BASISUITHOUDINGSVERMOGEN
60 tot 70% Active.
Het basisuithoudingsvermogen is essentieel voor alle sporters, maar in het bijzonder belangrijk voor je gezondheid en om de prestaties tijdens langdurige sessies te verbeteren. Train meer dan 45 minuten in deze zone om je hart in alle rust te trainen, om de doorbloeding van je spieren te verbeteren en om je spieren te doen putten uit je vetreserves.

UITHOUDINGSVERMOGEN ACTIEF
70 tot 80% van je HRM.
In deze zone sport je net onder je anaerobe drempel: de inspanning is intens, maar je lichaam kan genoeg zuurstof aanmaken om deze inspanning lang vol te houden. Een actieve uithoudingsvermogentraining leert je spieren om tijdens het sporten de suikers uit de spiervezels beter te gebruiken en om suikers tijdens rust beter op te slaan. Dit type training moet minder vaak gedaan worden dan de training voor het basisuithoudingsvermogen.

KRACHTTRAINING LICHT
80 tot 90% van je HRM.
Je lichaam kan niet voldoende zuurstof aanmaken om tegemoet te komen aan de noden van je spieren: dit is de anaerobe drempel. Met korte en herhaalde inspanningen in deze zone (intervaltraining) kun je je prestaties en uithoudingsvermogen verbeteren. Bij het naderen van de drempel zullen je spieren zuiniger worden en je hartslag regelmatiger.

KRACHTTRAINING ZWAAR
> 90% van je HRM.
In deze zone sport je zeer intens. Je mag hier alleen in zeer korte intervallen in trainen. De training zal de anaerobe drempel verhogen en dus je prestaties en uithoudingsvermogen verbeteren. De rode zone is alleen voor sporters die hun lichaam goed kennen en op zoek zijn naar optimale prestaties.

Kan mijn signaal worden verstoord door andere hartslagmeters?

Je hartslagmeter van Geonaute heeft een gecodeerd signaal. Dit wil zeggen dat de communicatie tussen je horloge en je hartslagband uniek is en niet kan worden verstoord door een andere hartslagmeter. Maar het is wel belangrijk om tijdens het zoeken naar signaal uit de buurt te blijven van andere gebruikers van een hartslagmeter. Als de koppeling eenmaal is gelukt, kun je de ONrhythm in de buurt van andere gebruikers gebruiken.

Hoe kan ik de ontvangst van mijn hartslag verbeteren?

Als het lang duurt voordat je horloge de band heeft gevonden of als de waarden niet lijken te kloppen, doe je het volgende:
1 - Controleer of je borstband goed is aangebracht. Controleer ook of hij niet binnenstebuiten zit.
2 - Controleer of de sensoren van je borstband vochtig genoeg zijn.
3 - Het hartslagsignaal kan worden gewijzigd door elektromagnetische storingen (hoogspanningskabels, spoorbanen, computers etc.).
Blijf tijdens het gebruik van de hartslagmeter uit de buurt van deze storingen.
4 - Controleer of de batterij nog voldoende is opgeladen.

Een andere vraag?

Wat is een hartslagmeter?

Een hartslagmeter is een elektronisch apparaat dat de hartslag op een bepaald moment meet met behulp van een band rond de borst. Het signaal wordt draadloos naar het horloge gestuurd en de waarde van je hartslag verschijnt in BPM (Beats Per Minute).

Waartoe dient een hartslagmeter?

Je hartslag is één van de beste indicators om je huidige conditie te bepalen.
Als je je hartslag in de gaten houdt tijdens het sporten, weet je meteen welke impact de activiteit heeft op je lichaam.
Zo kun je je inspanning beter controleren en gemakkelijker je doel behalen.

Waarom is mijn hartslag laag tijdens het sporten?

Controleer of je hartslag wordt weergegeven in BPM en niet percentage van je maximale hartslag. Het percentage zal veel lager liggen dan je BPM.

Hoe kan ik de stopwatch gebruiken zonder de hartslagmeter?

Je hebt vanuit de modus "CARDIO" toegang tot de stopwatch. Je hoeft maar te wachten tot het horloge je hartslagband heeft gevonden, en dan kun je de stopwatch gebruiken.

Wilt u contact met ons opnemen? een contactformulier openen

  • ONrhythm 410 Progress

Handleidingen

  • notice-pictogramme

    Heeft u de producthandleiding nodig? Klik op downloaden.