ONwalk 500

REF: 8331549, 8331546

ONWALK 500

2014

Eerste ingebruikneming

Hoe stel ik mijn paslengte in?

Je kunt in de stappenstellers van Geonaute op 2 manieren je paslengte instellen: automatisch (AUTO) of manueel (MANU). Deze instelling doe je in het menu "Set" van je stappenteller.

AUTO: Afhankelijk van je lengte berekent de stappenteller automatisch je paslengte aan de hand van een gepatenteerd Oxylane-algoritme.
MANU: om de paslengte zo realistisch mogelijk in te stellen, kun je ze ook handmatig invoeren.

Om je paslengte te kennen: wandel 10 meter en tel het aantal passen. Gebruik dan de volgende formule: 10 meter / aantal passen = paslengte

Hoe zet ik mijn stappenteller uit?

Het is niet nodig om je stappenteller uit te schakelen. Hij gaat immers automatisch in slaapstand als hij 30 seconden niet actief is. Als je weer gaat wandelen of op een van de knoppen drukt, schakelt hij automatisch weer in.

Hoe draag ik mijn stappenteller op de juiste manier?

Je stappenteller is voorzien van een 3D-accelerometer die je op verschillende manieren kunt dragen: in je broekzak, rond je broeksriem of in je handtas.

Hoe moet ik mijn stappenteller resetten?

Je kan je stappenteller resetten door anderhalve seconde op de centrale knop te duwen

Nauwkeurigheid

De waarden op mijn stappenteller lijken fout of onnauwkeurig, hoe komt dat?

Als je stappenteller onnauwkeurige waarden weergeeft, dan kan dat verschillende oorzaken hebben:
- een foutief ingestelde paslengte. Staat je stappenteller in modus "AUTO", dan raden we aan om het eens in manuele modus ("MANU") te proberen.
- je gebruikt je stappenteller voor een andere discipline dan wandelen of powerwalken (bv.: hardlopen, trektochten enz.)

Kan ik mijn stappenteller gebruiken voor hardlopen of trekking?

De stappenteller is ontworpen voor wandelen en powerwalken. De algoritmes die worden gebruikt om bijvoorbeeld te bepalen hoeveel calorieën je hebt verbrand of welke afstand je hebt afgelegd, zijn niet voorzien voor hardlopen of wandelingen op hellingen. De waarden zullen dan niet correct zijn.

Hoe precies is mijn stappenteller?

De precisie van de Geonaute-stappentellers ligt boven de 95 % voor het aantal stappen en boven de 90 % voor de gemeten afstand (met de stappenteller in de broekzak).
Opgelet: Omdat de afstandsmeting op basis van de paslengte gebeurt, is het belangrijk dat je die laatste correct instelt. Anders zal de afstand niet precies gemeten worden.

Een andere vraag?

Hoe pas ik de eenheden van mijn stappenteller aan (afstand in meter of mijl)?

Om de eenheden van je stappenteller te wijzigen, ga je gewoon in het instelmenu via "Set". Vervolgens kies je om je gewicht of je lengte in te stellen. Je zal nu eerst de eenheid van de gekozen waarde moeten instellen. Eens die eenheid is ingesteld, geldt ze als de standaardeenheid voor alle waarden van je stappenteller (gewicht, afstand, lengte). Kies je er bijvoorbeeld voor om je gewicht in pond te tonen, dan zal de afstand in mijl worden weergegeven.

Mijn stappenteller reset niet automatisch om middernacht, hoe doe ik dat?

Met het menu "Auto reset" in het instelmenu (Set) van je stappenteller kan je het automatisch resetten om middernacht van de waarden van je stappenteller in- of uitschakelen. Als hij is uitgeschakeld (OFF), dan zal de stappenteller niet resetten om middernacht. Staat hij aan (ON), dan reset hij wel automatisch om middernacht.

Ik wandel met mijn stappenteller, maar er gebeurt niets op het scherm.

De weergave van het aantal gezette stappen activeert zodra je 7 stappen hebt gezet. Na 7 stappen activeert de weergave, de stappenteller begint te tellen vanaf 7. Zet je minder dan 7 stappen, dan houdt de stappenteller daar geen rekening mee. Op die manier worden parasietbewegingen niet meegeteld en is de precisie van je stappenteller optimaal.

De clip is kwijt of stuk, kan ik er een andere krijgen?

Voor onderdelen kan je terecht in het Atelier van de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel.

Wilt u contact met ons opnemen? een contactformulier openen

  • ONwalk 500

Handleidingen

  • notice-pictogramme

    Heeft u de producthandleiding nodig? Klik op downloaden.