Mijn opblaasbare tent opzetten
Hieronder vind je de specifieke montagevideo's voor elk tentmodel!
REF: 8384152, 8513475, 8572950, 8584565, 8584571
2023
Heb je een opblaasbare kampeertent gekocht en heb je een vraag over of probleem met je model? Geen zorgen, we zijn hier om je te ondersteunen.
Deze informatie is van toepassing op al onze Air Seconds-tentmodellen, ongeacht de capaciteit.
Hieronder vind je de specifieke montagevideo's voor elk tentmodel!
Hieronder vind je de specifieke video's voor het afbreken van elk tentmodel!
Download zo snel mogelijk de Decathlon Camp-app en ontdek alle instructievideo's over hoe je je tent moet opzetten en afbreken.
Om onaangename verrassingen te voorkomen bij het opzetten van je tent, is het een goed idee om enkele controles uit te voeren zodat je met een gerust hart op pad kunt.
- Haal je tent uit de tenthoes om deze te laten luchten en onaangename geurtjes te verminderen, en maak de tent indien nodig schoon (zie ons onderhoudsadvies hieronder).
- Controleer de staat van je uitrusting: Zorg ervoor dat geen van de tentstokken gebroken is, dat de scheerlijnen niet kapot zijn, dat je geen tentharingen mist, enz.
- Onderzoek het doek en het grondzeil om te controleren of er geen gaten in zitten
- Controleer de staat van de ritssluitingen om te zien of ze goed werken
Voordat je je tent opzet, is het van groot belang een geschikte plek te kiezen. Daarom hebben wij enkele tips op een rijtje gezet om je te helpen de perfecte plek te vinden:
Als je op een camping staat:
- Zet je tent niet op in de buurt van de ingang, restaurants en activiteitencentra van je camping om zoveel mogelijk rust en stilte te krijgen.
- Bekijk de naburige kampeerplaatsen om er zeker van te zijn dat je niet naast een zomerkamp of een grote familie zit die erg luidruchtig kan zijn.
- Zorg voor een voldoende grote buitenruimte als je kinderen hebt, zodat ze zich kunnen uitleven
- Controleer je standplaats om te zien of er stenen, takken of andere voorwerpen zijn die de tent kunnen beschadigen
- Een schaduwrijke plaats verdient de voorkeur als de periode waarin je vertrekt erg warm is
Als je wildkampeert:
- Zoek een vlakke, relatief vrije plek (geen stenen, takken, enz.) om goed te slapen en je tent niet te beschadigen
- Zet de tent niet te dicht bij water op. Daar zijn een aantal redenen voor: vochtigheid, insecten, het waterpeil kan stijgen, enz.
- Beperk de blootstelling aan de wind zodat je niet gehinderd wordt en kies voor een relatief beschutte plaats, bijv. dicht bij struiken.
- Plaats de ingang van je tent altijd haaks op de windrichting
- Als het koud is, zoek dan een plek die blootgesteld is aan de ochtendzon om te voorkomen dat het te koud wordt.
Al onze tenten worden in het laboratorium getest om hun waterdichtheid te valideren: een eerste test wordt uitgevoerd onder een waterdouche van 200 L per uur per vierkante meter gedurende drie uur. De tweede test wordt door onze deskundigen in reƫle omstandigheden uitgevoerd.
Wat de windbestendigheid betreft, worden onze tenten ook getest in een windtunnel op een draaiplateau.
Koeler en donkerder, zodat je beter kunt slapen! Fresh & Black is een door Decathlon gepatenteerde technologie die de zonnestralen weerkaatst en het licht buiten houdt met behulp van specifieke materialen. Hierdoor voelt het minder warm aan in de tent en wordt het ook donkerder binnen. Vergeet niet om de tent 's avonds te luchten om optimaal gebruik te maken van deze technologie!
Polykatoenen tenten hebben vele voordelen:
- betere weerstand tegen UV-licht
- meer ademend vermogen
- meer duurzaamheid
- een lichter gewicht
Waarschuwing: polykatoen is een fragielere stof in vergelijking met andere stoffen, dus wees extra voorzichtig, vooral bij het drogen en schoonmaken. Bekijk hieronder al onze onderhoudstips.
Of het nu gaat om herhaalde regenval gedurende de dag, aanhoudende warme lucht als het buiten koud is, lichaamswarmte, enz.: al deze factoren kunnen condensvorming in de tent veroorzaken. Om dit te voorkomen, is hier wat advies:
- Zet de ventilatieopeningen van de tent zoveel mogelijk open, ook als het regent
- Maak geen plooien bij het opzetten van de tent, want dan kunnen zich waterdruppels ophopen
- Zet de tent niet te dicht bij water op. Kies in plaats daarvan een beschutte plaats waar de temperatuur en vochtigheid niet zo sterk schommelen.
Om eventuele reeds aanwezige condens te verwijderen, veeg je de druppels voorzichtig af met een doek en ventileer je de tent zo veel mogelijk. Open de deur en zet de tent op een droge plaats, zodat deze opdroogt.
De tent op de juiste manier gebruiken
Voordat je de tent opzet, laat je de deur gesloten zodat de stof niet te veel uitrekt als je de buizen opzet. Trek de scheerlijnen bovendien niet te strak aan, omdat te veel spanning op de stof deze kan beschadigen. Laat de tent ten slotte niet te veel in de zon staan, want UV-licht veroorzaakt vroegtijdige slijtage.
Schoonmaken
Gebruik geen schoonmaakmiddelen om de tent schoon te maken. Gebruik in plaats daarvan schoon water of een sopje indien nodig. Spoel de tent grondig af wanneer je klaar bent.
Bij polykatoenen tenten moet de stof regelmatig worden gereinigd en moeten vlekken zo snel mogelijk worden verwijderd.
Drogen
Het is belangrijk om je tent na het schoonmaken goed te laten drogen om schimmelvorming te voorkomen. Tenten van polykatoen vereisen extra zorg en moeten volledig droog worden opgeborgen.
Als je thuis genoeg ruimte hebt, zet de tent dan helemaal op en open alle deuren, zodat de tent sneller kan drogen. Heb je niet genoeg ruimte, maak de onderdelen dan allemaal los en hang ze te drogen.
Vergeet ten slotte niet om ook het grondzeil van de tent en de tenthoes te drogen.
Opbergen
Bewaar de tent op een droge plaats bij kamertemperatuur. Vergeet niet de deur goed te sluiten, zodat de tent niet te strak staat als je hem weer opzet.
Herstellen van de waterdichte eigenschappen
Verschillende factoren kunnen het niveau van waterdichtheid van de tent beĆÆnvloeden, zoals blootstelling aan de zon, wrijving in de hoes of zelfs natuurlijke slijtage.
Daarom raden we aan om minstens Ć©Ć©n keer per jaar een waterdichtmakende spray op de stof en het grondzeil aan te brengen.
Kies het model van je tent en vind alle compatibele onderdelen zodat je de reparaties zelf kunt uitvoeren. Om de stokken te repareren, is er een schema dat je kunt gebruiken om het defecte onderdeel te vinden en de juiste lengte te achterhalen.
ER ZIT EEN SCHEUR IN MIJN BUITENTENT OF BINNENTENT
Je hoeft alleen maar een patch of plakker aan te brengen om het gat te dichten. Wij raden je aan deze aan de binnenkant van je buitentent of binnentent aan te brengen voor een betere hechting.
Reparatieplakkers
Rol reparatieplakkers
We zijn ervan overtuigd dat de levenscyclus van een product niet eindigt zodra het schade heeft opgelopen. Daarom bieden we oplossingen om je product correct te gebruiken, te onderhouden en te repareren, zodat je de levensduur ervan verlengt. Hieronder vind u de link naar uw plaatselijke decathlon werkplaats. Hier helpen wij u graag verder met de reparatie en onderhoud van uw product.