Montage van een tent in polykatoen
Bekijk hieronder de montagevideo's voor elk specifiek tentmodel!
REF: 8648415, 8611649
2022
Heb je een opblaasbare kampeertent in polykatoen gekocht en heb je een vraag of een probleem met dit model? Geen paniek... we helpen je verder.
Deze fiche geldt voor alle tentmodellen in polykatoen, ongeacht de capaciteit ervan.
Bekijk hieronder de montagevideo's voor elk specifiek tentmodel!
Bekijk hieronder de demontagevideo's voor elk specifiek tentmodel.
Download zo snel mogelijk de Decathlon Camp-app en ontdek alle instructievideo's over het opzetten en afbreken van je tent.
Om onaangename verrassingen te voorkomen bij het opzetten van je tent, is het een goed idee om vooraf je tent na te kijken zodat je met een gerust hart kunt vertrekken.
- Haal je tent uit de hoes om de tent te laten luchten en nare geurtjes te beperken, en maak de tent indien nodig schoon (zie onze onderhoudsadviezen hieronder).
- Check de staat van je materiaal: verzeker je ervan dat er geen tentboog kapot is, dat de scheerlijnen in orde zijn, dat je geen tentharingen mist, enz.
- kijk of er geen gat zit in het tentdoek of grondzeil
- controleer of de ritssluitingen goed werken
Een tent in polykatoen biedt veel voordelen:
- een betere uv-bestendigheid
- een beter ademend vermogen
- een langere levensduur
- minder gewicht
Opgelet: polykatoen is een kwetsbaardere stof dan andere materialen, dus je moet speciale aandacht besteden aan het drogen en schoonmaken ervan. Onderaan vind je al onze onderhoudsadviezen.
Voordat je je tent opzet, is het essentieel om een geschikte plaats te kiezen. Daarom geven we enkele adviezen om je te helpen de ideale plek te vinden:
Als je een staanplaats op de camping hebt:
- Vermijd om je tent in de buurt van de ingang, restaurants en recreatiefaciliteiten te plaatsen om zo veel mogelijk rust te hebben.
- Let op de naburige tenten zodat je niet naast een zomerkamp of een groot gezin staat dat veel lawaai kan maken.
- Als je kinderen hebt, zorg dan voor voldoende ruimte rondom je tent, zodat ze zich kunnen uitleven.
- Controleer of er geen stenen, takken of andere voorwerpen op je staanplaats liggen die je tent kunnen beschadigen.
- Kies bij voorkeur een schaduwrijke plek als je vertrekt tijdens een periode met hoge temperaturen.
Als je wildkampeert:
- Zoek een vlak, relatief vrij stuk grond (geen stenen, takken, enz.) om goed te kunnen slapen en je tent niet te beschadigen.
- Vermijd om tal van redenen om te dicht bij het water te staan: vochtigheid, insecten, eventueel stijgend water …
- Beperk blootstelling aan de wind zodat je tent niet te veel door elkaar geschud wordt, en kies een relatief beschutte plaats, bijvoorbeeld in de buurt van struiken.
- Plaats de ingang van je tent altijd weg van de wind.
- Installeer jezelf op een plek waar 's ochtends de zon schijnt zodat je het niet koud krijgt bij frisse temperaturen.
Al onze tenten worden in het laboratorium getest om hun waterdichtheid te controleren: een eerste test wordt uitgevoerd gedurende 3 uur onder 200 liter water per uur en per vierkante meter. De tweede test wordt door onze experts in reële omstandigheden uitgevoerd.
Wat betreft de windbestendigheid worden onze tenten ook getest op een draaiplateau in een windtunnel.
Om de specifieke kenmerken van jouw tentmodel te bekijken, kun je de beschikbare productfiches op de Decathlon-website raadplegen.
Regelmatige regen gedurende de dag, warme lucht die aanhoudt in je tent wanneer de buitentemperatuur daalt, lichaamswarmte... dit zijn allemaal factoren die condensvorming in je tent kunnen veroorzaken. Om dit fenomeen te voorkomen, geven we je een aantal adviezen:
- Open de ventilatieopeningen van je tent zoveel mogelijk, ook als het regent.
- Vermijd vouwen bij het opzetten van je tent, deze bevorderen de concentratie van waterdruppels.
- Installeer je tent niet te dicht bij het water maar op een beschutte plaats waar de temperatuur en vochtigheid gereguleerd worden.
Om de reeds aanwezige condens te verwijderen, veeg je de druppels voorzichtig af met een doek en ventileer je je tent zoveel mogelijk. Open de ingang en leg hem op een droge plaats zodat hij kan drogen.
Correct gebruik
Sluit de ingang voordat je je tent opzet, om te voorkomen dat het tentdoek te veel wordt opgespannen wanneer je de opblaasbare tentbogen opzet. Span de scheerlijnen ook niet te strak aan, omdat te veel spanning op het tentdoek het kan beschadigen. Ten slotte, stel je tent niet te veel bloot aan de zon, omdat uv-stralen het slijtageproces versnellen.
Schoonmaken
Gebruik geen schoonmaakmiddelen om je tent schoon te maken, maar indien nodig gewoon schoon water of een zeepsopje. Vergeet niet om goed na te spoelen als je klaar bent.
Bij polykatoenen tenten raden we aan om het tentdoek regelmatig schoon te maken en vlekken zo snel mogelijk te verwijderen.
Drogen
Het is belangrijk om je tent na elke schoonmaakbeurt goed te laten drogen om schimmelvorming te voorkomen. Polykatoenen tenten vereisen extra waakzaamheid en moeten volledig droog zijn wanneer ze worden opgeborgen.
Als je bij jou thuis voldoende plaats hebt, zet je tent dan volledig op en open alle deuren om de tent sneller te drogen. Heb je daarentegen gebrek aan ruimte, maak dan de onderdelen een voor een los en leg ze open.
Vergeet tot slot niet om ook de onderkant van je tent en de hoes goed te laten.
Opbergen
Bewaar je tent op een droge plaats bij kamertemperatuur. Vergeet niet de ingang goed te sluiten om te voorkomen dat je tent te strak staat als je deze weer opzet.
Opnieuw waterdicht maken
Verschillende factoren kunnen de waterdichtheid van je tent aantasten, zoals blootstelling aan de zon, wrijving in de hoes of natuurlijke slijtage.
Daarom adviseren we om minimaal één keer per jaar een waterdichtmakende spray op het tentdoek en het grondzeil aan te brengen.
Maak gebruik van de expertise van onze medewerkers en maak online een afspraak voor de volgende dienst in het atelier.
Vervangen van de buitentent
Kies het model van je tent en vind alle compatibele onderdelen zodat je de reparaties zelf kunt uitvoeren. Voor de reparatie van de tentbogen is een schema beschikbaar zodat je het defecte onderdeel en de juiste lengte kunt opzoeken.
REPARATIES IN BEELD
In de volgende video's geven we alle uitleg zodat je de verschillende mogelijke reparaties zelf kunt uitvoeren.
ER ZIT EEN SCHEUR IN MIJN BUITEN- OF BINNENTENT
Het volstaat om een patch of tape aan te brengen om het gat te dichten. Voor een betere hechting raden we je aan om deze aan de binnenzijde van het tentdoek aan te brengen.
Zelfklevende reparatiepatch
Zelfklevend reparatietape
Gebruik je je tent niet langer en weet je niet wat je ermee moet? Aarzel dan niet om je tent tweedehands door te verkopen via het Decathlon Tweedehandsplatform in plaats van de tent weg te gooien! Geef alle informatie over je product online door. Dan stellen we je de beste oplossingen voor om tot een verkoop te komen en kun je je product in de winkel afgeven om de procedure af te ronden.