ROCKRIDER 520 zwart

REF: 8351007

ROCKRIDER 520 ZWART (2016)

2016

Ontworpen voor wie regelmatig, matig intensief aan mountainbiken doet en op zoek is naar een kick!

Verhoogde positie, verstelbare stuurpen tot 3 cm hoog, ergonomisch zadel: comfort en efficiëntie in één. 27.5''-wielen, dubbele schijfremmen & 24 versnellingen: alles wat je nodig hebt!

Kun je het probleem zelf niet oplossen of staat het niet in de lijst? neem dan contact met ons op.

Eerste gebruik

Is er een handleiding voor mijn derailleurs?
Hoe kan ik mijn voorvork afstellen?

Je Rockrider 520 kan twee verschillende voorvorken hebben.

 

De vork kan als volgt afgesteld worden:

1/ Vork Suntour XCT

 

Je vork is mogelijk uitgerust met twee voorspanningsknoppen die volledig onafhankelijk van elkaar werken. Schroef de eerste knop volledig aan. Is de spanning nog niet voldoende hoog, gebruik dan de tweede knop. Draai aan het wieltje in wijzerzin om de veerhardheid te verhogen en in tegenwijzerzin om de veerhardheid te verlagen.

 

2/ Vork B'Twin U-Fit De vork U-Fit is ontworpen om het verstellen van je vork zo eenvoudig mogelijk te maken. Het is een heel slim systeem: je draait aan de draaiknop tot je je gewicht ziet verschijnen op de bovenkant van je vork. Door aan de knop te draaien wordt de veer meer of minder samengedrukt om deze aan te passen aan je gewicht.

ROCKRIDER 520 zwart
Hoe stel ik mijn zadel af?
Tot welke druk pomp ik mijn banden op?

De ideale bandendruk wordt bepaald door het gewicht van de gebruiker.

 

Die bandendruk in functie van het gewicht van de gebruiker is de perfecte balans tussen rendement en een binnenband die niet knelt (wat soms tot lekken kan leiden).

 

Ben je op zoek naar meer grip? Verlaag de druk dan met 10% zonder dat je ooit onder de 2 bar gaat. Houd dan wel rekening met een verhoogd risico op lekken op een oneffen terrein.

ROCKRIDER 520 zwart
Hoe vervang ik mijn remplaatjes?
Hoe rem ik mijn nieuwe schijfremmen in?

Om het volledige potentieel van je remmen te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat je ze op voorhand inremt. Als je fiets uit de winkel komt, zijn de schijven en remplaatjes nog nieuw. Je kunt dan nog niet op volle kracht remmen.

 

Je remmen zijn volledig ingeremd als je tien keer per rem geremd hebt. Onder remmen verstaan we een snelle snelheidsvermindering van 25 tot 5 km/u, zonder dat je het wiel blokkeert en door slechts één rem per keer te gebruiken.

Hoe kan ik de hoogte van mijn stuur afstellen?
Is er een handleiding voor mijn vork?

Handleiding en software