RUN100E-VERSIE A

Ref: 8607158

RUN100E-VERSIE A

Start verkoop: augustus 2021

De RUN100E is een doeltreffende slimme loopband voor regelmatig gebruik, die bovendien compact opvouwbaar is.

Montage en eerste gebruik

Hartelijk dank voor je vertrouwen in het merk DOMYOS. Klik op het filmpje om aan de slag te gaan met je apparaat, we leggen je stap voor stap uit hoe je het monteert.

RUN100E versie A

Ingebruikname en gebruik van mijn product

Hartelijk dank voor je vertrouwen in het merk DOMYOS. Om je te helpen bij het eerste gebruik vind je hier enkele tips voor de ingebruikname en het gebruik van je toestel.

Hoe neem ik mijn product in gebruik?

1. Steek de stekker in het stopcontact.

2. Zet de schakelaar naast het snoer op "I".

3. Ga op de voetsteunen van de loopband staan.

4. Plaats de clip van de veiligheidssleutel op je kleding.

5. Steek de veiligheidssleutel in de daarvoor voorziene opening van de console.

6. Het scherm gaat aan en er verschijnt een "GO".

7. De loopband is nu klaar voor gebruik!

Wat is het calorieverbrandingsprogramma?

Deze loopband heeft 30 vooringestelde trainingsprogramma's met verschillende snelheden en hellingen, om te voldoen aan verschillende doelstellingen.

De 10 "Calorieverbranding"-programma's helpen je vet verliezen, tijdens en na de inspanning.

Met dit type training kan je op een doeltreffende manier calorieën verbranden. Het heeft geen enkele zin om jezelf voorbij te lopen: het zijn de frequentie (minstens 3 keer per week) en de duur van je sessies (35 tot 60 minuten) die ervoor zorgen dat je de beste resultaten behaalt. Train met een gematigde snelheid (matige inspanning waarvan je niet buiten adem raakt).

Als je gewicht wilt verliezen is het belangrijk om, naast regelmatig te sporten, ook een evenwichtig voedingspatroon te volgen.

INGEBRUIKNAME EN GEBRUIK VAN MIJN PRODUCT
Wat is het uithoudingsprogramma?

Deze loopband heeft 30 vooringestelde trainingsprogramma's met verschillende snelheden en hellingen, om te voldoen aan verschillende doelstellingen.

De 10 "UITHOUDING"-programma's zijn ontworpen om je conditie en je basisuithouding te verbeteren. Deze training verstevigt je hartspier en verbetert je ademhaling. Train minstens 3 keer per week met een stevig tempo (snelle ademhaling). Naarmate je meer traint, zul je de inspanning langer kunnen volhouden en in een beter tempo lopen. Trainingen met een snel tempo (anaerobe training en training in de rode zone) zijn uitsluitend bestemd voor atleten en vereisen een aangepaste voorbereiding.

INGEBRUIKNAME EN GEBRUIK VAN MIJN PRODUCT
Wat is het trainingsprogramma?

Deze loopband heeft 30 vooringestelde trainingsprogramma's met verschillende snelheden en hellingen, om te voldoen aan verschillende doelstellingen.

De 10 "TRAINING"-programma's zijn ontworpen om je aeroob vermogen, je vermogen om langer krachtiger te bewegen, te verhogen.

INGEBRUIKNAME EN GEBRUIK VAN MIJN PRODUCT
Gebruiksadvies

1. Als je net begint met sportief wandelen, begin dan enkele dagen met een lage snelheid, zonder jezelf te forceren, en neem waar nodig rust. Voer langzaam maar zeker de frequentie of de duur van je sessies op. Denk eraan om tijdens de training de ruimte waarin de loopband staat goed te ventileren.

2. Cooling-down: Wandel na elke training enkele minuten met een lage snelheid om je lichaam geleidelijk tot rust te laten komen. Deze cooling-down brengt je hart, longen, bloedsomloop en spieren terug in hun normale staat. Zo kan je neveneffecten voorkomen, zoals opgehoopt melkzuur, dat een van de belangrijkste oorzaken is van spierpijn en -kramp.

3. Vergeet niet te stretchen. Wij raden aan om na iedere sessie te stretchen, zodat je spieren kunnen ontspannen en je sneller herstelt.

Ik heb een probleem

Is je toestel correct gemonteerd maar heb je problemen bij het gebruik ervan? Ontdek hier al onze veelgestelde vragen.

Hoe weet ik de afstand en tijd die ik op mijn loopband heb afgelegd?

Je kunt opzoeken hoe ver en hoe lang je sinds de allereerste ingebruikname op je loopband hebt gelopen.

Doe hiervoor het volgende:

1 - Verwijder de veiligheidssleutel en druk tegelijk en gedurende 3 seconden op de knoppen 'STOP' en '+'.

2 - Druk op de knop 'Programma' om door de informatie te scrollen.

3 - Druk op STOP om het menu te verlaten.

RUN100E versie A
Hoe zet ik het geluidssignaal van mijn console aan of uit?

Als je op een knop van de console drukt, klinkt er een geluidssignaal om aan te geven dat je actie juist is geregistreerd. Je kunt dit geluid uitzetten:

1. Ga naar het beginscherm "GO" van de console door de veiligheidssleutel erin te stoppen. 2. Druk op de ""+""-knop om het geluidssignaal aan te zetten / Druk op de ""-""-knop om het geluidssignaal uit te zetten. 3. Wacht 3 seconden om terug te keren naar het "GO"-scherm.

RUN100E versie A
Hoe koppel ik mijn afstandsbediening?

KOPPELING:

- Druk de knop "START/STOP" + "SPEED+" gedurende 5 seconden in

RUN100E versie A

Wat is de functie van de "usb"-aansluiting?

De" USB Charging"-aansluiting dient alleen om je smartphone aan te sluiten en op te laden. (Het is geen MP3-systeem)

Mijn display geeft niet de juiste snelheid weer

Controleer voor je iets doet of je loopband correct is aangesloten op het elektriciteitsnet.

1. Verwijder de veiligheidssleutel en druk tegelijk en gedurende 3 seconden op de knoppen "'STOP'" en "'+'".

2. Druk 2 keer op de knop 'Programma' om door de informatie te scrollen.

3. Op je display verschijnt de gebruikte maateenheid:   MI units   of  Km units,

4. Druk op "+" om de eenheid te veranderen,

5. Druk op "STOP" om je wijziging te bevestigen,

6. Nu kan je de loopband weer gebruiken.

IK HEB EEN PROBLEEM
Mijn loopband gaat niet aan

1. Controleer of het netsnoer is aangesloten op een werkend stopcontact (controleer dit door een lamp of ander elektrisch apparaat op het stopcontact aan te sluiten).

2. Controleer of het andere uiteinde van het stroomsnoer is aangesloten op je loopband.

3. Controleer of de hoofdschakelaar naast het stroomsnoer op stand I staat en of de loopband dan aanspringt.

Is dat niet het geval, controleer dan de zekering van de schakelaar. (Zie de rubriek " IK REPAREER MIJN PRODUCT " bij 'zekering vervangen')

.of: https://youtu.be/Yhw70ctYuq0

4. Controleer of de veiligheidssleutel goed in de console zit.

IK HEB EEN PROBLEEM
Mijn loopband maakt geluid

1. Schoenen:
=> Het geluid dat je hoort, kan afkomstig zijn van de wrijving van je schoenen op de loopband. Bekijk de onderstaande video om te controleren of het geluid niet afkomstig is van je schoenen

2. De schroeven zitten los:
=> Draai alle schroeven vast.

3. De loopband staat niet in het midden:
=> Ga naar "De loopband centreren" in de rubriek ONDERHOUD.

4. De loopband is niet gesmeerd:
=> Ga naar "De loopband smeren" in de rubriek ONDERHOUD.

De snelheid daalt wanneer ik plaatsneem op de loopband

De loopband hangt los

=> Ga naar "spanning van de loopband" in de rubriek ONDERHOUD.

De loopband valt uit tijdens het gebruik

1. Als je gebruik maakt van een verlengsnoer, haal je loopband daar dan uit en steek hem direct in een stopcontact.

2. Het kan zijn dat er een probleem is met een netsnoer. Raadpleeg in dat geval de FAQ hieronder: "MIJN LOOPBAND GAAT NIET AAN"

Ik heb een probleem met mijn hartslagband

Opgelet: er wordt geen hartslagband meegeleverd met de RUN100E!

Je kunt de bijhorende band met artikelnummer 8582552 aanschaffen via onze website decathlon.fr of in je Decathlon-winkel.

IK HEB EEN PROBLEEM
De tekst "service" verschijnt op mijn scherm

Elke 200 km geeft het "GO"-startscherm de melding "service". Deze boodschap herinnert je eraan dat het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

Wij raden aan om de loopband te smeren.

Gebruik uitsluitend het volgende smeermiddel: https://www.decathlon.be/nl/p/smeermiddel-voor-loopband/_/R-p-119636?mc=8326425

Om dit bericht te wissen:

Zodra de veiligheidssleutel is aangesloten en het servicebericht verschijnt, druk je de knop "STOP" en de "+" voor de snelheid gedurende 3 seconden in.

IK HEB EEN PROBLEEM

Onderdelen

RUN100E versie A
RUN100E versie A

Slaag je er niet in om het probleem op te lossen of vind je het antwoord niet?

NEEM DAN CONTACT OP MET ONZE TECHNICI.

Onderhoud van mijn product

Je toestel zorgt voor jou, dus waarom zou je het geen wederdienst bewijzen? Aangezien een regelmatig onderhoud noodzakelijk is om de prestaties van je toestel op peil te houden en zijn levensduur te verlengen, vind je hier ons onderhoudsadvies.

Onderhoud na elk gebruik

1 - Zet de loopband uit en haal de stekker uit het stopcontact.

2 - Doe wat milde allesreiniger op een katoenen doek.
    Breng het product nooit direct aan op je loopband en gebruik geen ammoniak- of zuurhoudende schoonmaakmiddelen.

3 - Veeg de console en het display schoon.

4 - Verwijder stof en eventuele vlekken van de leuningen, de randen, de voetsteunen, het frame en de motorkap.
    Veeg ook het platform langs de loopband af.

Regelmatig onderhoud

Draai een keer per maand alle schroeven en bouten aan.

Smeer het loopvlak na 200 km gebruik.
Raadpleeg in dat geval de FAQ hieronder: "DE LOOPBAND SMEREN"

Til je toestel op of verplaats het om eronder te stofzuigen.

Opbergadvies

Zet het toestel niet in een vochtige ruimte, laat het niet buiten of op een veranda in de volle zon staan.

Leg een geschikte mat (type Domyos-trainingmat) onder je loopband.

Gebruiksbeperking

Uitsluitend voor thuisgebruik.

Maximaal gewicht gebruiker: 130 kg.

De loopband centreren

Pak de inbussleutel (BTR) die bij de loopband werd meegeleverd:
1. Start de loopband op lage snelheid (4 km/u).
2. Plaats de sleutel in de schroef aan de kant waar de band afwijkt.
3. Draai in stappen van een kwartslag met de klok mee (wacht 30 seconden tussen elke kwartslag) tot de positie van de band weer correct is.

Controleren of de loopband correct is aangespannen

De spanning van de loopband van de RUN100E moet 1,7 (+/- 0,1) bedragen. Dat is de spanning van de motorstroom.

Na controle van de spanning op de console:
Als de waarde laag is, span de band dan aan. (Aanspannen doe je door de 2 bouten van de achterste looprol met de klok mee aan te draaien).

Als de waarde te hoog is, maak de band dan losser. (Losser maken doe je door de 2 bouten van de achterste looprol tegen de klok in los te draaien).

Een halve slag met de sleutel = 0,1

Voor het instellen: kies de tab 'bandspanning' in de rubriek ONDERHOUD.

Hoe check je de spanning op de console:
1. Zet je voeten goed op de voetsteunen.
2. Verwijder de veiligheidssleutel en druk tegelijk en gedurende 3 seconden op de knoppen "START'" en "'STOP'".
3. Er verschijnt 'START' op de console. Druk nu op de knop " START " en plaats de veiligheidssleutel terug.
4. De loopband schakelt in op 5 km/u en toont de bandspanning. (Instellen indien nodig).
5. Druk op de knop " STOP " om af te sluiten.

RUN100E versie A

De loopband smeren

Het is belangrijk om dit regelmatig te doen (om de 200 km gebruik), zo behoud je de optimale levensduur van je band.

Gebruik hiervoor uitsluitend het smeermiddel van Domyos (Ref: 8326425) dat je kunt bestellen in je Decathlon-winkel of op onze website via de knop "DOMYOS-SMEERMIDDEL" hieronder.

1 & 2. Twee keer sprayen aan elke kant van de loopband is voldoende.
3. Laat de loopband na het smeren 5 minuten onbelast draaien op 5 km/u.

RUN100E versie A

Preventieve onderhoudstips

1. Kijk de motor en de aandrijfriem na elke 600 uur gebruik of na 3600 km na*2. Vervang de loopband na elke 500 uur gebruik of na 3000 km*3. Vervang de loopplank na elke 700 uur gebruik of na 4200 km*4. Vervang de rollen na elke 600 uur gebruik of na 3600 km*

*Raadpleeg voor het totaal aantal gebruiksuren en de totaal afgelegde afstand de FAQ ""HOE WEET IK DE AFSTAND EN TIJD DIE IK OP MIJN LOOPBAND HEB AFGELEGD?"" in de rubriek INGEBRUIKNAME EN GEBRUIK VAN MIJN PRODUCT

RUN100E versie A

Onderhoud en reparatie van je loopband door een technicus

Ontdek de diensten* voor onderhoud en reparatie van je loop- of wandelband.

*Onze prijzen dekken enkel de werkuren en zijn exclusief onderdelen. De prijzen kunnen verschillen per winkel.
Als de winkel het werk niet ter plaatse kan uitvoeren, worden de producten opgestuurd naar het dichtstbijzijnde regionale Atelier, dit kan een meerprijs met zich meebrengen. Neem contact op met je Decathlon-winkel voor een offerte.

Ik bestel reserveonderdelen voor dit product

HEB JE ONDERDELEN NODIG VOOR JE LOOPBAND?

Handleiding

• RUN100E versie A

Handleiding run100e-a

Heb je de handleiding van je product nodig? Klik hier om deze te downloaden.

RUN100E versie A

Onze beloftes

Domyos geeft bij normaal gebruik 5 jaar garantie op het frame en 2 jaar op onderdelen en werkuren, te rekenen vanaf de aankoopdatum (waarvan de kassabon als bewijs geldt).