Scale 700

REF: 8353713

SCALE 700

2016

-

Eerste ingebruikneming

Hoe meet mijn weegschaal met impedantiemeter mijn lichaamssamenstelling?

De impedantie- of bio-impedantiemeter werkt op een zeer zwakke stroom die door uw lichaam wordt gezonden via de elektroden van de ene voet naar de ander en met verschillende frequenties. De snelheid waarmee deze signalen uw lichaam doorgaan is afhankelijk van het weefsel dat zij tegenkomen. Aangezien vetweefsel (vetmassa) geen geleider is, zal het sommige van deze signalen vertragen. De verschillende signaalsnelheden die door uw weegschaal worden gemeten, worden vervolgens gebruikt om de gedetailleerde informatie te berekenen van uw lichaamssamenstelling aan de hand van verschillende algoritmen.

Hoe kan ik mijn online weegschaal gebruiken voor verschillende gebruikers?

Elke gebruiker moet een myGeonaute account hebben, om zijn meetresultaten te synchroniseren met zijn telefoon. Als u uw meetresultaten wilt ophalen, moet u zijn ingelogd op de account van uw applicatie.

Wat is het verschil tussen"standaard" en"sport" profiel?

Met de"sport" functie passen de berekeningsalgoritmen van uw weegschaal zich aan aan een intensieve sportbeoefenaar. Wij gaan ervan uit dat men vanaf 12 uren sport per week een intensieve sportbeoefenaar is.

Wat zijn de beste voorwaarden om u te wegen met een weegschaal met impedantiemeter?

Voor een optimale nauwkeurigheid van de metingen, is het beter om u te wegen:
- op hetzelfde moment van de dag
- met nuchtere maag
-met lege blaas

Het wordt afgeraden om urineafdrijvende dranken als alcoholische dranken of koffie te gebruiken vóór het wegen.
Het wordt ook afgeraden om u te wegen na intens sporten.
Uw glycogeengehalte (en dus watergehalte) zal dan sterk verminderd zijn, wat het meetresultaat vervormt.

Het is ook belangrijk dat u zich niet meerdere malen per dag weegt, omdat deze waarden niet vergelijkbaar zijn.

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen bij gebruik voor de weegschaal met impedantiemeter scale 700?

Voor een nauwkeurige meting dient u de onderstaande tips te volgen:
- Plaats de weegschaal op een vlakke harde ondergrond. Emetingen.en zachte ondergrond, zoals een tapijt kan invloed hebben op de meetresultaten.
- De weegschaal niet verplaatsen tussen uw verschillende weegacties.
- Als u de weegschaal moet verplaatsen voor het wegen, wacht u totdat de weegschaal"0.0" aangeeft voordat u erop gaat staan
- Gebruik de weegschaal met blote voeten
- Plaats uw voeten op de elektroden, plaats uw lichaam midden op de weegschaal en blijf stil staan tijdens het meten.

Software en applicaties

Moet ik mijn telefoon gebruiken telkens als ik mij weeg?

Uw weegschaal slaat uw weegresultaten op. U hebt dus niet uw smartphone nodig voor elke weegactie. De smartphone is wel nodig wanneer u uw weegresultaat wilt overdragen aan uw smartphone.

Mijn weegschaal geeft"p1p2" weer nadat ik mij heb gewogen, wat moet ik doen?

Uw weegschaal kan automatisch uiterlijk 8 gebruikers herkennen. Deze herkenning is gebeurt aan de hand van het gewicht. Als 2 gebruikers ongeveer hetzelfde wegen, zal de weegschaal u vragen om uw profiel handmatig te kiezen. Wanneer de verschillende profielen worden weergegeven, kiest u uw profiel met behulp van de knop links of rechts.

logo-android
logo-ios

Nauwkeurigheid

Wat is spiermassa?

De spiermassa zijn alle lichaamscellen bestaande uit spieren. In geval van een dieet of intensieve sportbeoefening dient u gevarieerde en evenwichtige voeding te gebruiken, om uw spiermassa in stand te houden.

Hoe nauwkeurig is mijn weegschaal met impedantiemeter?

Er bestaat momenteel geen oplossing die 100% betrouwbaar is voor het meten van de lichaamssamenstelling van een individu. Alle oplossingen voor het meten van de lichaamssamenstelling, zelfs de meest professionele, zijn slechts een schatting.
Bovendien gebruikt elke personenweegschaal met impedantiemeter zijn eigen algoritmen en zijn eigen referentiemateriaal. Het is daarom belangrijk dat u de concordantietabel van de waarden raadpleegt die u in de gebruikshandleiding vindt.
Wij raden u daarom aan om prioriteiten in te stellen wanneer u de parameters volgt van de lichaamssamenstelling, in plaats van hun bruto waarden te gebruiken.

Wat is basisstofwisseling?

Uw basisstofwisseling is de energie die uw lichaam nodig heeft voor zijn goede werking. Hoe groter de spiermassa, des te hoger de basisstofwisseling. Als u hierbij het energieverbruik van uw sportactiviteiten optelt, verkrijgt u uw totale dagelijkse energieverbruik.

Wat is vetmassa?

De vetmassa is het totale lichaamsvet.
Het is van wezenlijk belang voor de goede werking van het lichaam. Vet is een energiereserve die door het lichaam wordt gebruikt bij langdurige inspanning met een zwakke tot matige intensiteit.

Wat is het cijfer van de lichaamsmassa (bmi)?

Het cijfer van de lichaamsmassa (BMI) is een eenvoudige manier om het gewicht te meten ten opzichte van de lichaamslengte, die meestal wordt gebruikt om een idee te krijgen van het overgewicht en de obesitas bij volwassenen. Het cijfer wordt berekend door het gewicht te delen door het kwadraat van de lichaamslengte en wordt uitgedrukt in kg/m2.

Een andere vraag?

Hoe kan ik mijn weegschaal koppelen aan mijn mygeonaute account?

Om uw weegschaal te koppelen aan uw myGeonaute account, volgt u de procedure die wordt getoond in de volgende videoclip:

Ik heb een medische implantaat, mag ik een weegschaal met impedantiemeter gebruiken?

Het gebruik van een weegschaal met impedantiemeter wordt afgeraden aan gebruikers van pacemakers of van andere medische implantaten. In geval van twijfel een arts raadplegen.

Wat is het belang van het kennen van zijn vetpercentage?

Het gewicht alleen is niet voldoende om uw lichamelijke toestand te beoordelen. Dankzij een weegschaal met impedantiemeter kunt u er achter komen welk deel van uw lichaam lichaamsvet of spiermassa bevat. Bovendien zullen deze parameters niet hetzelfde zijn wanneer u een lichamelijke activiteit beoefent. Als u bijvoorbeeld zwaarder wordt wanneer u opnieuw een sport beoefent, kan dit gewoon betekenen dat u lichaam zich aansterkt.

Hoe vaak per maand moet ik mij wegen?

Evenals het gewicht kunnen lichaamsparameters als vetmassa of spiermassa langzaam evolueren. Het is niet nodig om u dagelijks te wegen. Het is voldoende om u een keer per week te wegen.

Scale 700

Wilt u contact met ons opnemen? een contactformulier openen

Handleidingen

  • notice-pictogramme

    Heeft u de producthandleiding nodig? Klik op downloaden.

Conformiteitsverklaring

  • notice-pictogramme

    Verklaring van overeenstemming van het product? Klik op downloaden.