VELO VILLE LONGUE DISTANCE 900 FEMME

REF: 8526998, 8611230, 8611229, 8526944

STADSFIETS VOOR LANGE AFSTANDEN 900 HOOG FRAME EN LAAG FRAME

2021

Ref. 8526998, 8611230, 8611229, 8526944

Deze fiets is ontworpen voor uw dagelijkse woon-werkverkeer in de stad en op de weg.

Als je op zoek bent naar een stadsfiets die licht en gemakkelijk is en die comfortabeler is voor het afleggen van kilometers of omdat je route hellingen bevat, dan is dit de fiets voor jou.

Eerste gebruik

Wat zijn de eerste aanpassingen die ik moet doen voor mijn eerste rit?

Voordat je aan je eerste rit begint, is het essentieel dat je fiets goed is afgesteld als dat nog niet in de winkel is gebeurd. Controleer ook of de banden goed zijn opgepompt (zie het gedeelte hieronder). Neem hiervoor een 4/6 inbussleutel.

Je kunt de video hiernaast gebruiken om je te helpen:

VELO VILLE LONGUE DISTANCE 900 - CADRE HAUT ET CADRE BAS

Hoe pas ik de hoogte van mijn zadel aan voor mijn eerste rit?

Vergeet niet om voor je eerste rit de zadelhoogte in te stellen.

Ons advies: monteer het zadel op heuphoogte en draai de zadelpenklem vast met een 4/6 inbussleutel (te vinden op alle multitools).

Als je een preciezere afstelling wilt, zet dan je hiel op het pedaal en ga met je been recht op het zadel zitten. Nu ben je klaar om te fietsen!

Wat is de juiste bandenspanning voor mijn banden?

De ideale aanbevolen bandenspanning is 5 bar, maar als je meer comfort wilt, kun je de spanning verlagen tot 4,5 bar.

Wil je nog meer prestaties? Dan kun je de druk verhogen tot 5,5 bar.

HOPRIDER 500 CADRE BAS
Hoe kan ik mijn remmen inremmen?

Wanneer je fiets uit de werkplaats komt, zijn de remblokken en remschijven nieuw en zijn de remprestaties verminderd. Voortdurend hard remmen als het koud is (bijvoorbeeld bergafwaarts) kan ertoe leiden dat de remblokjes oververhit raken en 'glazig' worden.

Om te voorkomen dat dit fenomeen de remmen onbruikbaar maakt, raden we aan om je remmen in te laten lopen. De remmen moeten worden ingeremd na ongeveer tien keer remmen per rem. Remmen betekent hard afremmen zonder het wiel te blokkeren, waarbij slechts één rem tegelijk wordt gebruikt.

Als je een dunne, gladde, glanzende laag op je remblokken kunt zien, zijn ze waarschijnlijk geglazuurd. Om dit te verhelpen en te voorkomen dat je ze weggooit, kun je ze ontglazuren door ze licht op te schuren met relatief fijn schuurpapier (p120). Vergeet niet om handschoenen en een masker te dragen wanneer je je remblokken schuurt. Zet ten slotte je remblokken weer in elkaar en laat ze opnieuw inlopen.

Mijn fiets onderhouden

Elke 15 dagen: ik doe lucht in mijn banden

Zie het gedeelte hierboven over de aanbevolen bandenspanning en vergeet niet om je banden elke 2 weken opnieuw op te pompen.

J'ENTRETIENS MON VÉLO
Elke maand: ik smeer mijn ketting en mijn slot in

Als je fiets buiten slaapt, zullen de ketting en het slot sneller roesten. Het is dus belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en in te vetten.

Hoe smeer je je ketting in? Draai hem met het pedaal en gebruik een speciale kettingolie over de hele lengte tijdens het schakelen.

Hoe smeer je je slot in? Houd het rechtop en gebruik de olie in het slot, steek de sleutel erin en draai hem een paar keer rond. Veeg overtollig vet weg met een stukje papier.

Een alles-in-één product is hier perfect voor!

huile vélo
Om de twee maanden: ik was mijn fiets

In de stad, behalve als het regent, wordt je fiets niet zo vies als een mountainbike in het bos. Je hoeft hem dus niet te vaak te wassen.

Maak je fiets om de paar maanden goed schoon: gebruik fietsshampoo en een emmer warm water om het frame, stuur, spatborden, enz. met een grote spons schoon te vegen.

Veeg je stadsfiets na afloop af met een droge doek om roestvorming te voorkomen. Maak van de gelegenheid gebruik om de staat van de schroeven te controleren: zitten ze goed vast? Op geplaveide straten kan je fiets af en toe een paar kleine schokken krijgen. Beetje bij beetje kunnen de schroeven loskomen.

Vergeet niet om je ketting in te vetten na het wassen van je fiets.

Elk kwartaal: ik controleer de remmen

Remblokken zijn slijtageonderdelen en afhankelijk van je gebruik, je gewicht en waar je rijdt, slijten ze meer of minder snel. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen.

Als je remhendel te zacht is, kan het zijn dat de remblokken versleten zijn of dat de olie ontlucht moet worden. Je kunt dit zelf doen of het door onze werkplaats laten doen.

Hoe onderhoud ik mijn hydraulische remmen?

We raden je aan om je hydraulische remmen één keer per jaar te ontluchten als de hendel te zacht is of als je remkracht hebt verloren. Aarzel niet om hiervoor naar je dichtstbijzijnde Decathlon-winkel te gaan.

Ik heb een probleem

Mijn verlichting werkt niet

Als je verlichting niet werkt, zijn er verschillende mogelijke oorzaken:

1 - Controleer of je verlichting is ingeschakeld. De schakelaar zit aan de achterkant van de voorlamp.

2 - Als het niet werkt, neem dan contact met ons op via support of ga naar je dichtstbijzijnde Decathlon winkel.

MON ÉCLAIRAGE NE FONCTIONNE PAS
Mijn versnellingen schakelen niet goed

Als je versnelling niet goed schakelt, kan dat aan een aantal factoren liggen:

1- Heb je er al aan gedacht om je eerste gratis controle in de winkel te laten uitvoeren? Bij aankoop van je product krijg je bij Decathlon tot 6 maanden na aankoop een gratis check-up om de instellingen te controleren, inclusief het schakelen, dus denk er eens over na!

2- Uw transmissiekabel en/of -mantel zijn versleten of verouderd. Je moet daarom de kabel en/of omhulsel vervangen als deze beschadigd zijn.

3- Je derailleur zelf moet afgesteld worden. Gebruik de bovenste (L) en onderste (H) stelschroeven om je versnelling af te stellen, vooral als je ketting de neiging heeft om van de achterste tandwielen af te springen.

Als deze afstelling nog steeds geen effect heeft, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Decathlon-werkplaats voor een meer gedetailleerde diagnose.

Ik heb een platte band of een lekke band

Wanneer je een lekke of platte band krijgt, kan de binnenband vaak beschadigd raken.

Het is essentieel om te controleren of het voorwerp dat het lek heeft veroorzaakt niet meer in de band zit. Zorg ervoor dat je de band visueel inspecteert en aarzel niet om naar binnen te reiken om te controleren of er niets uitsteekt dat de binnenband zou kunnen doorboren. Verwijder het voorwerp indien nodig.

De reparatie is vrij eenvoudig, dus aarzel niet om onze video hiernaast te bekijken.

Bezoek indien nodig je dichtstbijzijnde Decathlon-werkplaats.

VELO VILLE LONGUE DISTANCE 900 - CADRE HAUT ET CADRE BAS

Handleiding

Onderdelen

Vind onderdelen voor uw VELO LONG DISTANCE 900 - HIGH FRAME AND LOW FRAME in de werkplaats en op Decathlon.nl