ONstep 200

Réf: 8228309

EERSTE INGEBRUIKNEMING

Hoe stel ik mijn paslengte in?

Je kunt in de stappenstellers van Geonaute op 2 manieren je paslengte instellen: automatisch (AUTO) of manueel (MANU). Deze instelling doe je in het menu "Set" van je stappenteller.

AUTO: Afhankelijk van je lengte berekent de stappenteller automatisch je paslengte aan de hand van een gepatenteerd Oxylane-algoritme.
MANU: om de paslengte zo realistisch mogelijk in te stellen, kun je ze ook handmatig invoeren.

Om je paslengte te kennen: wandel 10 meter en tel het aantal passen. Gebruik dan de volgende formule: 10 meter / aantal passen = paslengte

Hoe draag ik de stappenteller op de juiste manier?

Om nauwkeurige waarden op te meten is het belangrijk om de stappenteller op de juiste manier te dragen. Je moet de stappenteller aan je riem dragen, aan de zijkant van je bekken. Elke andere positie van de stappenteller zal zorgen voor foutieve waarden.

Hoe stel ik de tijd van mijn stappenteller in als die niet staat weergegeven?

Je stappenteller reset automatisch om middernacht. Daarom is het belangrijk om de tijd juist in te stellen, zodat hij weet wanneer hij moet resetten.

Hoe zet ik mijn stappenteller uit?

Het is niet nodig om je stappenteller uit te schakelen. Als hij 5 minuten niet wordt gebruikt, gaat hij in slaapstand. Als je weer gaat wandelen of op een van de knoppen drukt, wordt hij automatisch weer "wakker".

NAUWKEURIGHEID

De waarden op mijn stappenteller lijken fout of onnauwkeurig, hoe komt dat?

Als je stappenteller onnauwkeurige waarden weergeeft, dan kan dat verschillende oorzaken hebben:
- een foutief ingestelde paslengte. Staat je stappenteller in modus "AUTO", dan raden we aan om het eens in manuele modus ("MANU") te proberen.
- je gebruikt je stappenteller voor een andere discipline dan wandelen of powerwalken (bv.: hardlopen, trektochten enz.)

Kan ik mijn stappenteller gebruiken voor hardlopen of trekking

De stappenteller is ontworpen voor wandelen en Active Walking. De algoritmes die worden gebruikt om bijvoorbeeld te bepalen hoeveel calorieën je hebt verbrand of welke afstand je hebt afgelegd, zijn niet voorzien voor hardlopen of wandelingen op hellingen. De waarden zullen dan niet correct zijn.

EEN ANDERE VRAAG?

Wat is Active Walking?

Active Walking is wandelen aan een stevig tempo, dit is het beste voor de gezondheid. De stappenteller berekent op basis van je lengte automatisch de snelheidsdrempel waarboven je moet wandelen om aan Active Walking te doen. Hoe groter je bent, hoe sneller je zult moeten wandelen om boven deze drempel te komen. De stappentellers van Geonaute berekenen hoelang je aan Active walking doet.

Hoe zet ik mijn stappenteller terug op nul?

Je kunt handmatig alle waarden van je stappenteller op nul zetten door de knoppen links- en rechtsboven tegelijkertijd 3 seconden lang ingedrukt te houden.

Wilt u contact met ons opnemen? Een contactformulier openen

HANDLEIDINGEN

notice-pictogramme

Heeft u de producthandleiding nodig? Klik op downloaden.

NAAR BOVEN