Tente tropical de Trekking 900 - notices, montage, réparation

REF: 8581243

Tropic 900 klamboetent - 2 personen: onderhoud, reparatie

2021

Je hebt een vrijstaande tropische klamboetent voor 2 personen trekking gekocht en je hebt een vraag of ondervindt een probleem met je model? Geen paniek, wij zijn er om u te ondersteunen.

Dit tentdoek is compatibel met ons Tropic 900 tentmodel.

Eerste avonturen: ons advies

Welke controles moet ik uitvoeren voordat ik vertrek?

Om onaangename verrassingen bij het opzetten van je tent te voorkomen, is het verstandig om een ​​aantal controles uit te voeren, zodat je met een gerust hart kunt vertrekken.

- Haal uw tent uit de hoes om hem te luchten en nare geurtjes te beperken, en maak hem indien nodig schoon (zie ons onderhoudsadvies hieronder).
- Controleer de staat van uw uitrusting: zorg ervoor dat een rolbeugel niet kapot is, dat de verstaging geen gebreken vertoont, dat er geen haringen ontbreken, enz.
- Onderzoek het canvas en het grondzeil om te controleren of er geen gaten zijn
- Controleer de status van de ritssluitingen om te zien of ze correct werken

Waar moet ik mijn tent opzetten?

Voordat u uw tent opzet, is het essentieel om een ​​geschikte locatie te kiezen. Daarom geven wij enkele tips om u te helpen de ideale plek te vinden:

- Zoek een vlakke, relatief heldere ondergrond (geen stenen, takken etc.) om goed te kunnen slapen en je tent niet te beschadigen
- Vermijd om meerdere redenen een te dichte nabijheid van een waterpunt: vochtigheid, insecten, mogelijk stijgend water, enz.

Hoe zet ik mijn tent op de juiste manier op?

Om het opzetten van uw tent makkelijker te maken, is het belangrijk om de basis goed voor te bereiden. Strek de tent op de grond met de onderste haken om een ​​glad oppervlak te krijgen, waardoor hij correct kan uitzetten. Monteer bovendien de stokken volledig voordat u ze in de hoezen steekt, voor een snellere en efficiëntere montage.

Span de scheerlijnen niet te strak en laat ze relatief flexibel zodat uw tent beter bestand is tegen windstoten.

Voor een betere verankering in de grond moeten de haringen onder een hoek van 45° in de tegenovergestelde richting van de tent worden geplant.

Het onderhoud van mijn tropic 900-tent

Entretenir une tente tropic 900

Correct gebruik

Voordat u uw tent opzet, laat u de voordeur gesloten om te voorkomen dat het tentdoek te veel wordt uitgerekt bij het opzetten van de stokken. Trek de scheerlijnen bovendien niet te strak aan, omdat te veel spanning op het doek het doek kan beschadigen. Laat uw tent ten slotte niet te veel aan de zon worden blootgesteld, omdat UV-stralen het slijtageverschijnsel versnellen.

Drogen

Het is belangrijk om uw tent na elke schoonmaakbeurt goed af te drogen om schimmelsporen te voorkomen. Als je thuis ruimte hebt, richt hem dan helemaal in en zet alle deuren open, zodat het drogen sneller gaat. Als je daarentegen weinig ruimte hebt, haal de stukken dan één voor één los en spreid ze uit.
Vergeet ten slotte niet om ook de onderkant van uw tent en de hoes af te drogen.

Opbergen

Bewaar uw tent op een droge plaats op kamertemperatuur. Vergeet niet de voordeur goed af te sluiten, zodat uw tent niet te strak staat als u hem weer opzet.

Ik repareer mijn tent zelf

Vind hier belangrijke informatie in de instructies om te bepalen welk type reserveonderdeel aan uw behoeften voldoet.

Er zit een scheur in mijn tentdoek.

Breng eenvoudig een patch aan om het gat te vullen. Wij adviseren u om ze aan de binnenkant van uw kamer aan te brengen voor een betere hechting.

Tente  moustiquaire Tropical 900 de trekking -  entretien, réparation

Instructies

Ontdek de gebruikershandleiding voor onze Tropic 900 klamboetent - 2 personen.

Hierbij verkoop ik mijn tweedehands trekkingtent

U gebruikt uw tent niet meer en weet niet wat u ermee moet doen? In plaats van hem weg te gooien, aarzel dan niet om hem tweedehands door te verkopen via Decathlon buy back! Vul online alle informatie over uw product in. Wij bieden u de beste verkoopoplossingen, waarna u uw product in de winkel kunt afgeven om de procedure af te ronden.

BINNENKORT KAMPEREN? EERST JE TENT CONTROLEREN!

Binnenkort kamperen? Eerst je tent controleren!

Een checklist om verrassingen tijdens het kamperen te voorkomen, zodat je zorgeloos kan gaan genieten.