Tente de Trekking MT500 MESH - notices, montage, réparation

REF: 8795876, 8786418

Trekkingtent - MT500 MESH: instructies, montage, onderhoud, reparatie

2023

Heeft u een MESH-tent gekocht en heeft u een vraag of een probleem met uw model? Geen paniek, wij zijn er om u te ondersteunen.

Dit tentdoek is compatibel met ons MT500 MESH-tentmodel.

Eerste avonturen: ons advies

Welke controles moet ik uitvoeren voordat ik vertrek?

Om onaangename verrassingen bij het opzetten van je tent te voorkomen, is het verstandig om een ​​aantal controles uit te voeren, zodat je met een gerust hart kunt vertrekken.

- Haal uw tent uit de hoes om hem te luchten en nare geurtjes te beperken, en maak hem indien nodig schoon (zie ons onderhoudsadvies hieronder).
- Controleer de staat van uw uitrusting: zorg ervoor dat de tentstok niet kapot is, dat het tentdoek geen gebreken vertoont, dat er geen haringen ontbreken, enz.
- Onderzoek het canvas en het grondzeil om te controleren of er geen gaten zijn
- Controleer de status van de ritssluitingen om te zien of ze correct werken

Wil meer weten ? Vind ons toegewijde advies om uw avontuur voor te bereiden👇

Waar moet ik mijn tent opzetten?

Voordat u uw tent opzet, is het essentieel om een ​​geschikte locatie te kiezen. Daarom geven wij enkele tips om u te helpen de ideale plek te vinden:

- Zoek een vlakke, relatief heldere ondergrond (geen stenen, takken etc.) om goed te kunnen slapen en je tent niet te beschadigen
- Vermijd om meerdere redenen een te dichte nabijheid van een waterpunt: vochtigheid, insecten, mogelijk stijgend water, enz.
- Beperk de blootstelling aan de wind, zodat u niet te veel wordt geschud en kies voor een relatief beschutte standplaats, bijvoorbeeld in struikgewas.
- Plaats de ingang van je tent altijd met je rug naar de wind
- Ga op een plek zitten waar de zon 's ochtends schijnt, zodat u het bij koele temperaturen niet koud krijgt.

Hoe zet ik mijn tent op de juiste manier op?

Om het opzetten van uw tent makkelijker te maken, is het belangrijk om de basis goed voor te bereiden. Strek de tent op de grond met de onderste haken om een ​​glad oppervlak te verkrijgen, waardoor hij correct kan uitzetten. Monteer bovendien de stokken volledig voordat u ze in de hoezen steekt, voor een snellere en efficiëntere montage.

Span de scheerlijnen niet te strak en laat ze relatief flexibel zodat uw tent beter bestand is tegen windstoten.

Voor een betere verankering in de grond moeten de haringen onder een hoek van 45° in de tegenovergestelde richting van de tent worden geplant.

Hoe weerbestendig is mijn tent?

Al onze tenten worden in het laboratorium getest om hun waterdichtheid te valideren: een eerste test wordt uitgevoerd gedurende 3 uur onder 200 L water per uur en per vierkante meter. De tweede test wordt onder reële omstandigheden uitgevoerd door onze experts.

Wat betreft windweerstand worden onze tenten ook getest in een windtunnel op een draaitafel.

Om de specifieke kenmerken van uw tentmodel te raadplegen, verwijzen wij u naar de productfiches op de website van Decathlon.

Hoe condensatie voorkomen?

Terugkerende regen gedurende de dag, warme lucht die aanhoudt als de buitentemperatuur daalt, lichaamswarmte... dit zijn factoren die condensatie in uw tent kunnen veroorzaken. Om dit fenomeen te voorkomen, geven wij u enkele adviezen:

- Zet de ventilatieopeningen in je tent zoveel mogelijk open, ook als het regent
- Vermijd kreukels bij het opzetten van uw tent, deze bevorderen de concentratie van waterdruppels
- Zet uw tent niet te dicht bij een waterbron op, maar op een beschutte plek waar de temperatuur en luchtvochtigheid gereguleerd zijn.

Om reeds aanwezige condensatie te verwijderen, veegt u de druppels voorzichtig af met een doek en ventileert u uw tent zoveel mogelijk. Open de deur en zet je tent op een droge plaats totdat deze kan drogen.

Het onderhoud van mijn trekkingtent

entretenir une tente de trek

Correct gebruik

Voordat u uw tent opzet, laat u de voordeur gesloten om te voorkomen dat het tentdoek te veel wordt uitgerekt bij het opzetten van de tent. Trek de scheerlijnen bovendien niet te strak aan, omdat te veel spanning op het doek het doek kan beschadigen. Laat uw tent ten slotte niet pal in de zon staan, omdat UV-stralen het slijtageverschijnsel versnellen.

Schoonmaken

Gebruik geen schoonmaakmiddelen om uw tent te wassen, maar gebruik indien nodig gewoon water of zeepsop. Vergeet niet om goed af te spoelen als je klaar bent.

Drogen

Het is belangrijk om uw tent na elke schoonmaakbeurt goed af te drogen om schimmelsporen te voorkomen. Als je thuis ruimte hebt, richt hem dan helemaal in en zet alle deuren open, zodat het drogen sneller gaat. Als je daarentegen weinig ruimte hebt, haal de stukken dan één voor één los en spreid ze uit.
Vergeet ten slotte niet om ook de onderkant van uw tent en de hoes af te drogen.

Opbergen

Bewaar uw tent op een droge plaats op kamertemperatuur. Vergeet niet de voordeur goed af te sluiten, zodat uw tent niet te strak staat als u hem weer opzet.

Waterdichtheid

Verschillende factoren kunnen de waterdichtheid van uw tent beïnvloeden, zoals blootstelling aan de zon, wrijving in de hoes of zelfs natuurlijke slijtage.
Daarom raden wij u aan om minimaal één keer per jaar een waterdichtmakende spray op het doek en het grondzeil aan te brengen.

Tente MT500 MESH : notices, montage, réparation

Ik laat mijn tent repareren in de werkplaats

Profiteer van de expertise van onze medewerkers en maak online een afspraak om te profiteren van een van de volgende werkplaatsdiensten.

Er zit een scheur of gat in mijn tentdoek

Breng eenvoudig een patch aan om het gat te repareren. Voor een betere hechting raden wij u aan om ze aan de binnenkant van uw buitentent of uw kamer aan te brengen.

Tente MT500 MESH : notice, montage, entretien, réparation

Instructies

Ontdek hieronder de instructies voor het gebruik van de tent.

Hierbij verkoop ik mijn tweedehands trekkingtent

U gebruikt uw tent niet meer en weet niet wat u ermee moet doen? In plaats van hem weg te gooien, aarzel dan niet om hem tweedehands door te verkopen via Decathlon buy back! Vul online alle informatie over uw product in. Wij bieden u de beste verkoopoplossingen, waarna u uw product in de winkel kunt afgeven om de procedure af te ronden.

BINNENKORT KAMPEREN? EERST JE TENT CONTROLEREN!

Binnenkort kamperen? Eerst je tent controleren!

Een checklist om verrassingen tijdens het kamperen te voorkomen, zodat je zorgeloos kan gaan genieten.