LA GARANTIE DE VOTRE TENTE DECATHLON

De garantie voor je Decathlon tent

Heb je een FORCLAZ of QUECHUA tent gekocht? Wij leggen u alles uit wat u moet weten over de garantie: dekking, duur... Volg de gids!

LA GARANTIE DE VOTRE TENTE DECATHLON

Wat betekent de Quechua tentgarantie?

De garantie dekt normaal gebruik van de tent. Wat betekent normaal gebruik van een tent? Bij DECATHLON schatten we, op basis van de testfase tijdens de ontwikkeling, dat normaal gebruik van een tent zich vertaalt in gebruiksweken gedurende een jaar. Voor al onze tenten schatten we dit op vier weken onderbroken gebruik per jaar.
Als u uw tent bijvoorbeeld zes maanden achter elkaar in uw tuin opzet en deze beschadigd aantreft, vervalt de garantie.

"Op dezelfde manier, als je met een stadsauto de woestijn in gaat, zul je niet verbaasd zijn als de auto het niet houdt en de garantie niet werkt omdat er een afwijking in het gebruik is. Hetzelfde geldt voor tenten: "Of ze nu ontworpen zijn voor backpacken of om te kamperen zonder dat je elke dag hoeft te reizen, tenten zijn niet gemaakt om lange tijd continu gebruikt te worden" aldus Guillaume Bert-Erboul, Product Manager voor Base Camp tenten.

LA GARANTIE DE VOTRE TENTE DECATHLON

Wat de garantie dekt :

Binnen het kader van normaal gebruik en mogelijke fabricagefouten, dekt de garantie een gebroken of doorboorde stok bij opblaasbare tenten, evenals scheuren in de stof of naden van de buitentent, het grondzeil, de tentkamer, een luifel of ritssluitingen.
In het algemeen garandeert DECATHLON de reparatie van alle onderdelen van de tent, op voorwaarde dat de schade is veroorzaakt onder normale gebruiksomstandigheden.   

Als het probleem niet onder de garantie valt, is reparatie altijd mogelijk, maar op kosten van de klant. Goed om te weten: reparaties worden uitgevoerd in de werkplaats van uw DECATHLON winkel!

Wat de garantie niet dekt :

De garantie dekt geen ongelukken, nalatigheid of opzettelijke schade en werkt niet zoals een verzekering. Als er bijvoorbeeld een stuk hout valt en het tentdoek doorboort, is er sprake van een ongeluk. Merk op dat Quechua-tenten niet als tuinmeubilair kunnen worden gebruikt. Voortdurende en langdurige blootstelling van de tent aan ultraviolette straling en slecht weer wordt beschouwd als nalatigheid, waardoor de onderdelen voortijdig verslechteren. Dit soort gebruik valt niet onder de garantie.

LA GARANTIE DE VOTRE TENTE DECATHLON

Een woordje van de productmanager

"Blootstelling aan de zon gedurende meerdere dagen blijft de grootste vijand van de tent, omdat het polyester en de coating snel achteruitgaan, zowel wat betreft de waterdichtheid van het onderdeel als de sterkte van de vezel," zegt Réka, Quechua productmanager voor Mountain Hiking tenten.

LA GARANTIE DE VOTRE TENTE DECATHLON

Hoe lang is de garantie op Quechua-tenten?

"Stoktenten" hebben een garantieperiode van drie jaar vanaf de aankoopdatum.
Opblaasbare tenten en twee- of driepersoonstenten waarin je niet kunt staan zijn gegarandeerd vijf jaar. De tenten zijn ontworpen voor vier weken achter elkaar gebruik per jaar, dus bij drie jaar garantie is dat twaalf weken gebruik.

Wil je aanspraak maken op je garantie?

Als je twijfelt of je tent moet laten repareren, ga dan met je aankoopbewijs naar een van onze werkplaatsen of de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel!

Wil je je tent zelf repareren?

Ontdek al onze tips en oplossingen om je tent langer mooi te houden.