Onderhoud en reparatie van een trekkingrugzak MT900 Ultralight

REF: 8642599, 8642604

TREKKINGRUGZAKKEN MT900 ULTRALIGHT: EERSTE GEBRUIK, ONDERHOUD EN REPARATIE

De vederlichte en comfortabele rugzak MT900 Ultralight is ideaal voor trekking.
Heb je een vraag over je product of zit je met een probleem? We zijn er om je te helpen.

Deze instructies zijn geldig voor alle modellen MT900 Ultralight.

Praktische tips voor het gebruik van je rugzak mt900 ultralight

Hoe de rugzak mt900 ultralight verstellen?

Het correct afstellen van je rugzak is heel belangrijk voor optimaal draagcomfort en om rugklachten te voorkomen.

Stappen:
1/ Maak alle riemen en bandjes los en pas de rug aan volgens de verschillende markeringen 
2/ Doe de rugzak om
3/ Doe de heupgordel om en span hem aan
4/ Span de schouderriemen aan
5/ Pas de stabilisatiebandjes en borstriem aan

Onderhoud en reparatie van een trekkingrugzak MT900 Ultralight

Waarvoor dienen de bandjes tussen de bovenkant van de schouderriemen en de bovenkant van de rugzak?

Stabilisatiebandjes zijn bandjes bovenaan iedere schouderriem van je rugzak.
Omdat de rughoogte verstelbaar is (dankzij de schouderriemen) moet je ook de positie van de schouderriemen aanpassen zodat je rugzak niet heen en weer slingert tijdens het lopen. Daarvoor dienen de stabilisatiebandjes.

Eens je de rugzak op je rug hebt, met de heupgordel dicht en de schouderriemen correct aangespannen, pak je de stabilisatiebandjes op je schouders beet en trek je ze naar voren tot je voelt dat de rugzak weer contact maakt met je rug.
Om de stabiliteit van je rugzak te controleren, haal je een paar keer de schouders op en zet je indien nodig de stabilisatiebandjes nog wat strakker.

Waarvoor dienen de bandjes tussen de bovenkant van de schouderriemen en de bovenkant van de rugzak?
Hoe pak je een trekkingrugzak correct in?

Je zal je rugzak meerdere dagen dragen. Daarom is het belangrijk dat je bij het inpakken het gewicht zo verdeelt dat zowel de voor- en achterkant als de linker- en rechterkant in balans zijn. Als je rugzak uit evenwicht is zal je immers sneller moe worden.

Onderaan geven we tips waar je alles het beste kan stoppen: op de bodem, in het midden of bovenaan.

Hoe pak je een trekkingrugzak correct in?
Wat is het maximumgewicht voor de rugzak mt900 ultralight?

De MT900 UL is bedoeld voor fast hiking, waarbij je loopt aan een sneller tempo en weinig gewicht draagt.
Om optimaal te genieten van de geventileerde rug en ultralichte materialen raden we aan de rugzak niet zwaarder te laden dan 12 kg .

Wat is het ultralight concept?

UL of Ultralight betekent dat we bij de ontwikkeling van de rugzak maximaal hebben bespaard op gewicht. We hielden het aantal ritsen en kleine zakken beperkt en kozen in plaats daarvan voor grote open volumes, voor de stof gebruiken we een polyamide stof van lage dichtheid. Het resultaat: de rugzak MT900 UL weegt maar net iets meer dan 1 kg in de versie van 50 liter (1,1 kg zonder dekselvak en regenhoes).

Hoe waterbestendig is de rugzak mt900 ultralight?

Net als de meeste fabrikanten maakt FORCLAZ zijn rugzakken van materialen die waterafstotend maar niet waterdicht zijn. Om een rugzak te maken die 100% waterdicht is zouden we immers alle naden moeten afdichten en specifieke, heel dure ritsen moeten gebruiken. Daarom wordt bij al onze rugzakken een regenhoes meegeleverd die je over je rugzak kan doen ter bescherming.

Hoe waterbestendig is de rugzak MT900 Ultralight?
Hoe bescherm je je spullen tegen vocht

Iedereen zijn eigen stijl! Er zijn verschillende manieren om je spullen onderweg te beschermen tegen nat, elk met voor- en nadelen.

Regenponcho:
Een regenponcho is ongetwijfeld de meest efficiënte oplossing om je rugzak aan de buitenkant te beschermen. Zowel jijzelf als je rugzak zijn volledig bedekt en er is geen gevaar dat het water langs je rug drupt. Het grootste nadeel van poncho's is dat ze heel onhandig zijn op momenten dat je je rugzak op de grond zet om er iets uit te halen.

Regenhoes:
Een regenhoes is een lichte en snel aan te brengen hoes die je rugzak aan de buitenkant beschermt. Als hij in een apart zakje zit en je er langs buiten bij kan (zoals het geval is bij onze nieuwe rugzakken zoals de MT500 AIR) heb je hem in een paar tellen over je rugzak gedaan. In een groep kan iedereen de persoon naast of voor hem even helpen zodat niemand zijn rugzak op de grond hoeft te zetten.
Gekleurde regenhoezen verhogen bovendien je zichtbaarheid bij mistig weer of 's nachts.
Het nadeel van een regenhoes is dat hij je schouders niet beschermt. Als het hard regent komt het niet zelden voor dat het water doorsijpelt via de achterkant van de rugzak en daarom moet je delicate spullen altijd beschermen door ze in waterdichte hoesjes te stoppen.
Daarnaast hebben regenhoezen de neiging tot scheuren.

Verstevigde regenhoes:
Dit type regenhoes beschermt net als de gewone regenhoes tegen regen maar heeft twee verschillende kanten: een klassieke, goed zichtbare kant (oranje) en een verstevigde donkere kant die beter bestand is tegen scheuren en gaatjes, bijvoorbeeld doordat er takken over schuren. Dit type regenhoes is echter zwaarder.

Waterafstotende opberghoezen:
Waterafstotende opberghoezen zijn verkrijgbaar in diverse formaten en handig bij het inpakken van je rugzak en om je spullen te beschermen tegen vocht. Het enige probleem is dat je moet onthouden wat je in welk hoesje hebt gestopt, anders moet je misschien lang zoeken. Opgelet, dit soort opberghoezen is niet volkomen waterdicht. Ze zijn dus niet geschikt om langdurig te worden blootgesteld aan water (gebruik ze niet buiten je rugzak).

Waterdichte opberghoezen:
Dit soort hoezen is steviger en vooral 100% waterdicht. Ze zijn ideaal om heel gevoelige items te beschermen of om items ook buiten je rugzak te beschermen. Helaas zijn ze door hun kunststof structuur stugger en zwaarder.

Welke garantie is er op mijn rugzak?

Rugzakken van Decathlon zijn ontwikkeld om sterk en duurzaam te zijn en worden uitvoerig getest (materialen, naden en afgewerkt product) zodat je er zeker van kan zijn dat je er zo lang mogelijk plezier van hebt.
We geven 10 jaar garantie op al onze rugzakken, te rekenen vanaf de datum op de kassabon.

Je rugzak mt900 ultralight wassen

Een trekkingrugzak MT900 Ultralight wassen

Je rugzak mt900 ultralight zelf repareren

Voor elk model zijn losse onderdelen verkrijgbaar zodat je reparaties zelf kan doen.

Mt900 ultralight 45+10 l voor dames grijs

Moet je rugzak gerepareerd worden? Bekijk de afbeelding van je rugzak met alle onderdelen klik hier.

Onderhoud en reparatie van een trekkingrugzak MT900 Ultralight 45 l
Mt900 ultralight 50+10 l voor heren blauw

Bekijk de afbeelding van je rugzak met alle onderdelen klik hier.

Onderhoud en reparatie van een trekkingrugzak MT900 Ultralight 50 l

EEN GAT OF SCHEUR IN JE TREKKINGRUGZAK REPAREREN

Als er een gaatje in de voorkant of bodem van je rugzak is gekomen, kan je dat makkelijk dichten met een plakker of een stukje tape (knip een rondje dat 1 of 2 cm groter is dan het gat). We raden aan om zowel aan de buiten- als aan de binnenkant een plakker aan te brengen.
Wanneer het een groot gat is, breng je je rugzak best naar een schoenmaker die je rugzak deskundig kan herstellen.

Je trekkingrugzak personaliseren

Wil je je rugzak een persoonlijk tintje geven? Het atelier van je Decathlon-winkel biedt diverse mogelijkheden. Bedrukken, borduren, stickers… kies maar uit!