vouwfiets tilt 900

REF: 8678268

FOLD 560 

2022

Op zoek naar een efficiënte en wendbare fiets voor je dagelijkse verplaatsingen? Dan is deze comfortabele vouwfiets precies wat je nodig hebt.

Met zijn 9 versnellingen en lichte aluminium structuur is deze fiets onze meest efficiënte en comfortabele vouwfiets. Ideaal om slim kilometers af te leggen al fietsend en met het openbaar vervoer.

Eerste gebruik

Welke druk hebben mijn banden nodig?

Om het risico op lekrijden te beperken en voor een beter rendement, moet je de banden oppompen tot een druk van 3,5 tot 4,5 bar. 

TILT 900
Hoe ben ik beter zichtbaar en veiliger op de fiets?

Deze fiets heeft aan de voorkant een plek waar je onze Vioo Clip-verlichting (in elke Decathlon-winkel te verkrijgen) kunt vastmaken.

TILT 900

Ik heb een probleem

Mijn versnellingen haperen

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je versnellingen kunnen haperen.

.1- Controleer of je derailleurpad niet is scheefgetrokken

 

Een scheefgetrokken derailleurpad kan ervoor zorgen dat je derailleur niet meer goed is uitgelijnd en dus niet meer correct werkt. Ga achter je fiets staan en bekijk de uitlijning van je derailleur. Is de pad scheefgetrokken, ga dan naar een Decathlon-atelier om ze te laten rechtzetten.

 

2- Kijk na waar de uiteinden van je kabels uitkomen. Slecht geplaatste uiteinden kunnen in de weg zitten van de derailleurkabel en zo je versnellingen achteraan ontregelen.

Voor de achterste derailleur moet je twee uiteinden controleren:

- Als je zo'n slecht geplaatst uiteinde vindt, duw het dan met de hand terug op de juiste plaats.

 

3- Het is ook mogelijk dat de kabel en buitenkabel vast zitten.

Als je niet meer naar een lagere versnelling (kleiner tandwiel) kunt schakelen en als de derailleur niets doet, zélfs niet nadat je geschakeld hebt, dan zitten de kabel en de buitenkabel waarschijnlijk vast.

Ze moeten dan worden vervangen. Ga hiervoor naar een Decathlon-werkplaats of vervang ze zelf. Als je vaak in vochtige of modderige omstandigheden gaat fietsen, of als je je fiets vaak met heel veel water schoonmaakt, dan zul je je (buiten)kabels sneller moeten vervangen.

 

4- Mogelijk moet je de versnellingen opnieuw afstellen

Om alle bovengenoemde redenen, is het mogelijk dat je transmissie opnieuw moet worden afgesteld.

Je kunt dit zelf doen aan de hand van deze tutorial. Of je springt even binnen bij het dichtstbijzijnde Decathlon-werkplaats, zodat een van onze specialisten hiervoor kan zorgen.

Handleiding