velo pliant tilt 500

REF: 8771462

FOLD 500

2023

Op deze pagina vind je montage-instructies, onderhouds- en reparatieadvies voor je fiets en, indien nodig, links naar alle reserveonderdelen die voor jouw product verkrijgbaar zijn.

Eerste gebruik

Hoe monteer en stel ik mijn fiets af?
Op welke spanning moet ik mijn banden oppompen?

Om het risico op lekrijden te minimaliseren en de prestaties van je fiets te verhogen, moet je je banden oppompen tot tussen 3,5 en 4,5 bar.

Hoe je USB-verlichting voor en achter gebruiken (installeren, opladen)

De lampjes zijn oplaadbaar via een USB-kabel die wordt meegeleverd in het fietspakket. Het voorlicht (10 LUX) wordt vastgeklikt op de interface op het stuur, terwijl het achterlicht (5,4 LUMENS) wordt vastgeklikt aan de onderkant van de zadelpen.

FOLD 500: notice, réparation

Ik heb een probleem

Mijn versnellingen schakelen niet goed

Er zijn verschillende redenen waarom versnellingen niet goed schakelen

.1- Controleer of de derailleurhanger niet gedraaid is

Een verbogen hanger zorgt ervoor dat de derailleur niet goed uitgelijnd is, waardoor deze zijn functie niet meer goed kan uitvoeren. Ga achterop je fiets staan en controleer de uitlijning van de derailleurhanger. Als de hanger verbogen is, ga dan naar een Decathlon werkplaats om de derailleurhanger recht te laten zetten.

2- Controleer de positie van de kettinguiteindenNiet goed geplaatste kettinguiteinden kunnen verhinderen dat de derailleurkabel doorgetrokken wordt en kunnen ervoor zorgen dat de achterste versnellingen verkeerd schakelen.

Voor de achterderailleur zijn er 2 posities van de kabeleinden die gecontroleerd moeten worden:

- Als een kabeleinde onjuist geplaatst is, vervang deze dan met de hand in de buitenkabel.

3- De kabel en de kettingringen kunnen vastzitten

Als het bijzonder moeilijk is om de tandwielen op de kleinere tandwielen te laten vallen (tandwielen in aflopende volgorde, van 1 tot 6) en de derailleur zelfs na het bedienen van de versnellingshendel niet beweegt, dan zijn de kabel en de kettingringen waarschijnlijk vastgelopen.

De kabel en de kettingbladen moeten worden vervangen. Je kunt naar één van onze Decathlon werkplaatsen gaan of de vervanging zelf doen. Als je je vouwfiets regelmatig gebruikt in natte of modderige omstandigheden, of als je je HOPTOWN 320 regelmatig wast in grote hoeveelheden water, dan moeten de kettingen en kabels vaker vervangen worden.

4- Aanpassingen kunnen nodig zijn

Om alle bovengenoemde redenen kan het nodig zijn om uw transmissie af te stellen.

Als je het zelf wilt doen, kun je deze handleiding volgen. Ga anders naar je dichtstbijzijnde Decathlon-werkplaats om het door een van onze technici te laten doen.

Ik heb wat speling in het stuur

Dit kan komen doordat de headset iets losser zit. Om dit te verhelpen kunt u de onderstaande video volgen.

WAARSCHUWING: Deze manipulatie vereist specifiek gereedschap, grijp bij twijfel niet in en breng uw fiets terug naar de dichtstbijzijnde DECATHLON winkel.

of als het probleem zich blijft voordoen, ga dan onmiddellijk naar uw dichtstbijzijnde DECATHLON winkel om het te laten nakijken door een van onze technici.

Ik heb wat speling in het scharnier van de stuurpen

De stuurpenhendel kan een kleine hoeveelheid speling aannemen, wat niet onveilig is, maar wel onaangenaam kan zijn tijdens het rijden.

Volg de aanbevelingen in de onderstaande video om deze speling te verwijderen.

WAARSCHUWING: Kom in geval van twijfel niet tussenbeide en breng uw fiets terug naar de dichtstbijzijnde DECATHLON winkel.