2 Seconds Easy tenten

REF: 8513472, 8553541, 8576110

2 SECONDS EASY TENTEN

2020

Je 2 Seconds tent is voorzien van het Easy-systeem zodat ze heel snel op te zetten en af te breken is.
Zit je met een vraag over je 2 Seconds Easy tent of heb je een probleem? We helpen je graag verder, met tips voor het gebruik, het onderhoud en de reparatie van je tent.

Voor het eerst op avontuur: onze tips

Wat moet je controleren voor vertrek?

Om onaangename verrassingen te voorkomen bij het opzetten van je tent, is het een goed idee om thuis alvast een paar zaken te controleren zodat je met een gerust hart kan vertrekken.

- Haal je tent uit de tentzak om ze te laten luchten en onaangename geurtjes te verminderen, en reinig ze indien nodig (zie onderhoudsadvies hieronder).
- Controleer de staat van je uitrusting: ga na of geen van de boogstokken gebroken is, of de scheerlijnen niet kapot zijn, of er geen tentharingen ontbreken...
- Controleer het tentdoek en grondzeil op gaten
- Ga na of alle ritssluitingen nog goed werken

Wat is de beste plek om je tent op te zetten?

Voordat je je tent opzet, is het van groot belang een geschikte plek te kiezen. Daarom hebben we enkele tips op een rijtje gezet om je te helpen de perfecte plek te vinden:

- Zoek een vlak en relatief vrij stuk grond (geen steentjes, takken ...) zodat je goed slaapt en beschadiging van je tent voorkomt
- Zet je tent niet te dicht bij water op, om een aantal redenen: vochtigheid, insecten, het waterpeil dat kan stijgen enz.
- Beperk de blootstelling aan de wind zodat je tent niet te veel klappert en kies een relatief beschutte plek, bijvoorbeeld dicht bij struiken. Zorg ervoor dat de deur van je tent niet in de windrichting staat
- Kies bij koud weer een plek die ochtendzon krijgt om te voorkomen dat je het te koud krijgt.

Hoe je tent opzetten?

Opgelet: Om te vermijden dat je de constructie beschadigt wanneer je je tent openvouwt, sta je goed rechtop en til je zo elk koordje op en schud je er lichtjes mee 

Span de scheerlijnen niet te hard aan, zorg dat ze wat speling hebben zodat je tent beter bestand is tegen plotse windvlagen.

De haringen steek je in een hoek van 45° in de grond, weg van de tent.

een 2 seconds easy tent opzetten
Hoe weerbestendig is mijn tent?

Al onze tenten worden in het laboratorium getest op hun waterdichtheid: daar worden ze 3 uur lang blootgesteld aan 200 liter water per uur en per vierkante meter. Daarna testen onze experts ze ook nog eens in echte omstandigheden in de praktijk.

Om de windbestendigheid van onze tenten na te gaan, testen we ze in een windtunnel, op een draaiplatform.

Raadpleeg de productfiches op de Decathlon-website om de specifieke kenmerken van je tentmodel te bekijken.

Wat is de fresh & black-technologie?

Dat is een tent die koeler en donkerder is zodat je beter slaapt! Fresh & Black is een technologie waar Decathlon het patent op heeft en die bestaat uit specifieke materialen die zonnestraling weerkaatsen en isoleren. Zo blijft het koeler en donkerder in de tent. Vergeet niet 's avonds je tent te ventileren om optimaal van die technologie te profiteren!

Hoe voorkom je condensvorming?

Diverse regenbuien in de loop van de dag, warme lucht die in de tent blijft hangen terwijl het buiten afkoelt, de warmte van je eigen lichaam... allemaal dingen die ertoe kunnen leiden dat er zich condens vormt in je tent. Een paar tips om dat verschijnsel te vermijden:

- Zet de ventilatieopeningen van je tent zoveel mogelijk open, zelfs als het regent
- Span je tent goed strak op wanneer je ze opzet, om te vermijden dat het water zich verzamelt op plaatsen waar het doek doorhangt
- Zet je tent niet te dicht bij water op, maar kies een beschutte plek waar temperatuur en vochtigheid gereguleerd worden.

Zie je toch condensdruppels, dan kan je die zachtjes wegvegen met een doek. Ventileer je tent zoveel mogelijk. Open de deur en zet de tent op een droge plaats zodat ze kan drogen.

Onderhoud van de 2 seconds easy tent

Onderhoud van een 2 Seconds Easy tent

De tent op de juiste manier gebruiken

Zet de tent op met de voordeur dicht om te vermijden dat het tentdoek te veel uitrekt wanneer je de stokken rechtzet. Span de scheerlijnen niet te hard aan, als er te veel spanning op het tentdoek staat zou het beschadigd kunnen raken. Stel je tent tot slot niet overmatig bloot aan zon want uv-straling kan voortijdige slijtage veroorzaken.

Schoonmaken

Maak je tent schoon met zuiver water of eventueel een sopje indien nodig, maar gebruik nooit schoonmaakproducten. Spoel je tent goed na als je klaar bent.

Drogen

Het is belangrijk dat je je tent na het reinigen goed laat drogen om schimmelvorming te voorkomen. Als je er thuis de ruimte voor hebt, zet je je tent op en open je alle deuren zodat ze sneller kan drogen. Heb je niet veel plek, dan haal je de tent zoveel mogelijk uit elkaar en laat je alle onderdelen goed opengelegd drogen.
Vergeet niet om ook de onderkant van je tent en de tentzak goed te laten drogen.

Opbergen

Berg je tent op een droge plek op, bij kamertemperatuur. Vergeet de deur niet te sluiten zodat je de tent de volgende keer gemakkelijker kan opzetten.

Opnieuw waterdicht maken

Verschillende factoren kunnen de waterdichtheid van je tent aantasten, zoals langdurige blootstelling aan de zon, schuren tegen de buitentent of zelfs gewoon natuurlijke slijtage.
Daarom raden we aan om het tentdoek en grondzeil minstens eens per jaar in te spuiten met een waterdichtmakende spray.

Je tent zelf repareren

Kies het model van je tent en vind alle compatibele onderdelen zodat je de reparaties zelf kunt uitvoeren. Om de boogstokken te repareren, is er een schema dat je kunt gebruiken om het defecte onderdeel te vinden en de juiste lengte te achterhalen.

2 Seconds easy - 2 pers
2 Seconds easy Fresh & black - 2 pers
2 Seconds easy Fresh & black 3p

Bekijk de technische tekening van je tent hier zodat je kan zien welke onderdelen je precies nodig hebt.

je répare moi-même ma tente
2 Seconds easy Fresh - Easy awning

Bekijk de technische tekening van je tent hier zodat je kan zien welke onderdelen je precies nodig hebt.

Je répare moi-même ma tente

ER ZIT EEN SCHEUR IN MIJN BUITENTENT OF BINNENTENT

Je hoeft alleen maar een patch of plakker aan te brengen om het gat te dichten. We raden je aan de plakker aan de binnenkant van je buiten- of binnentent aan te brengen voor een betere hechting.

Je eigen tweedekans tent kopen  

De garantie op je tent