onderhoud en reparatie van de zwarte ultracompacte wandelstok MT500

REF: 8493720

ZWARTE ULTRACOMPACTE WANDELSTOK MT900

2019

De MT900 stok is ontwikkeld om duurzaam te zijn en lang mee te gaan.
Heb je er een en heb je een vraag over het gebruik, het onderhoud of de reparatie ervan?

We geven je alle informatie die je nodig hebt over je product.

Je mt900 wandelstok voor de eerste keer gebruiken

Waarom wandelstokken gebruiken?

Stokken zijn zeer populair bij wandelaars vanwege hun vele voordelen. Zij zijn nuttig op de volgende drie gebieden:
- Veiligheid door voorkomen van vallen en behoud van evenwicht
- Verhoogde prestaties voor wie sneller wil gaan en langer wil lopen
- Gezondheid voor een betere houding en de ontlasting van de rug en de gewrichten

Waarom wandelstokken gebruiken?
Hoe doe je je mt900 stok open

De MT900 stok verschilt van andere omdat hij op zichzelf kan worden gevouwen. Om je stok te openen, maak je het klittenband los en laat je hem vanzelf uitvouwen. Trek dan aan de bruine aluminium ring tot het metalen uiteinde, de drukpin genoemd, eruit springt ((je moet hard genoeg trekken) en in de opening klemt.

We geven meer details op de pagina hieronder..

Een MT900 stok onderhouden en repareren

Waarom wandelstokken gebruiken

Wanneer je stil staat, moet de onderarm die de stok vasthoudt een rechte hoek vormen met de bovenarm, die in het verlengde van het lichaam ligt.

Elke gebruiker kan kiezen hoe hij loopt met wandelstokken. Of je nu de afwisselende of gelijktijdige stoktechniek gebruikt, met één of twee stokken, je bent vrij om je techniek aan te passen om het zo natuurlijk mogelijk te maken.

We raden aan om de punten van je stokken ver voor je of opzij te plaatsen, zodat je niet over jezelf struikelt tijdens het lopen.

Het is belangrijk rekening te houden met de hellingsgraad en je stoktechniek daarop af te stemmen:

- Bergop lopen, je kunt de stok iets lager vastpakken, zodat je de instelling niet voortdurend hoeft te veranderen.
- Bergaf lopen, je kunt de pommel gebruiken en de polsband verwijderen om het risico van vallen te verminderen. De stok is bedoeld als steun, maar je moet er niet je hele lichaamsgewicht op zetten.

Hoe gebruik je MT500 wandelstokken
Hoe pas je je mt900 stok aan

De externe blokkering is het meest gebruikte systeem om hem gemakkelijk en precies op de gewenste lengte in te stellen.
Zodra je stok is uitgeklapt, hoef je alleen nog maar de hendel van de externe blokkering te openen en het deel op de gewenste lengte te schuiven. Eindig met het sluiten van de hendel. Pas op dat je niet voorbij de rode lijn van het stopteken gaat.

Als je voelt dat de stok loskomt en de secties beginnen te slippen, aarzel dan niet om de externe blokkering aan te draaien met het instelwiel.

Gebruik de externe blokkering op je stok
Hoe pas je de polsband aan

De juiste positionering van de hand in de polsband is echt belangrijk omdat dit de grip en het comfort verbetert. Of de polsband nu een klittenband of een clipbevestiging heeft, volg ons advies op.

Hoe pas je de riem van je wandelstok aan
Hoe verminder je het lawaai van je stokken

Omdat het geluid van het herhaalde getik op de grond soms hinderlijk is, kun je rubberen doppen op de punten van je stokken steken. Deze kunnen echter alleen het geluidsniveau verminderen en kunnen het geluid uit andere delen van de stok niet volledig elimineren.

Waar hang je je stokken aan een rugzak

Op de wandeltassen zijn veel plaatsen voorzien om je stokken te dragen wanneer je ze niet gebruikt tijdens de hele wandeling.
Het belangrijkste voordeel van de MT900 stok en stokken met meer dan 3 secties is dat je ze kunt opvouwen, zodat je ze gemakkelijk kunt opbergen in een tas of in een zijvak.

Waar hang je je wandelstokken aan een rugzak
Wanneer mandjes gebruiken

De mandjes zijn geen vereiste en je kunt grotendeels zonder. Ze kunnen echter zeer nuttig zijn om te voorkomen dat je punten vast komen te zitten tussen rotsen en je stop breekt. Bovendien kun je iets grotere wintermanden gebruiken om te voorkomen dat de stok diep in de sneeuw of zelfs in het zand zakt.


Een MT500 stok van Decathlon onderhouden, opbergen en schoonmaken

Onderhoud je mt900 wandelstok

Je wandelstokken moeten van tijd tot tijd worden onderhouden om ze langer mee te laten gaan en hun doeltreffendheid te behouden.

Het onderhoud van stokken bestaat vooral uit het schoonhouden ervan! Denk eraan om ze zowel van buiten als van binnen goed schoon te maken. Bekijk het proces op de onderstaande pagina.

Als je je stokken niet gebruikt, vouw ze dan op en laat de blokkering los om de klemkracht te behouden.

Mt900 stokken:
onderdelen

Repareer je wandelstok

Vervang de punt van je stok

Beschik je niet over het juiste gereedschap of voel je je niet in staat deze reparatie uit te voeren? Geen probleem: onze workshops zorgen voor jou! Klik op onderstaande link en maak een afspraak voor een van onze workshops door het volgende servicenummer in te voeren: 8032079.

Recycle je mt900 wandelstok

Heb je geen andere optie dan je stokken weg te gooien? Maak er een gewoonte van om ze niet bij het huisvuil of het recyclingafval te doen en ga naar een recyclingcentrum zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt. Omdat ze hoofdzakelijk van aluminium zijn, gaat de stok in het gedeelte voor metaal en de manden in het gedeelte voor plastic.

Hoe onderhoud je kleding van merinowol?

Hoe onderhoud je kleding van merinowol?

Je bent helemaal weg van je kleding van merinowol en wil zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaat? Ontdek hier hoe je merinowol moet wassen, hoe je de kleren het beste opbergt en hoe je een winkelhaak kunt herstellen!