Wandelstok voor kinderen

REF: 8514706, 8514708

WANDELSTOK VOOR KINDEREN

2020

We zijn ervan overtuigd dat je een product niet hoeft weg te gooien als het is beschadigd. Dit is waarom Decathlon oplossingen aanbiedt om het correct te gebruiken, onderhouden en herstellen. Op die manier ga je het veel langer kunnen gebruiken.

Deze wandelstok voor kinderen, die je jonge kampioenen zal helpen om hun eerste bergtoppen te bedwingen, is stevig en duurzaam. Als je echter toch een vraagt hebt of je kind met een probleem zit, dan zit je op deze pagina goed.

De wandelstok voor kinderen correct gebruiken

Waarvoor dienen wandelstokken?

Wandelaars gebruiken graag stokken omdat ze heel wat voordelen hebben. Ze zijn vooral nuttig omwille van drie redenen:
- Veiligheid om minder snel te vallen en beter je evenwicht te bewaren
- Betere prestaties voor diegenen die sneller en verder willen gaan
- Gezondheid voor een betere houding en om je rug en gewrichten te ontlasten

Waarvoor dienen wandelstokken?
Hoe gebruik je wandelstokken?

Wanneer je stilstaat, moet je onderarm waarmee je de stok vasthoudt een rechte hoek vormen met de arm naast je lichaam.

Als wandelaar mag je zelf kiezen hoe je de stokken gebruikt. Ga op stap met één of twee stokken en beweeg ze afwisselend of simultaan heen en weer. Doe dus gewoon wat je zelf als natuurlijk ervaart.

We raden je aan dat je de punten van je stokken ver voor je uit of licht naar buiten beweegt. Zo ga je er tijdens het stappen niet over struikelen.

Hou zeker rekening met de hellingsgraad om je stokken aangepast te gebruiken:

- Tijdens het klimmen kan je het handvat iets lager vastnemen. Zo moet je de hoogte van je stok niet voortdurend veranderen.
- Tijdens het dalen kan je de dop gebruiken en de handlus verwijderen. Zo vermijd je dat je valt. De stok dient als steun. Leun er dus niet met je volle gewicht op.

Hoe gebruik je wandelstokken?
Hoe stel je hem af?

De lengtes staan vooraf ingesteld op het pushpin-systeem. Daarmee kan je de stok snel en makkelijk afstellen.

Druk daarvoor op de knop en schuif de buis tot de gewenste lengte. Wacht tot de clip in het gaatje past. Ga zeker nooit voorbij de rode stoplijn.

Controleer, alvorens je op pad gaat, of de pushpin goed vastzit zodat de stok niet kan loskomen.

Een wandelstok voor kinderen afstellen
Hoe stel je de handlus af?

Het is heel belangrijk dat je hand correct in de lus zit. Dit zorgt voor een betere greep en een maximum aan comfort. Of je nu een handlus met klittenband of een clip hebt, zorg ervoor dat je ons advies volgt.

de stok voor kinderen correct gebruiken
Hoe zorg je ervoor dat de stokken minder lawaai maken?

Het kan soms vervelend zijn wanneer je de stokken voortdurend op de grond hoort tikken. Daarom kan je ervoor kiezen om rubberen doppen op de punten van je stokken te zetten. Deze hebben evenwel enkel een dempend effect en doen het geluid van andere onderdelen van de stokken niet helemaal verdwijnen.

Waar kan ik mijn wandelstokken aan een rugzak vastmaken?

Als je jouw stokken tijdens het stappen niet gebruikt, kan je ze op veel plaatsen vastmaken aan je wandelrugzak.

Gebruik voor deze stok voor kinderen, net als voor alle stokken met minder dan 3 buizen, de bevestigingspunten op de rugzak zoals de elastische lussen, buitenzakken of compressieriemen. Let erop dat je ze strategisch vastmaakt zodat ze tijdens het wandelen niet in je weg hangen.

Waar kan ik mijn wandelstokken aan een rugzak vastmaken?
Wanneer moet je de sluitringen gebruiken?

Sluitringen zijn niet verplicht en je kunt perfect zonder. Toch zijn het heel nuttige hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je punt niet tussen de rotsen vast komt te zitten en je stok zou breken. Bovendien kan je ook iets grotere wintersluitringen plaatsen zodat je niet in de sneeuw of zelfs in het zand vast zou geraken.


Jouw wandelstok voor kinderen van Decathlon onderhouden, opbergen en schoonmaken

Mijn wandelstok voor kinderen onderhouden

Wanneer je wil dat je wandelstokken langer meegaan en hun efficiëntie behouden, moet je ze af en toe onderhouden.

Goed onderhouden stokken zijn schone stokken! Denk eraan om ze zowel langs binnen als langs buiten goed te reinigen. Hieronder vertellen we je wat je precies moet doen.

Als je de stokken niet gebruikt, vouw ze dan op en laat het vergrendelingssysteem los. Op die manier verliest dit zijn spankracht niet.

Stok voor kinderen: 
compatibele reservepolen

Mijn stok voor kinderen laten herstellen

Ik wil de punt van mijn stok vervangen

Heb je niet het juiste gereedschap of denk je dat het je niet zal lukken om de herstelling te doen? Maak je geen zorgen: in onze ateliers helpen we je graag verder. Heb je niet het juiste gereedschap of denk je dat het je niet zal lukken om de herstelling te doen? Maak je geen zorgen: 8032079.

Mijn wandelstok voor kinderen recycleren

Heb je geen andere keuze dan je stok weg te gooien? Steek hem niet in de vuilniszak maar breng hem naar een recyclagepark zodat het materiaal kan worden hergebruikt. Deze stok, die vooral uit aluminium bestaat, gaat in de container met het metaal terwijl de sluitringen bij het plastic horen.

Hoe onderhoud je kleding van merinowol?

Hoe onderhoud je kleding van merinowol?

Je bent helemaal weg van je kleding van merinowol en wil zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaat? Ontdek hier hoe je merinowol moet wassen, hoe je de kleren het beste opbergt en hoe je een winkelhaak kunt herstellen!